Review: Bladok Losmen in Yogyakarta

review bladok losmen yogyakarta
Home » Indonesië » Review: Bladok Losmen in Yogyakarta

Yogyakarta is onze laatste halte in Indonesië en we besluiten er goed de tijd voor te nemen: Maar liefst vijf dagen blijven we in het bruisende stadje plakken. We bezoeken de Borobudur en de Prambanan, bekijken het paleis van de sultan en zijn een hele ochtend zoet met het koken van een traditionele rijsttafel. Activiteiten die we in de ochtend ondernemen; vanwege de hitte zijn we vooral veel in ons hele fijne guesthouse te vinden.

 

BLADOK LOSMEN IN YOGYAKARTA

Bladok Losmen is centraal gelegen in het gezellige backpackersdistrict Sosrowijayan, vlakbij het treinstation van Yogyakarta. In deze wijk stikt het van de guesthouses, hotels en hostels, maar Bladok behoort absoluut tot de mooisten. Wat betreft stijl valt dit guesthouse het best te omschrijven als een tropisch chalet. Denk aan een huis met dakpannetjes, binnenplaatsen, wenteltrappen, koloniale meubels, knusse binnenplaatsen, vijvertjes en heel veel planten. Het ziet er echt tiptop uit, en dat is stiekem wel fijn na drie weken on the road.

Lees ook: Indonesië: Het Prambanan tempelcomplex in Yogyakarta

Review: Bladok Losmen in Yogyakarta Review: Bladok Losmen in Yogyakarta

 

DE KAMERS

Er zijn drie soorten kamers: de goedkoopste kamers hebben een ventilator en hurktoilet, bij de duurste kamer krijg je airco en een westers toilet. Wij kiezen voor dat laatste en daar heb ik zeker geen spijt van. Onze kamer is ruim en koel, en het bed ligt echt heel erg goed. Fijn matras, goed kussen, een lekker dekbed en hele zachte lakens. Het toilet is brandschoon en de regendouche heeft een waterdruk die ik zelfs thuis niet ben gewend. Alle kamers van Bladok liggen rondom de binnenplaatsen en hebben buiten allemaal een eigen zitje met twee stoeltjes en een tafeltje. Enig minpuntje: Er is alleen wifi bij de receptie, dus vanuit je eigen kamer Facetimen met het thuisfront is er niet bij.

Review: Bladok Losmen in Yogyakarta

 

FACILITEITEN

Ons hotel moest en zou een zwembad hebben, en ook daarom kozen we voor Bladok. We hebben hele middagen in en langs het zwembad gehangen om aan de hitte te ontsnappen, en ik kan geen betere middagbesteding bedenken. Persoonlijk vond ik het zwembad net iets te koud (noem me een zeikerd, maar een review is een review), en het zou het leuk zijn geweest als er meer zitplekken rondom het zwembad waren.

Verder heeft het guesthouse wat betreft faciliteiten een restaurant waar ze Indonesische en Westerse gerechten op de kaart hebben staan, en serveren ze ondanks de Ramadan aan de lopende band koude biertjes . Het eten in het restaurant vind ik dan weer niet zo briljant, maar gelukkig zitten er in de buurt genoeg restaurants en barretjes waar je wel heel erg goed kunt eten.

Review: Bladok Losmen in YogyakartaReview: Bladok Losmen in Yogyakarta

 

CONCLUSIE

Wat een heerlijke plek om te verblijven. Met een beetje pijn in mijn hart nemen we na vijf dagen afscheid van Indonesië, van Yogyakarta en van Bladok. Ik wil best een beetje afzien, maar iets dat er zo mooi uitziet heeft toch wel mijn voorkeur.

En het fijne, in dit geval hoefden we daar helemaal niet zo veel voor te betalen. In Yogyakarta heb je enorm veel keus wat betreft slaapplekken, maar de prijzen zijn relatief hoog. Waar we in de rest van Indonesië rond de 150.000/200.000 rupiah voor een overnachting betalen, vragen ze hier bijna overal minstens het dubbele voor een leuke kamer. Onze kamer bij Bladok is met 320.000 rupiah per nacht aan de lage kant, maar als je ziet wat je voor dat bedrag krijgt, dan kom je eigenlijk niets tekort.

 

PRAKTISCHE INFO

Wij betaalden 320.000 rupiah (ongeveer 20 euro) voor de meest luxe tweepersoons kamer. Je kunt geld besparen door in te leveren op airco en toilet.

Bekijk dit hotel op Booking.com.

Bladok Losmen
Jl. Sosrowijayan 76
Yogyakarta 55271
Indonesië

Review: Bladok Losmen in Yogyakarta Review: Bladok Losmen in Yogyakarta Review: Bladok Losmen in Yogyakarta Review: Bladok Losmen in Yogyakarta  Review: Bladok Losmen in Yogyakarta Review: Bladok Losmen in Yogyakarta

Meer lezen over reizen in Indonesië? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Waarom je de Borobudur zeker moet bezoeken tijdens je rondreis Indonesië
• Tips voor Yogyakarta, het culturele hoogtepunt van Java
• Doen: Een Indonesische kookcursus in Yogyakarta
• Indonesië: Prambanan tempels bezoeken in Yogyakarta
• Backpacken in Indonesië: 11 redenen om je tassen te pakken

8 Locatie
7 Kamer
7 Bed
7 Eten & drinken
7 Sfeer
7 Prijs
7.2

OVER EXPEDITIE AARDBOL

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, allen geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!8 REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.