Ik ging Mariokarten in Tokyo en dat was SUPER VET

Real Life Mariokarten in Tokyo, Japan
Home » Azië » Ik ging Mariokarten in Tokyo en dat was SUPER VET

Real Life Mariokarten door de straten van Tokyo, ik had het al een aantal keer voorbij zien komen op social media. Gehuld in Mario-kostuum rijd je met een kart door het centrum van Tokyo en onderweg trek je aardig wat bekijks. Dat móest ik natuurlijk uitproberen en dus ging ik deze zomer Mariokarten in Tokyo. Want Mariokarten in het echt, hoe vet is dat?

Meer tips voor Tokyo? Lees ook mijn uitgebreide blog met alle tips voor Tokyo

MARIOKARTEN IN TOKYO: WAT IS HET?

Mario Kart is een racespelletje voor de Nintendo en in Japan kun je dit in het echt doen. Je gaat dan karten door de straten van Tokyo, compleet met Mario-kostuum. Het is ontstaan toen een Japanner dit voor de lol voor zijn vrienden organiseerde en is vervolgens in korte tijd uitgegroeid tot een regelrechte hit. En niet onterecht. Tijdens Real Life Mario Kart rijd je gewoon op straat en niet op een bepaald parcours. Dat is extra leuk, want daardoor zie je onderweg een hoop van de stad. Het overige verkeer raast langs je heen terwijl je in de verte iconen als de Tokyo Skytree, de Sensoji Tempel en Ginza ziet opdoemen. Een bijzondere manier om de stad te bekijken, maar bovenal heel erg leuk.

Real Life Mariokarten in Tokyo, Japan

RACEN IN MARIO-KOSTUUM

Mijn Mariokart-avontuur in Tokyo begint in de winkel van MariCar in Akihabara. Ik ben een half uur voor vertrek aanwezig, want eerst moeten er wat juridische zaken worden afgehandeld. Zo moet je een aansprakelijkheidsformulier invullen en krijg je instructies over het rijden in colonne. Je bent namelijk gewoon deelnemer aan het verkeer. Ook moet je als buitenlander een Internationaal Rijbewijs kunnen overleggen, anders mag je niet meedoen.

Als alle handtekeningen zijn gezet is het tijd voor het leukere deel van de ochtend: een kostuum uitzoeken. Want Mariokarten in Tokyo ziet er net zo uit als in de game en iedereen mag een kostuum aan van zijn favoriete Mario-karakter. Ze hebben pakken van Princess Peach, Mario, Toad en Bowser, maar ook van andere cartoons en stripfiguren. Zo kun je je verkleden als Minion of een pak aan van een superheld als Spiderman of Superman.

Ondanks dat het buiten bijna 40 graden is, kiezen mijn vriend en ik voor een kostuum van Mario en Luigi. Bloedheet, maar de ervaring valt of staat wel een beetje bij de manier waarop je je verkleedt. Het is dan ook een beetje jammer dat de mensen uit onze groep géén kostuum aantrekken, want juist zo’n grote groep verklede mensen is natuurlijk geweldig om te zien.

Real Life Mariokarten in Tokyo, Japan

DE STRATEN VAN TOKYO ALS PARCOURS

Here we go! Na een korte uitleg over de werking van de karts gaan we op weg en draaien we de straat op in Akihabara. Dit is de gamewijk van Tokyo, het epicentrum van de Japanse gadgets, games en videospelletjes. Terwijl we staan te wachten voor stoplicht worden we door alle voorbijgangers gefilmd en gefotografeerd, want die vinden het bijna net zo leuk als wijzelf.

Ons groepje bestaat uit 6 personen en we hebben één begeleider die voorop rijdt. Hij laat door middel van handgebaren zien hoe we ons moeten opstellen bij een stoplicht en of we achter elkaar moeten rijden. Dat gaat allemaal verbazingwekkend soepel. Er is één persoon die het qua snelheid niet helemaal bij kan houden, maar onze slinger van kartwagentjes blijft eigenlijk de hele rit intact.

Vanuit Akihabara rijden we vervolgens door naar Tokyo Station en de wijk Ginza, dat bekend staat als het uitgaansdistrict van Tokyo. We scheuren over de belangrijkste winkelstraat van de stad en ik kan alleen maar denken: dit is echt zó ontzettend leuk. Je moet goed opletten tijdens het rijden, maar ik heb onderweg volop genoten van de ervaring.

De volgende locatie is de wijk Ueno, waar we langs het Ueno-park rijden en gaan vervolgens door richting Asakusa. Asakusa is een van de meest toeristische wijken van Tokyo en ook hier trekken we een hoop bekijks. Daarna zetten we koers naar de Tokyo Skytree, waar we een korte pauze houden en een korte fotosessie. Dit is het laatste stuk van het parcours en vanaf hier rijden we weer terug naar de winkel in Akihabara en is het helaas voorbij.

Real Life Mariokarten in Tokyo, Japan

DE GROTE VRAAG: MAG JE BANANEN MEENEMEN?

Ga je Mariokarten in Tokyo, dan maak je een rondje door het centrum van de stad. Je gaat dus niet racen op een apart parcours. Dat betekent dat je je aan de verkeersregels moet houden en dus ook niet tegen elkaar mag racen. Bananen gooien is helaas ook niet toegestaan.

Je rijdt netjes 50 kilometer per uur en bent echt onderdeel van het verkeer. Enerzijds jammer, maar ik denk dat het eigenlijk leuker is om in de stad te rijden dan op een racebaan ergens achteraf. Juist de interactie met de mensen op straat maakt de ervaring zo leuk. Je ziet dolblije kinderen langs de kant van de weg, maar ook volwassenen die snel nog even een foto maken.

Nadat ik ben wezen Mariokarten in Tokyo heb ik zelf ook elke dag wel een groepje langs zien rijden en het blijft gewoon grappig om te zien. Dan zit je in de trein en zie je vanuit het raam Mario, Luigi en Toad langsscheuren. Een geweldig gezicht.

Toch is niet iedereen blij met Real Life Mario Kart en dat kan ik me ook wel een beetje voorstellen. Je zit in een van de grootste steden ter wereld en ondanks dat we stevig doorrijden, zorgt onze colonne toch voor een beetje oponthoud. Taxichauffeurs vinden het bijvoorbeeld bloedirritant en kunnen agressief reageren. Ik vraag me dus af wat de doorsnee Japanner vindt van al die toeristen die gaan Mariokarten in Tokyo. Misschien kijken zij er op dezelfde manier tegenaan zoals wij tegen de bierfiets op de Amsterdamse grachten.

MARIOKARTEN IN HET ECHT: IS HET EEN AANRADER?

Of ik het Mariokarten in Tokyo kan aanraden? ABSOLUUT. Ik ben nu meerdere keren in Tokyo geweest en Real Life Mario Kart is toch wel het leukste dat ik hier heb gedaan. Want het is toch super leuk om met een kartwagentje en Mariokostuum door de stad te scheuren? Je bent een rijdende bezienswaardigheid en hebt onderweg de grootste lol. Bovendien zie je de stad vanuit een compleet ander perspectief. Je zult normaal veel met de metro en trein reizen, en dan krijg je eigenlijk maar weinig mee van de stad. Vanuit je kartwagentje krijg je heel veel nieuwe plekken te zien. Kortom: ga dit doen als je in Tokyo bent.

Real Life Mariokarten in Tokyo, Japan

MARIOKARTEN IN TOKYO: ZO REGEL JE HET

Wil je Mariokarten in Tokyo, dan kun je dat eenvoudig regelen via het bedrijf MariCar. Zij zitten op meerdere locaties in Tokyo en bieden verschillende soorten Mariokart-tours aan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rondje van 2 of 3 uur.

Ikzelf boek mijn ochtendje Mariokarten in Tokyo bij de vestiging in Akihabara en ga voor de tour van 2 uur. Dat is wat mij betreft lang genoeg, zeker als je in de zomer in Japan bent. Het is namelijk aardig warm in je kostuum. Kies je voor de route van drie uur, dan krijg je natuurlijk wel meer van Tokyo te zien. Je maakt dan bijvoorbeeld ook een rondje langs de Tokyo Tower en de Rainbow Bridge.

Tip: De website van MariCar is erg onoverzichtelijk en bovendien relatief duur. Je kunt deze excursie beter via een andere partij boeken. Ik deed dat via de website Viator. Dat is niet alleen een betrouwbare partij, maar ook nog eens goedkoper. Rechtstreeks via de website betaal je namelijk 9000 yen (ongeveer € 68), via Viator was het slechts € 60. Bijkomend voordeel: je kunt de voucher gewoon op je telefoon laten zien.

Let op: Die prijs is wel exclusief verzekering, daar betaal je ter plekke in de winkel nog 500 yen voor. Je kunt er ook voor kiezen om geen verzekering af te sluiten, maar dat zou ik niet aanraden.

Aanvulling: Ik kwam laatst via Getyourguide nóg een aanbieder tegen waarmee je kunt karten in Tokyo. Je betaalt € 23 voor een uurtje en hebt ook een kostuum aan. Dit is echter niet de officiële partij en ook iets duurder dan Viator.

Real Life Mariokarten in Tokyo, Japan

TIPS VOOR REAL LIFE MARIO KART IN TOKYO

– Ga je Mariokarten in Tokyo, dan wordt geadviseerd om zo’n 10 minuten van tevoren aanwezig te zijn in de winkel. Ik denk zelf dat je beter een half uur van tevoren aanwezig kunt zijn, zodat je alle tijd hebt om een kostuum uit te zoeken.
– Je moet een geldig Internationaal Rijbewijs hebben als je wilt Mariokarten in Tokyo. Deze moet je van tevoren aanvragen bij de ANWB.
– Je kunt voor 500 yen een actioncam huren. Deze legt je hele rondje vast op camera. Je kunt daar je eigen Micro SD voor gebruiken, maar deze kaartjes zijn ook ter plekke te koop in de winkel. Een eigen actioncam mag je natuurlijk ook gewoon gebruiken.
– Moedig al je teamgenoten aan om een kostuum te dragen, want hoe meer verklede mensen, hoe beter. Ik vond het echt jammer dat in onze groep niet iedereen een pak aanhad.
– Kies in de zomermaanden voor een tour in de ochtend of na zonsondergang, en ga niet op het heetste moment van de dag Mariokarten.
– Kom je tijdens je rondreis door Japan niet in Tokyo? Er zit ook een vestiging van MariCar in Osaka!

REISINFORMATIE TOKYO

Op Expeditie Aardbol vind je veel informatie voor een reis naar Japan en Tokyo. Lees bijvoorbeeld mijn artikel met de route en planning voor een rondreis door Japan. Ook interessant om te lezen: een overzicht van de leukste wijken in Tokyo. Wil je meer leuke ideeën voor Japan? Bekijk ook mijn lijstje met 25 activiteiten die iedereen gedaan moet hebben in Japan.

Ben je nog op zoek naar een leuk en betaalbaar hotel in Tokyo? Ik kan het APA Hotel Asakusa Tawaramachi Ekimae zeker aanraden. Wij betaalden € 268 voor vijf nachten, wat zeer redelijk is voor een hotel in Tokyo. Dit hotel ligt midden in de wijk Asakusa, op slechts twee metrohaltes van Akihabara en de winkel van MariCar.

.
Meer lezen over reizen in Tokyo? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Het Mori Building Digital Art Museum in Tokyo: Misschien wel het mooiste museum op aard
Akihabara: een kennismaking met de gamewijk van Tokyo
Japan: Dit zijn de 7 leukste wijken van Tokyo
Japan: Een wens doen bij de Sensoji Tempel in Tokyo

Lees hier alle verhalen over Japan »

OVER EXPEDITIE AARDBOL

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, allen geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!3 REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.