Zoek
Sluit dit zoekvak.
21 december 2023

Dit zijn de mooiste plekken langs de Pacific Rim Highway op Vancouver Island

Pacific Rim Highway Tofino

Een van de mooiste roadtrips die je in Canada kan maken is een tocht langs Highway 4 op Vancouver Island, ook wel bekend als de Pacific Rim Highway. Deze indrukwekkende route verbindt het oosten van Vancouver Island met het westen, en komt langs een aantal mooie plekjes.

Roadtrip over de Pacific Rim Highway op Vancouver Island

Neem uitgebreid de tijd als je een roadtrip maakt langs de Pacific Rim Highway op Vancouver Island, want er valt een hoop te zien langs de route. Benieuwd naar de hoogtepunten? Dit zijn wat mij bij betreft de aanraders langs de Pacific Rim Highway.

1. Pacific Rim National Park

Een van de hoogtepunten onderweg is het Pacific Rim National Park Reserve. Hier vind je ruige kustlijnen en eindeloze stranden, maar ook indrukwekkende regenwouden. Je kunt hier mooie wandelingen langs het strand maken, maar ook kajakken en walvissen spotten.

Bultrug spotten in Canada

2. Qualicum Falls en Cathedral Grove

Sla ook de Qualicum Falls en Cathedral Grove niet over. De watervallen zijn te bereiken door een korte wandeling, heerlijk om even de benen te strekken. Cathedral Grove is misschien wel het meest toegankelijke oerbos op Vancouver Island. De oudste boom is hier meer dan 800 jaar oud en 76 meter hoog. Helaas was Cathedral Grove in 2023 niet te bezoeken vanwege de bosbranden. 

3. Rainforest Trail Loop

Mijn favoriete wandeling langs de Pacific Rim Highway is de Rainforest Trail Loop. De wandeling bestaat uit twee lussen aan weerszijden van de weg. Je loopt over boardwalks door een stokoud en weelderig regenwoud. Je ziet enorme omgevallen bomen bedekt onder lagen mos. Als onderdeel van het ecosysteem blijven deze gewoon liggen.

Rainforest Trail

4. Canso Plane Crash Site

Ook een aanrader is de Canso Plane Crash Site wandeling van ruim 5 kilometer. In februari 1945 steeg het RCAF Canso 11007 vliegtuig op vanaf het vliegveld bij Tofino. Het toestel stortte vrijwel direct na opstijgen neer in een zwaar bebost gebied. Iedereen wist te overleven maar het toestel bleef liggen. Wil je dit vliegtuig graag met eigen ogen zien? Trek dan goede schoenen aan, want het wandelpad kan wat modderig zijn. 

Plane Wreck Tofino

5. Tonquin Trail

Ook leuk is de 3 kilometer lange Tonquin Trail. Een gemakkelijk wandelpad dat door regenwouden langs de Pacifische kust loopt en uitkomt bij Tonquin Beach. Neem een drankje mee om de geweldige zonsondergang te bekijken op dit strand.

6. Wild Pacific Trail

Mijn laatste tip voor een mooie wandeling is de Wild Pacific Trail in Ucluelet. Deze bestaat eigenlijk uit twee delen. De Lighthouse Loop van 2,6 kilometer en de route langs de kust van circa 5 kilometer. Langs beide routes heb je een fantastisch uitzicht over de kustlijn van Vancouver Island. 

7. Tofino 

Tofino is het eindpunt van de Wild Pacific Rim Highway. Dit gezellige surfdorpje is een gezellige plek om een biertje te drinken of zelf een golf te pakken.

Pacific Rim Highway Tofino

Ga op reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset