Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

Tip: een online reisdagboek bijhouden en laten afdrukken met Travel Diaries

Travel Diaries reisdagboek bijhouden

Maak jij een reisdagboek of fotoboek na een mooie reis? Ik stelde deze vraag aan mijn volgers op Instagram en maar liefst 83 procent gaf aan van wel. Zelf ging ik laatst ook aan de slag en nam ik eindelijk de tijd om mijn foto’s en verhalen van mijn miniwereldreis te bundelen in een mooi gedrukt boekje. Ik gebruikte daarvoor Travel Diaries, een dienst waarmee je een online én offline reisdagboek bij kunt houden.

Travel Diaries reisdagboek bijhouden

TRAVEL DIARIES

ONLINE ÉN OFFLINE REISDAGBOEK BIJHOUDEN

Travel Diaries is een tool die het reizigers erg makkelijk maakt om een online reisdagboek bij te houden. De digitale dagboekfunctie is gratis: je maakt een account aan en kunt kosteloos je verhalen publiceren, compleet met een ongelimiteerd aantal foto’s en routekaartjes. Dit reisdagboek kun je vervolgens delen met vrienden en familie. In dat opzicht verschilt Travel Diaries misschien niet heel erg van andere vergelijkbare diensten, maar het leuke is dat je je reisdagboek naderhand ook kunt laten afdrukken. Met een paar drukken op de knop maak je een prachtig document van jouw vakantie of verre reis.

EEN REISDAGBOEK BIJHOUDEN: ZO WERKT HET

Het maken van een (online) reisdagboek via Travel Diaries is heel simpel. Door middel van tekst, foto’s en routekaartjes knutsel je in een paar klikken je dagboek in elkaar. Dat kun je zo uniek maken als je zelf wilt. Zo heb je keus uit bijna vijftig verschillende layouts en heb je volledige regie over zaken als lettertypes. Tussendoor wordt alles steeds opgeslagen, dus je kunt tijdens jouw reis steeds een nieuw hoofdstuk toevoegen.

Wat ik zelf ook heel leuk vond was de ‘plakvak’ functie. Hiermee laat je een deel van de pagina onbedrukt, zodat je daar plek hebt om naderhand nog treintickets of visitekaartjes te plakken. Op die manier wordt het echt een persoonlijk aandenken aan je reis. En extra fijn: je kunt per hoofdstuk aangeven of je deze online wilt publiceren. Want sommige dingen wil je misschien liever voor jezelf houden en niet delen met de hele familie.

Het bijhouden van een online reisdagboek is via Travel Diaries overigens helemaal gratis. Je betaalt alleen als je het reisdagboek laat afdrukken.

MIJN EIGEN REISDAGBOEK

Ik maakte een reisdagboek met de verhalen en foto’s van mijn miniwereldreis uit 2018. Ik heb destijds duizenden foto’s gemaakt en alles opgeschreven in een klein notitieboekje, maar miste nog een fysiek aandenken in mijn boekenkast. Via de website van Travel Diaries ben ik ongeveer een ochtendje bezig geweest met het invullen en vormgeven van het boek, want het is wel echt een proces waar je even voor moet gaan zitten. Het dagboek is dan misschien in een paar klikken gemaakt, met het schrijven, uitzoeken van foto’s en bepalen van de lay-out ben je uiteindelijk wel even zoet. Zeker als je net als ik pas naderhand je dagboek gaat maken. Ik kan het dus zeker aanraden om hier al tijdens je reis mee te beginnen en bijvoorbeeld tijd op de luchthaven te gebruiken om je reisdagboek bij te houden.

Travel Diaries reisdagboek bijhouden

NAAR DE DRUKKER

Als je online reisdagboek eenmaal af is, kun je ervoor kiezen om deze te laten afdrukken. De prijs daarvoor begint bij € 35,85 en is afhankelijk van het aantal pagina’s en het type kaft. Je hebt keus uit een softcover en hardcover, en die laatste is logischerwijs een stukje duurder. Het boekje wordt vervolgens gedrukt op mooi papier en heb je binnen een paar dagen al in huis.

Let op: je dagboek moet minstens 40 pagina’s hebben om afgedrukt te kunnen worden. Als dat niet lukt, worden uiteindelijk lege pagina’s toegevoegd aan het eindproduct. Ik raad het je aan om lekker veel pagina’s te maken, want dan krijg je het mooiste eindresultaat. Mijn reisdagboek had slechts 44 pagina’s en dat is uiteindelijk nog best dun.

Travel Diaries reisdagboek bijhouden

HET EINDPRODUCT

Ik koos ervoor om mijn reisdagboek te laten afdrukken met een hardcover en had ‘m super snel in huis. Op woensdag ging mijn dagboek naar de drukker en op zaterdag werd het al bezorgd.

Over de kwaliteit ben ik ook erg tevreden. Het boekje is netjes gebonden en ziet er strak uit. De pagina’s zijn gemaakt van dik papier en ook de foto’s komen mooi uit. De kwaliteit is natuurlijk ook afhankelijk van de camera waarmee je de foto’s hebt gemaakt, maar ik ben in ieder geval tevreden over het resultaat. Ik heb wel het idee dat de kleuren automatisch iets worden verzadigd, maar dat is voor vakantiefoto’s vaak alleen maar een mooie toevoeging. Al met al een mooie aanwinst voor mijn boekenkast.

Travel Diaries reisdagboek bijhouden

OOK EEN ONLINE REISDAGBOEK BIJHOUDEN VIA TRAVEL DIARIES?

Wil jij ook een reisdagboek bijhouden via Travel Diaries? Je kunt gratis een account maken en beginnen met schrijven. Momenteel is dat alleen nog mogelijk in de browser, maar er komt binnenkort ook een speciale Travel Diaries App.

Travel Diaries reisdagboek bijhouden

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

14 reacties

 1. Ik zou graag deze voucher willen winnen van Travel Diaries omdat ik de website helemaal geweldig vind. Je kunt er hele mooie boeken mee maken. Ik ben vorig jaar een halfjaar naar Girona geweest en daar heb ik zoveel meegemaakt dat het verhaal niet in 1 boek past en daarom zou de voucher mij kunnen helpen om de kosten een beetje naar beneden te halen. Want ik wil toch graag mijn verhaal in zo’n mooi boekje geprint hebben!

 2. Ik wil graag meedoen voor mijn vriendin! Haar oma van 95 heeft corona en verblijft momenteel in een verzorgingstehuis. Ze is langs geweest en zit nu twee weken in quarantaine in ons appartementje. Super lief van haar! Ik verblijf momenteel bij mijn ouders, waar het gelukkig heel gezellig is. Bij mijn vriendin slaat de verveling inmiddels toe in het kleine appartementje, dus hoe leuk zou het zijn als ik haar kon verrassen met deze tegoedbon?

 3. ik wil onwijs graag die gulle voucher willen winnen van Travel Diaries omdat ik nog een heel reisdagboek heb liggen van mijn reis vorig jaar door Indonesië. Al die aantekeningen en foto’s zou ik nou eindelijk wel eens willen verwerken tot een mooi boek.

 4. Al diverse reizen gemaakt en hou altijd een verslag bij. En dan nog een apart fotoboekje. Ik zou het heel graag eens willen combineren. Ook weet ik nooit wat ik dan met die losse kaartjes e.d moet doen. In een laatje dan maar. Mocht ik de voucher winnen, dan beloof ik dat ik er het boekje mee maak over Madagascar volgend jaar, waartoe jij mij geïnspireerd hebt, zónder het te weten! Dank je wel.

 5. Ik zou mijn zusje graag blijmaken met zo’n voucher, dan kan ze zich even op iets leuks zoals het samenstellen van een reisdagboek (van een van de vele reizen die ze heeft gemaakt) focussen :-)

 6. Ik zou graag willen winnen, om op mijn mooie en bijzondere vakantie terug te kunnen kijken en er elke keer weer intens opnieuw van te kunnen genieten.

 7. Wat een leuke actie. Vorig jaar op vakantie geweest in Noorwegen, dus ik weet wel welke vakantie er in het boekje komt.
  Ik loot graag mee !

 8. Wat superleuk dit zeg! Kende het helemaal niet. “Vroeger” hield ik een dagboek bij tijdens m’n reizen, gewoon in een notitieboek. De eerste pagina begon altijd met een heel net handschrift en ik eindigde een dagverslag bijna onleesbaar. Haha! Daarna typte ik het netjes over (in een internetcafe) op m’n waarbenjij.nu pagina. Maar hoe leuk zou het zijn als ik dit bij m’n volgende (verre) reis via deze app kan doen.

 9. Ik wil heel graag een dagboek maken van mijn mooie Costa Rica reis die zoveel voor mij betekend heeft en waardoor ik weer positief in het leven ben gaan staan. Deze reis is zo belangrijk voor mij dat ik het graag op papier heb.

 10. Wat een super leuke actie!! Hier een groot fan van traveldiaries! Hun concept is toch geweldig! Ook het zien van andere traveldiaries maakt mij zo vrolijk! Er mogen veel meer voorbeelden voorbij komen op Instagram en de website. Lekker samen wegdromen! 🤗✨

 11. Oeww Travel Diaries! Heb het al eerder gebruikt, maar nog nooit een boekje laten afdrukken. Nu woon ik noodgedwongen weer terug bij m’n ouders omdat ik m’n wereldreis heb moeten afbreken ivm corona.
  Zeeën van tijd dus om het eerste gedeelte van m’n wereldreis alvast in een mooi boekje te gieten!

 12. Wat super leuk dit! In oktober terug gekomen van bijna een jaar reizen, alles bijgehouden maar nog geen idee wat ik er mee ga doen. Dit klinkt echt als een super mooi aandenken aan die reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp