Weg met Oud en Nieuw? 5 ideeën voor een jaarwisseling in het buitenland

Weg met Oud en Nieuw: tips voor het buitenland

De afgelopen tien jaar heb ik oud en nieuw vaker in het buitenland gevierd dan thuis. Ik was onder andere in Madrid en Londen, maar vierde het ook een keer in een heerlijk knus huisje op het Franse platteland.

Wil jij ook weg met Oud en Nieuw en zoek je nog naar leuke ideeën voor een jaarwisseling in het buitenland? Ik maakte een lijstje met mijn favoriete bestemmingen en stedentrips tijdens Oud en Nieuw.

OUD EN NIEUW IN LONDEN

Een van de spectaculairste steden om Oud en Nieuw te vieren is natuurlijk Londen. Het publieke aftelmoment vindt plaats langs de oevers van de Thames en pal tegenover de Londen Eye. Dat is dé uitgelezen plek om vuurwerk te kijken, want het is hier de gehele Oudejaarsavond gezellig met drankjes en DJ’s. Je hoort Big Ben het nieuwe jaar inluiden en het is een groot feest. Bewonder het vuurwerk en zet daarna koers naar een tof feestje in een van de vele clubs. Ik raad het aan om hier van tevoren een kaartje voor te kopen.

Let op: Sinds enkele jaren is het vuurwerk langs de Thames niet meer gratis toegankelijk en dien je van tevoren een kaartje te kopen.

Klik hier voor goedkope vliegtickets naar Londen ➞
Klik hier om alvast je hotel te boeken ➞

Weg met Oud en Nieuw: tips voor het buitenland

OUD EN NIEUW IN MADRID

Verreweg de leukste stad waar ik ooit de Jaarwisseling heb gevierd, is Madrid. Misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als je Oud en Nieuw in het buitenland wilt vieren, maar ik kan het van harte aanraden. Rond de jaarwisseling is het hier nog aangenaam warm op straat, de feestjes zijn goed betaalbaar en de vuurwerkshow op Puerta del Sol is hartstikke mooi.

Vergeet ook niet om een twaalftal druiven mee te nemen voor de belangrijkste nieuwjaarstraditie van Spanje: om 12 uur moet je bij elke klokslag een druif opeten voor een voorspoedig jaar.

Klik hier voor goedkope vliegtickets naar Madrid ➞
Klik hier om alvast je hotel te boeken ➞

OUD EN NIEUW IN BARCELONA

Oud en Nieuw in Barcelona viel eerlijk gezegd een beetje tegen, maar ik heb besloten deze stad toch te noemen. Sinds mijn jaarwisseling in Barcelona is er namelijk het een en ander veranderd.

Destijds was er geen vuurwerkshow of een openbaar aftelmoment, omdat de meeste mensen het feest thuis vierden. Op het beroemde Plaça de Catalunya waren wel veel toeristen bijeen, maar iedereen hing daar maar een beetje rond met zijn eigen fles champagne. Heel ongezellig, want ik had verwacht dat Oud en Nieuw hier minstens zo leuk zou zijn zoals in Madrid.

Tegenwoordig is het gelukkig een stuk aantrekkelijk om met Oud en Nieuw een stedentrip naar Barcelona te maken. Je kunt vuurwerk kijken bij de Font Màgica in Montjuïc en daarna naar een feestje. En vergeet je zwemkleding niet, want de volgende dag moet je natuurlijk een Nieuwjaarsduik gemaakt hebben.

Klik hier voor goedkope vliegtickets naar Barcelona ➞
Klik hier om alvast je hotel te boeken ➞

OUD EN NIEUW IN BERLIJN

Een vriendin van mij heeft jarenlang in Berlijn gewoond en de jaarwisseling is daar echt fantastisch. Tijdens Silvester staat de gehele stad op zijn kop en heb je de toffe feestjes voor het oprapen. Vuurwerk kijken doe je in Berlijn het best bij de Brandenburger Tor, waar je al in de middag muziek en DJ’s kunt verwachten. Na de jaarwisseling kun je vervolgens terecht bij een van de vele bekende nachtclubs in Berlijn, maar er zijn ook tal van leuke gelegenheidsfeestjes die tot laat in de ochtend doorgaan.

Klik hier voor goedkope vliegtickets naar Berlijn ➞
Klik hier om alvast je hotel te boeken ➞

Weg met Oud en Nieuw: tips voor het buitenland

OUD EN NIEUW IN BELGIË

Heb je wel zin om weg te gaan met Oud en Nieuw, maar wil je niet te ver reizen? Zet dan koers naar de zuiderburen. Je kunt een stedentrip doen, maar het is natuurlijk ook heel fijn om een paar dagen in een huisje zitten. Leuke steden voor Oud en Nieuw in België zijn Antwerpen, Brussel en Gent, en met name in die eerstgenoemde stad kun je heel wat bijzondere feestjes aflopen.

Wil je juist de drukte ontlopen en in alle rust de jaarwisseling vieren? Dan kan ik het aanraden om bijvoorbeeld via Airbnb een huisje te boeken.

Klik hier voor een Airbnb kortingscode van € 35 ➞

OUD EN NIEUW IN FRANKRIJK

De laatste jaren vierde ik Oud en Nieuw voornamelijk in Frankrijk. Vrienden van mij hebben daar een huisje op het platteland met plek voor zo’n tien personen, en dat is een prima plek om de jaarwisseling te vieren.

In Frankrijk mag je namelijk niet zomaar vuurwerk op straat afsteken en het is hier dan ook beduidend rustiger dan in Nederland. Perfect als je een paar dagen weg wilt tijdens de jaarwisseling. Op Oudejaarsdag kun je uitgebreid boodschappen doen bij zo’n grote Franse supermarkt, en volop lokale delicatessen inslaan. En vergeet dan niet om je karretje langs de wijnafdeling te sturen, want de bubbels zijn hier een stuk goedkoper dan in Nederland.

Klik hier voor een Airbnb kortingscode van € 35 ➞

Weg met Oud en Nieuw: tips voor het buitenland

Meer reisinspiratie? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• 5 ideeën voor een unieke wintervakantie
• 10 x de leukste alternatieve stedentrips in Europa
• De Nederlandse winter ontvluchten? Op deze bestemmingen is het wél warm!
• Reizen in Europa: deze 14 (bijzondere) bestemmingen wil ik bezoeken

Bekijk alle reistips »

OVER EXPEDITIE AARDBOL

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, allen geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.