Paper Factory Hotel: designhotel in een oude fabriek in Queens, New York

Paper Factory Hotel in Queens, New York

Terug uit New York en de afgelopen dagen nog doller op die stad geworden dan ik al was. De vorige keer sliepen we in een airbnb in Brooklyn, dit keer kozen we voor in een hotel in Queens. Waarom Queens? Omdat de hotels in Brooklyn inmiddels bijna duurder zijn dan die in Manhattan. Als je nog ergens voor een enigszins beschaafde prijs wilt kunnen slapen, dan blijft er dus niet veel meer over.

Gelukkig is Queens ontzettend leuk, en slapen we in een geweldig mooi designhotel op het randje van de hippe wijk Astoria. Met de metro is het een kwartiertje naar downtown Manhattan, en op loopafstand vind je een heleboel restaurants en cafés. Maak kennis met het Paper Factory Hotel.

Paper Factory Hotel in Queens, New York

 

PAPER FACTORY HOTEL

Het Paper Factory Hotel in Queens is gelegen tussen de pakhuizen, en gevestigd in een oud fabriekspand op de rand van de hippe wijken Astoria en Long Island City. In de jaren twintig van de vorige eeuw werden in dit gebouw radio’s en radio-onderdelen gemaakt, vanaf de Tweede Wereldoorlog was het een papierfabriek.

Inmiddels is de oude fabriek na een lange periode van leegstand en verpaupering, omgetoverd tot een bijzonder designhotel, waarbij goed is gekeken naar zijn vroegere functie. De inrichting is robuust en industrieel, en hoewel tegenwoordig niet heel origineel meer, hier past het perfect. Er staan oude typemachines, grove leren banken en antieke trapauto’s. Muren zijn voorzien van graffiti en de vloeren van beton. Hier en daar zie je nog een oude liftschacht of pilaar van vroeger, en elke dag ontdek ik wel weer een nieuw detail. Een hotel waar je naar blijft kijken.

Paper Factory Hotel in Queens, New York

 

DE KAMER

We slapen deze vier nachten in een ruime kamer op de vierde verdieping. Fijn bed met goed matras, grote doucheruimte, enorme ramen met weids uitzicht over de buurt en net als hier veel aandacht voor het interieur. Er hangt een grote spiegel, en naast het bed staat een fijne leren stoel. Hoewel we niet heel veel op onze kamer zijn is het hier elke avond fijn thuiskomen. Het is schoon, rustig en ruim. Perfect om na een lange dag in slaap te kunnen vallen.

Paper Factory Hotel in Queens, New YorkPaper Factory Hotel in Queens, New York

 

FACILITEITEN

Je kunt heerlijk slapen in het Paper Factory Hotel, maar de buurtbewoners kennen deze plek vooral vanwege het restaurant: Mundo. Een sfeervol restaurant met een kaart vol gerechten uit Zuid-Amerika en mediterraan Europa. We hebben er niet zelf gegeten (er zit te veel leuks in de buurt), maar van vrienden horen we dat de cocktails hier heel erg lekker zijn. Daarnaast is er in het weekend vaak live muziek, dus als je een keer geen zin hebt om de ’s avonds de deur uit te gaan, dan zit je hier goed.

We ontbijten wel elke ochtend in het hotel, maar daar moet je je niet heel erg veel bij voorstellen. Geen uitgebreid ontbijtbuffet, ‘slechts’ een belegde bagel met een beker verse jus, koffie of thee. Goede koffie en lekkere broodjes, dus al met al wel een prima hapje om mee op te starten. De ontbijtjes in Amerikaanse hotels schijnen over het algemeen niet heel erg goed te zijn, dus dat moeten we dit hotel dan ook maar vergeven.

Paper Factory Hotel in Queens, New York
Paper Factory Hotel in Queens, New York

 

CONCLUSIE

Ik ben blij verrast door mijn verblijf in het Paper Factory Hotel. Fijne kamers, een prettige sfeer en de locatie is echt subliem. De metro stopt voor de deur, waardoor je supersnel in Manhattan of Brooklyn zit, maar in de buurt is ook genoeg te zien en te beleven. Ik had niet verwacht dat ik Queens zo ontzettend zou gaan waarderen, maar tijdens een volgend bezoek aan New York zou ik het opnieuw verkiezen boven Brooklyn.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het Paper Factory Hotel is gelegen op de rand van Astoria en Long Island City, in het stadsdeel Queens. Vanaf Laguardia Airport is het een kwartiertje reizen naar het hotel, vanaf JFK een half uur, en vanaf Newark ben je ruim een uur onderweg. De metro stopt echter voor de deur, dus je staat binnen een kwartier op Times Square of in Central Park.

De prijs voor een tweepersoonskamer begint bij € 126 per nacht, maar dan moet je er wél op tijd bij zijn. Bekijk dit hotel op Booking.com.

Paper Factory Hotel
37-06 36th Street
Long Island City, New York

Lees hier meer over de hippe wijk Queens!

Paper Factory Hotel in Queens, New YorkPaper Factory Hotel in Queens, New York Paper Factory Hotel in Queens, New York Paper Factory Hotel in Queens, New York

EINDOORDEEL

8 Locatie

8 Kamer

8 Bed

7 Eten & drinken

10 Design

7 Prijs

20 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *