Zoeken
Sluit dit zoekvak.
22 april 2020

Katten knuffelen in het Neko No Niwa kattencafé in Singapore

Kattencafe Neko no Niwa
Home » Singapore » Katten knuffelen in het Neko No Niwa kattencafé in Singapore

We hadden twee dagen de tijd om Singapore te verkennen en toen ik hoorde dat er een kattencafé was hadden we er nog maar anderhalf. Zo gaan die dingen als je met mij op reis bent. Tussen alle stadswandelingen en sightseeing door moest er gewoon even een ochtendje vrij worden gemaakt om één van mijn meest dringende bucketlist-puntjes af te kunnen strepen.

Kattencafe Neko no Niwa
Kattencafe Neko no Niwa

NEKO NO NIWA

Het café in kwestie, Neko No Niwa, is het eerste kattencafé in Singapore en zit midden in het centrum. Om alle risico’s uit te sluiten had ik al twee weken van tevoren gemaild om een plekje te reserveren. Bij aankomst blijkt het echter verrassend rustig. We zijn een kwartier te vroeg en helemaal alleen in de zaak. Het café is met een glazen pui opgedeeld in twee stukken: Aan de ene kant heb je het zitgedeelte met de katten, aan de andere kant kun je drankjes en taartjes bestellen. Wel zo fris.

Naar Japans gebruik trekken we onze slippers uit en braaf lezen we de huisregels door. Een tikje ongeduldig wachten we voor de glazen deur, en na vijf lange minuten mogen we dan eindelijk toetreden tot het kattenparadijs.

Ik had nu graag willen schrijven dat alle katten net zo blij waren om mij te zien, maar helaas is de realiteit anders. Geen spinnend welkomstcomité en geen miauwtjes van oprechte vreugde; onze toetreding tot hun domein wordt maar amper opgemerkt. Eigenlijk zijn katten hele vervelende knuffelbeesten als ik er zo over nadenk, en van ellende installeer ik maar op de bank. Een tikkeltje ontevreden drink ik van mijn kopje thee en kijk ik om me heen.

Kattencafe Neko no Niwa
Kattencafe Neko no Niwa

TWAALF KATTEN

Het kattencafé heeft twaalf vaste bewoners: een clubje goed verzorgde katten in alle vormen en maten. Waaronder een lui zwart-wit exemplaar met lange manen, een lief sneeuwwit poesje met felblauwe ogen, een prachtige rode kater die ik graag mee naar huis had willen nemen en een brutale schildpadkat die binnen zeer korte tijd vriendschap sluit met mijn rugzak.

Stuk voor stuk geweldige beesten met hun eigen karakter en voorkeuren. En het is overduidelijk wie hier de baas zijn. De katten liggen languit in de lekkerste stoelen, de ruimte is gevuld met krabpalen en de stoffen fauteuils zitten vol met haken. In de hoek zie ik een waterbak met stromend water, het meisje achter de bar komt constant langs met brokjes en via een lange tunnel komen ze bij een aparte ruimte waar de kattenbak staan. Ja, deze katten hebben het behoorlijk goed.

Kattencafe Neko no Niwa
Kattencafe Neko no Niwa
Kattencafe Neko no Niwa

CUDDLE CHARGE

En dat mag ook wel, want de prijzen zijn flink. Om de kosten voor het verzorgen van de katten op te vangen betaal je een zogenoemde ‘cuddle charge’. Dat betekent dat het eerste uur 12 Singapore Dollar kost, en dat je 32 Singapore Dollar kwijt bent voor een dagpas. Daar komen dan nog de hapjes en drankjes bovenop, maar wifi is wel gratis en er wordt geen service charge en tax meer over dat bedrag berekend (elders in Singapore gebeurt dat wel). Gelukkig zien de poezen en katten er ontzettend gezond en gelukkig uit, dus het geld komt in ieder geval goed terecht.

Wij besluiten het omwille van de tijd en het budget zelf bij een uurtje knuffelen te houden, en dat is het geld absoluut waard. Hoewel we vrij koeltjes werden begroet, wordt het naarmate de tijd verstrijkt steeds gezelliger. Eén voor één komen de katten naar ons toe om kennis te maken. Er worden kopjes uitgedeeld, een enkeling komt even op schoot zitten en er is er zelfs ééntje die heel lui tegen mij aan komt liggen. Het is uiteindelijk niet echt de knuffelsessie waar ik op had gehoopt, maar dat is wat katten juist zo leuk maakt. Ze hebben karakter, en alleen omringd worden door zoveel gelukkige katten is al heel erg bevredigend. En dat puntje op de bucketlist? Dat blijft lekker staan. Want mocht ik in de toekomst nog eens tegen een kattencafé aanlopen. dan heb ik een hele goede reden om weer naar binnen te gaan.

Kattencafé Neko No Niwa
54 Boat Quay, Singapore

Meer lezen over backpacken in Singapore? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Route en planning: 10 dagen rondreizen in Maleisië en Singapore
• Traditioneel chilikrab-diner met Withlocals in Singapore
• Dit zijn de lekkerste gerechten uit Azië: een culinaire wereldreis door het Verre Oosten
• Dit zijn de leukste wijken van Singapore

Ga op reis

18 reacties

  1. In Maleisië was er ook een kattencafé zoals deze met een schuifpui. Hier waren de katten ook niet zo enthousiast haha en eigenlijk viel de gehele ervaring best wel tegen want, je mocht bijvoorbeeld niet knuffelen etc…maar ik heb wel weer heel veel leuke nieuwe kattensoorten gezien :)

    1. Hier mocht je wel met de katten knuffelen, maar alleen als ze dat zelf ook echt wilden. Vind dat wel een goede regel. Maar helemaal geen interactie met de katten is een beetje jammer!

  2. Wat een schatjes :-) En ligt het aan mij, of worden de kattencafe’s steeds populairder? Volgens mij ben ik ze, behalve in Japan, ook al in Frankrijk en Litouwen tegengekomen.

    1. Ja het is echt een beetje een hype (wel een hele leuke!), er zit er ook een in Amsterdam. Maar daar ben ik zelf nog nooit geweest.

  3. Wat een bijzondere ervaring lijkt me dat! Maar katten zijn inderdaad wel van die beesten die niet meteen op mensen af springen, en zeker niet (denk ik) als ze gewend zijn dat er elke dag vreemde mensen langs komen. Wel fijn dat het uiteindelijk meeviel en heel leuk was! Lijkt me ook leuk om, als je ergens anders in een kattencafé komt, de verschillen te zien.

    1. Ja zo zijn katten ook inderdaad. Die van mij is er ook echt een met een gebruiksaanwijzing. Maar dat maakt ze juist ook weer zo leuk ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset