Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

Review: ibis Schiphol Amsterdam Airport

Ik heb inmiddels heel wat te verduren gehad met vliegen. Kapotte vliegtuigen, gemiste overstappen, annuleringen, verloren bagage, úren vertraging, gewijzigde vliegroutes en zelfs een keer rechtsomkeert naar de luchthaven van vertrek. Ik ben blij dat ik alles nog kan navertellen, maar daarom heb ik de afgelopen jaren vaker in een airporthotel moeten slapen dan mij lief is.

Een tijdje terug stond ik weer in de lobby van een dergelijk hotel, maar dit keer gelukkig geheel vrijwillig. Vanwege mijn vroege vlucht naar Valencia sliep ik een nachtje in het ibis Schiphol Amsterdam Airport hotel.

HOTEL IBIS SCHIPHOL

Ibis Amsterdam Airport ligt op een paar minuutjes rijden van Schiphol en zoals verwacht is de omgeving vrij troosteloos. Bij binnenkomst word ik echter blij verrast door de lobby. Ik zie lekkere banken, hippe stoeltjes en overal zijn knusse plekjes gecreëerd waar je in alle rust kan lezen of werken. Ik kruip vanavond vroeg in bed, maar anders had ik hier wel even met mijn laptopje kunnen zitten.

Ibis Amsterdam Airport
Ibis Amsterdam Airport

DE KAMER

Het hotel heeft 644 kamers, en ik slaap vanavond in een kamer op de vierde verdieping. Aan de vloerbedekking te zien is dit een wat oudere vleugel, en het contrast met de hippe lobby had niet groter kunnen zijn. Mijn kamer is simpel, maar heeft alles wat ik voor een nachtje nodig heb. Een bureautje, wifi, een (lege) minibar, een badkamer, een televisie, een kast en een heel erg lekker bed. Een paar jaar geleden hebben alle kamers in dit hotel een nieuw bed gekregen, en inderdaad: dat ligt niet verkeerd. Het bed is breed, de deken lekker dik, de lakens zacht en het kussen is voldoende gevuld. Vooruit, zelf houd ik meer van een kussen waar je iets verder met je hoofd in kan zinken, maar dat is iets persoonlijks.

Ik vind het wel een beetje benauwd in de kamer en slaap daarom met het raam open. Maar hoewel het hotel aan een drukke weg en naast Schiphol ligt, is het heerlijk rustig en heb ik geen last van hinderlijk geluid van buiten.

Ibis Amsterdam Airport
Ibis Amsterdam Airport

FACILITEITEN

Ibis Amsterdam Airport heeft een restaurant, een bar en een take-away service waar je 24 uur per dag drankjes, snacks en kleine maaltijden kan kopen. Het ontbijt wordt geserveerd van 4 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s middags en dat vind ik zelf een groot pluspunt. Zeker als airporthotel moet je reizigers met een vroege vlucht een ontbijt aan kunnen bieden vind ik. Ik heb namelijk – ongeacht het tijdstip – altijd honger als ik uit mijn bed rol. Het ontbijt is verder vrij basic. Je kan kiezen uit verschillende broodjes, zoet en hartig beleg, ontbijtgranen, fruit, koffie, thee en sapjes, maar voor mij is dat meer dan prima.

Omdat het hotel dus een paar kilometer buiten Schiphol moet je nog wel op de luchthaven zien te komen. Dat kan gelukkig met de gratis shuttlebus. De bus rijdt van 05:00 tot 01:00 en is gratis voor hotelgasten. Ik neem één van de eerste bussen en doe er ’s ochtends vroeg ongeveer 10 minuten over. Ideaal.

Ibis Amsterdam Airport
Ibis Amsterdam Airport
Ibis Amsterdam Airport

CONCLUSIE

Ibis Amsterdam Airport hotel is een relaxte plek om je vakantie te beginnen. Grote pluspunten zijn de heerlijke bedden, de gunstige tijden van het ontbijt en het vervoer naar de luchthaven. Zeker wanneer je een vroege vlucht hebt en het treinverkeer nog niet echt op gang is gekomen kan ik een verblijf aanraden.

PRAKTISCHE INFO

De prijs voor een kamer begint bij 77 euro. Kom je met de auto? Informeer dan naar het Park, Sleep, Fly arrangement, waarbij je je auto drie weken kunt parkeren op de parkeerplaats van Ibis. Boeken kan via Booking.com.

ibis Schiphol Amsterdam Airport
Schipholweg 181
1171 PK   Amsterdam
The Netherlands

Meer lezen over reizen in Nederland? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Wadlopen op Terschelling: Beleef en proef de Waddenzee
• Bijzonder overnachten in de natuur: wakker worden op Vakantieboot Frederiek
• Een roadtrip maken in eigen land: toeren met een lelijke eend
• Toerist in eigen land: een weekendje weg in Arnhem

*In ruil voor een review mocht ik een nachtje in het Ibis Amsterdam Airport hotel logeren. Ik ga alleen samenwerkingen aan waarbij ik eerlijk mag schrijven over mijn ervaringen.

Reizen in Nederland

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

15 reacties

 1. Fijn, zo’n hotel waar je zo vroeg terecht kunt voor je ontbijt! Ook al is het 4 uur, zonder ontbijt ben ik de eerste uren niet echt in mijn humeur. Ideaal :-)

 2. Ben al eens in deze Ibis blijven slapen. Voor ons kwam het goedkoper uit om onze auto daar twee weken te parkeren (door twee kamers te boeken) dan de parking van Schiphol zelf. Ideaal dus ^^

 3. Dit klink wel als een fijn hotel om je vakantie mee te beginnen. Toen we van Charleroi vlogen wouden we ook een hotel boeken, maar de hotels daar begonnen nog niet met het ontbijt om 5 uur ’s nachts wat ik erg vervelden vond. Uiteindelijk zijn we dus toch maar ’s nachts gaan rijden.

 4. Wij hebben inmiddels drie keer in het Ibis geslapen bij hele vroege vluchten en ik vind het ideaal. Geen vroege ochtendstress omdat je bang bent in de file te komen, inderdaad binnen tien minuten op de luchthaven en gewoon relaxed aan je reis beginnen. Ik ben fan!

  1. Ja echt ideaal! Anders had ik om 3 uur van huis gemoeten om vervolgens tig keer over te stappen met de trein.

 5. Ibis budget hotel Amsterdam. Vreselijke bedden of je op een plank slaapt!!!! Als je dit aangeeft wordt er gezegd dat ze er niets aan kunnen doen op een zeer vriendelijke (not) manier. GEEN AANRADER!!!

  1. Hoi Berken, jammer dat het niet beviel. Ibis Budget zit achter het normale Ibis hotel en daar geldt deze review dan ook niet voor. Ik heb zelf laatst bij Ibis Budget op Rotterdam Airport geslapen en daar heb ik eigenlijk niets op aan te merken. Je zit natuurlijk wel echt in een budgethotel, maar vond de bedden prima (en lekker dicht bij de airport)!

 6. Overnachting gehad op 8 september 2018.
  Na twee keer overnacht te hebben in dit hotel, de eerste keer een upgrade naar een mooie ruime kamer, de tweede keer helaas niet, wat een verschil.
  De lopers in de gang vol met vlekken, bij de wastafel op de kamer, geen glas of beker.
  De derde keer, tot tweemaal toe een kamer, die al bezet was, hoe kan dit?
  Je weet toch welke kamer geboekt is of niet. Een upgrade gekregen.
  Wilden koffie drinken in de coffeecorner, bleek het koffiezetapparaat niet te werken.
  In het restaurant harde muziek, al met al viel het knap tegen.
  Weet ook niet, of ik van dit hotel ooit nog gebruik zal maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie Nederland

Ook voor een vakantie in Nederland kun je terecht op Expeditie Aardbol. Van originele ideeën voor een weekendje weg tot een lijstje met de leukste tips voor een stedentrip in eigen land: hier vind je tips en inspiratie voor Utrecht, Arnhem en Amsterdam.

Meer lezen over een vakantie in eigen land? Lees hier alle reisblogs over Nederland.

Bestemmingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset