Review: Hotel Haarhuis in Arnhem

Review: Hotel Haarhuis in Arnhem
Home » Nederland » Review: Hotel Haarhuis in Arnhem

Tijdens mijn weekendje Arnhem en omgeving proef ik van het beste van twee uitersten. Ik verblijf de eerste nacht midden in het kloppend hart van Arnhem, en slaap de tweede nacht een paar kilometer verderop in het groen van Oosterbeek. De komende weken zal ik beide hotels bespreken, vandaag trap ik af met Hotel Haarhuis, in het centrum van Arnhem.

 

HOTEL HAARHUIS IN ARNHEM

Als je het hebt over een hotel op een goede locatie, dan heb je het over Hotel Haarhuis in Arnhem. Perfect gelegen tegenover het station en op twee minuten lopen van de binnenstad. De ideale uitvalsbasis voor een weekendje weg in Arnhem, want wat een luxe om tot ’s avonds laat in de stad te blijven hangen, en na een gezellig diner naar je hotel te kunnen slenteren, krap 100 meter verderop.

Hotel Haarhuis is onderdeel van hotelketen Best Western en behoort tot de zogenoemde Plus-hotels, wat bekent dat je net iets meer comfort en ruimte krijgt dan normaal. Ik heb wel vaker in hotels van Best Western geslapen en inderdaad, dat Plus-effect is duidelijk merkbaar. Mooie ruime kamers met fijne bedden, een heerlijke badkamer en een goed ontbijt in de morgen. En had ik de perfecte locatie al genoemd?

Review: Hotel Haarhuis in Arnhem

 

DE KAMER

Ik slaap in een prachtige superior room in een nieuwe vleugel van het hotel. Een kamer met hippe mid-century stijl meubels, mooie details, een enorm bed, koffie van Nespresso en uitzicht over de binnenstad van Arnhem met al haar bezienswaardigheden. Al liggend op bed heb ik uitzicht over de Sint-Eusebiuskerk, Rozet en de beroemde John Frostbrug in de verte. Het meest onder de indruk ben ik van de badkamer, want zo groot heb ik ze op mijn reizen nog niet gezien. Een glazen balzaal met dubbele wasbak, regendouche en een reusachtig hoekbad. Ik ben voornemens om vooral het bad uitgebreid te testen, maar vanwege tijdgebrek moet ik het bij de regendouche houden. Waar overigens ook helemaal niets op valt aan te merken.

Wat me trouwens opvalt is het gebrek aan geluid. Hoewel ik aan de straatkant slaap en er regelmatig bussen, politieauto’s en ander verkeer langs razen, houden de ramen al het geluid buiten en slaap ik overal doorheen.

Review: Hotel Haarhuis in Arnhem
Review: Hotel Haarhuis in Arnhem
Review: Hotel Haarhuis in Arnhem
Review: Hotel Haarhuis in Arnhem

 

FACILITEITEN

Hotel Haarhuis heeft een restaurant, een lounge en een hotelbar waar ze cocktails shaken en bitterballen frituren. Maar met zoveel leuke restaurants en cafeetjes in directe omgeving vind ik het zonde om in het hotel te blijven hangen. ’s Ochtends schuif ik wel graag aan voor een hapje, want je kunt je dag hier goed beginnen met een uitgebreid ontbijt. Het buffet bestaat uit verschillende soorten broodjes en beleg waaronder vleeswaren, kaas en gerookte zalm, harde en zachtgekookte eitjes, roerei en spek, en verschillende soorten granen en cornflakes. Qua drankjes heb je keuze uit vers sap, thee of een kop koffie, maar je kan ook met liefde bereide cappuccino’s of prosecco (mocht je in een feestelijke bui zijn) bestellen aan de bar.

Review: Hotel Haarhuis in Arnhem

 

CONCLUSIE

Hotel Haarhuis is perfect voor een stedentrip Arnhem. Als je met de trein aankomt hoef je alleen maar de straat over te steken, en ook de binnenstad ligt letterlijk op steenworp afstand. Het is altijd afwachten wat voor een hotel er schuilgaat achter een dergelijke bakstenen gevel, maar in dit geval is de verrassing groot. De kamers zijn ruim en het grote bed ligt heerlijk. Ik had graag ook nog een half uurtje in dat geweldige bad gelegen, maar daar moet ik dus nog een keer voor terugkomen.

PRAKTISCHE INFO

De prijs voor een tweepersoonskamer begint bij € 85,00 per nacht, inclusief ontbijt.

Hotel Haarhuis
Stationsplein 1
6811 KG Arnhem

Bekijk prijzen en beschikbaarheid

Meer lezen over reizen in Nederland? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Review: Hotel De Bilderberg in Oosterbeek
• Bijzonder overnachten in de natuur: wakker worden op Vakantieboot Frederiek
• Een roadtrip maken in eigen land: toeren met een lelijke eend
• Toerist in eigen land: een weekendje weg in Arnhem

10 Locatie
9 Kamer
8 Bed
7 Design
7 Eten & drinken
8 Prijs
8.2

OVER EXPEDITIE AARDBOL

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, allen geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!20 REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.