Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

Overnacht in hartje Arnhem bij Hotel Haarhuis

Review: Hotel Haarhuis in Arnhem

Als je een stedentrip naar Arnhem hebt gepland, dan is het zeker een aanrader om te blijven overnachten bij Hotel Haarhuis. Dit hotel ligt midden in het centrum en temidden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Vanaf hier loop je zo het centrum in en heb je de leuke restaurants voor het uitkiezen.

HOTEL HAARHUIS IN ARNHEM

HOTEL IN HET CENTRUM VAN ARNHEM

Tijdens mijn weekendje Arnhem blijf ik een nachtje slapen bij Hotel Haarhuis. Centraler ga je het bijna niet krijgen, want dit hotel ligt pal tegenover het station en midden in de stad. Benieuwd hoe dat is bevallen? In deze review lees je over mijn ervaringen.

OVERNACHTEN IN HET CENTRUM VAN ARNHEM

Als je praat over een hotel op een goede locatie, dan heb je het over Hotel Haarhuis in Arnhem. Perfect gelegen tegenover het station en op twee minuten lopen van de binnenstad. Het is daarom de ideale uitvalsbasis voor een weekendje weg in Arnhem. Want wat een luxe om tijdens een stedentrip binnen enkele minuten naar je hotel te kunnen lopen.

Hotel Haarhuis is onderdeel van hotelketen Best Western en behoort tot de zogenoemde Plus-hotels, wat bekent dat je net iets meer comfort en ruimte krijgt dan normaal. Ik heb wel vaker in hotels van Best Western geslapen en inderdaad, dat Plus-effect is duidelijk merkbaar. Mooie ruime kamers met fijne bedden, een heerlijke badkamer en een goed ontbijt in de morgen. En had ik de perfecte locatie al genoemd?

Review: Hotel Haarhuis in Arnhem

DE KAMER

Tijdens mijn verblijf bij Hotel Haarhuis slaap ik in een prachtige superior room in een nieuwe vleugel van het hotel. Een kamer met hippe mid-century stijl meubels, mooie details, een enorm bed, koffie van Nespresso en uitzicht over de binnenstad van Arnhem met al haar bezienswaardigheden. Al liggend op bed heb ik uitzicht over de Sint-Eusebiuskerk, Rozet en de beroemde John Frostbrug in de verte.

Het meest onder de indruk ben ik echter van de badkamer, want zo groot zie je ze zelden. Een balzaal met dubbele wasbak, regendouche en een reusachtig hoekbad. Ik wilde het bad uitgebreid testen, maar vanwege tijdgebrek heb ik alleen onder de regendouche gestaan. Die is in ieder geval goedgekeurd, maar voor dat bad kom ik graag nog een keer terug.

Ik heb heerlijk geslapen tijdens mijn nachtje weg en dat komt onder andere door de dikke ramen. Want hoewel ik aan de straatkant slaap en er regelmatig verkeer langsraast, houden de ramen al het geluid buiten en slaap ik overal doorheen.

Review: Hotel Haarhuis in Arnhem
Review: Hotel Haarhuis in Arnhem
Review: Hotel Haarhuis in Arnhem
Review: Hotel Haarhuis in Arnhem

FACILITEITEN

Hotel Haarhuis heeft een restaurant, een lounge en een hotelbar waar ze cocktails shaken en bitterballen frituren. Maar met zoveel leuke restaurants en cafeetjes in directe omgeving is het zonde om in het hotel te blijven hangen.

’s Ochtends schuif ik wel graag aan, want je kunt je dag hier goed beginnen met een uitgebreid ontbijt. Het buffet bestaat uit verschillende soorten broodjes en beleg. Je hebt keus uit verschillende vleeswaren, kaas en gerookte zalm, harde en zachtgekookte eitjes, roerei en spek. Daarnaast kun je verschillende soorten granen en cornflakes krijgen. Qua drankjes heb je keuze uit vers sap, thee of een kop koffie, maar je kan ook cappuccino’s en zelfs prosecco bestellen aan de bar.

Review: Hotel Haarhuis in Arnhem

IN DE OMGEVING

Het hotel ligt midden in het centrum van Arnhem, direct tegenover het centraal station. Hotel Haarhuis is daarom de ideale locatie als je een weekendje Arnhem hebt gepland. Vanaf hier is het een kwestie van minuten naar de binnenstad, maar je kunt ook makkelijk op de trolley stappen voor een ritje naar het Modekwartier.

CONCLUSIE

Hotel Haarhuis is perfect voor wie een stedentrip Arnhem hebt gepland. Als je met de trein aankomt hoef je alleen maar de straat over te steken, en ook de binnenstad ligt letterlijk op steenworp afstand. Het is altijd afwachten wat voor een hotel er schuilgaat achter een dergelijke bakstenen gevel, maar in dit geval is de verrassing groot. De kamers zijn ruim en het grote bed ligt heerlijk. Ik had graag ook nog een half uurtje in dat geweldige bad gelegen, maar daar moet ik dus nog een keer voor terugkomen.

OOK BLIJVEN SLAPEN BIJ HOTEL HAARHUIS?

Ik kan het van harte aanbevelen om een nachtje te blijven slapen bij Hotel Haarhuis. En dat hoeft niet eens heel veel te kosten, want de prijs voor een tweepersoonskamer begint bij € 85,00 per nacht, inclusief ontbijt.

Hotel Haarhuis
Stationsplein 1
6811 KG Arnhem

➞ Controleer prijzen en beschikbaarheid

Reizen in Nederland

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

20 reacties

  1. Arnhem is zo’n leuke stad! Dit lijkt een fijne plek om te slapen, al moet ik heel eerlijk zeggen dat ik de kleuren van deze kamer niet zo aansprekend vindt…..

  2. Ik heb vroeger in een ander hotel in Arnhem gewerkt en soms werd er dan ook over Haarhuis gesproken. Ik had alleen geen idee hoe het er van binnen uitzag, maar nu kan ik het dan eindelijk eens zien, haha!

  3. Hihi, leuk! Ik ben gek op hotelovernachtingen en dan met name tijdens een weekendje weg.. Als we inchecken, kijk ik al uit naar het ontbijt voor de volgende ochtend.. Erg he!? Hihi. Dit ziet er dan ook allemaal goed uit! Eind juli ga ik ook een weekendje naar Arnhem.. We slapen in een ander hotel, maar ook dat gaat vast helemaal goedkomen!

    1. Ah het is zeker de moeite waard! Ik vond dat er verrassend veel leuke restaurantjes en winkels waren in Arnhem!

  4. Ik ga morgen met mijn dochter twee dagen naar Arnhem en slaap ook in de superior in hotel Haarhuis. Fijn te lezen dat ik een goede keuze heb gemaakt. Heb meteen ook even Stan & Co genoteerd om te gaan eten! Ben benieuwd! Maar als ik het zo hoor moet het helemaal goed komen! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie Nederland

Ook voor een vakantie in Nederland kun je terecht op Expeditie Aardbol. Van originele ideeën voor een weekendje weg tot een lijstje met de leukste tips voor een stedentrip in eigen land: hier vind je tips en inspiratie voor Utrecht, Arnhem en Amsterdam.

Meer lezen over een vakantie in eigen land? Lees hier alle reisblogs over Nederland.

Bestemmingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset