Review: Hotel De Bilderberg in Oosterbeek

Review: Hotel De Bilderberg in Oosterbeek
Home » Nederland » Review: Hotel De Bilderberg in Oosterbeek

Vorige week schreef ik al over mijn verblijf in Hotel Haarhuis in Arnhem, vandaag verruil ik mijn stadse uitvalsbasis voor een decor van groen. Ik check in bij het mooie Hotel De Bilderberg in de bossen van Oosterbeek.

HOTEL DE BILDERBERG IN OOSTERBEEK

Aan de rand van heuvelachtig Oosterbeek ligt het bijzondere Hotel De Bilderberg. Midden in de natuur, een enorm contrast met mijn verblijf van de dag ervoor. Toen sliep ik bij Hotel Haarhuis, dat midden in het centrum van Arnhem ligt.

Zodra ik voet over de drempel zet word ik verrast door de mooie lobby vol design en ook de andere ruimtes in het hotel zijn voorzien van knusse zitjes rond het haardvuur en lange boekenkasten vol bijzondere spulletjes. Het hotel heeft een tijdje terug een grondige facelift gekregen en dat is te zien. Bij de ingang hangen vier reusachtige portretfoto’s die verwijzen naar de historische Bilderbergconferentie die hier in 1954 werd gehouden, maar verder is het hotel helemaal met z’n tijd meegegaan. De bus naar Arnhem stopt trouwens praktisch voor de deur, dus perfect te combineren met een bezoekje aan de stad.

Tip: Meer lezen over deze regio? Bekijk ook mijn blogs met tips voor een weekendje Arnhem.

Review: Hotel De Bilderberg in Oosterbeek
Review: Hotel De Bilderberg in Oosterbeek

DE KAMER

Ik mag vannacht dromen in een lichte kamer op de eerste verdieping. Ik zet het raam open en ruik de geur van het bos. Vogels kwetteren er vrolijk op los en als uitzicht niets dan groene boomtoppen. De kamer is niet heel groot, maar het bed ligt perfect en de badkamer is voorzien van een fijn ligbad waar ik ’s avonds gretig gebruik van maak. De kamers zijn vrij sober in vergelijking met de rest van het hotel maar de enige echte tegenvaller zijn de gescheiden bedden. Gelukkig worden ze na lief vragen bij het personeel speciaal voor ons tegen elkaar gezet.

Review: Hotel De Bilderberg in Oosterbeek
Review: Hotel De Bilderberg in Oosterbeek

FACILITEITEN

Ik had eens gelezen over het beroemde ontbijt van Bilderberg en dus sta ik op zondagochtend al vroeg in de ontbijtzaal. Warme ontbijtgerechten, verse sapjes, wel tien soorten brood en minstens zoveel soorten beleg, gekookte eitjes, gerookte zalm en nog heel veel meer wat niet op mijn bord paste. Wil je alles proberen dan moet je óf een hele grote eetlust hebben óf een heel weekend in het hotel verblijven, want met één ontbijt kun je lang niet alles proberen.

Hotel De Bilderberg heeft daarnaast nog twee restaurants en een bar waar ze kleine gerechten serveren. In laatstgenoemde bestel ik tijdens de lunch een bord pasta all’arrabbiata, mijn vriend heeft genoeg trek voor een burger. De gerechten smaken goed en ook in dit deel van het hotel kun je heerlijk zitten. Als je al die calorieën er vervolgens af wil trainen kun je een boswandeling maken, maar het hotel beschikt ook over een fitnessruimte en een binnenzwembad. Mijn sportschoenen heb ik bewust thuis gelaten, maar mijn bikini was ik helaas vergeten.

Review: Hotel De Bilderberg in Oosterbeek
Review: Hotel De Bilderberg in Oosterbeek
Review: Hotel De Bilderberg in Oosterbeek

CONCLUSIE

Het is heerlijk om een nachtje in het bos te slapen, zeker als het zo’n fijn hotel als De Bilderberg betreft. Ik was verrast door het mooie decor in de lobby, bar en het restaurant, heb heerlijk geslapen en de volgende ochtend vooral heerlijk gegeten. Daarnaast vond ik het personeel ontzettend vriendelijk en behulpzaam: zo mochten we een paraplu lenen toen het regende en hadden ze zelfs een setje zwemkleding te leen omdat ik mijn bikini was vergeten. Ik heb van dat laatste geen gebruik gemaakt, maar de paraplu was erg welkom.

PRAKTISCHE INFO

Een tweepersoonskamer bij Hotel De Bilderberg boek je vanaf € 71,50.

Hotel De Bilderberg
Utrechtseweg 261
6862 AK Oosterbeek

Vind prijzen en beschikbaarheid

Meer lezen over reizen in Nederland? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Wadlopen op Terschelling: Beleef en proef de Waddenzee
• Bijzonder overnachten in de natuur: wakker worden op Vakantieboot Frederiek
• Een roadtrip maken in eigen land: toeren met een lelijke eend
• Toerist in eigen land: een weekendje weg in Arnhem

8 Locatie
7 Kamer
8 Bed
7 Design
8 Eten & drinken
8 Prijs
7.7

OVER EXPEDITIE AARDBOL

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, allen geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!12 REACTIES

 • Wat een leuke blog!
  Heb hier ook een aantal keren gelogeerd voor mijn werk maar dit hotel is echt top! Zo fijn.
  Via Authenticchica en het Bilderberg heb ik een overnachting gewonnen, wat een zin daar in en vooral na het lezen van jouw blog.

  Top!

  Nageniet ze.

 • Wat een leuke review weer! Het lijkt alsof je heel veel waar voor je geld krijgt.

  Ik zat afgelopen dagen in een heel klein hokje in Seoul. Het deed wat het moest doen, maar ik durf er geen foto’s van te plaatsen :)

  • Aah ja, dat ken ik ook wel hoor! Vorig jaar in Singapore de hoofdprijs betaald voor een hok van 2 vierkante meter zonder raam. Gelukkig was dat maar voor 2 nachten, maar geef de voorkeur aan iets ruimere accommodaties!

 • De lobby is echt heel mooi ja, goede renovatie. Krijgt de rest van het hotel binnenkort ook een renovatie? De kamers lijken nu wel wat ouderwets, zeker in vergelijking met de mooie lobby.
  Wel super dat ze je zowel zwemkleding en een paraplu aanboden!

  • Kamers vallen inderdaad een beetje in het niet naast zo’n hippe lobby, maar dat zie ik wel vaker bij hotels. Weet niet in hoeverre ze die ook gaan verbouwen, lijkt me een behoorlijke klus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.