Review: Ink hotel in Amsterdam

Ink Hotel Amsterdam
Home » Nederland » Review: Ink hotel in Amsterdam

Vorig weekend checkte ik in bij het prachtige Ink Hotel in Amsterdam. Een hotel met een journalistiek verleden, en daarom voor mij extra leuk om er te verblijven. Ik neem me vaak voor om meer van de Nederlandse steden te ontdekken, maar in de praktijk kom ik buiten Utrecht eigenlijk alleen in Amsterdam. Ik noem het de perfecte reden om dáár dan maar een nachtje te blijven slapen.

Ink Hotel Amsterdam

Ink Hotel Amsterdam

HET HOTEL

Het Ink Hotel is een boetiekhotel in het centrum van Amsterdam. Het hotel is gevestigd op de plek waar vroeger de krant ‘De Tijd’ werd gemaakt. Een thema dat heel consequent is doorgevoerd in de rest van het hotel: er liggen notitieblokjes en krantjes met het laatste Ink-nieuws in de kamers, overal staan inktpotjes, pennenbakken en typemachines, muren zijn behangen met prints van oude kranten en het restaurantgedeelte heeft de toepasselijke naam Pressroom gekregen. Cool gedaan.

DE KAMER

Ik slaap die avond in de Executive Room, een ruime kamer met een breed uitzicht op de levendige Nieuwezijds Voorburgwal. De kamer ziet er prachtig uit. Een van de muren is voorzien van zwarte verf met daarop een krijttekening van de omgeving, de meubels zouden niet misstaan in een hippe designwinkel, er is een uitstekend lichtplan en verder een heleboel accessoires, zoals een oude telefoon met draaischijf, een simpele digitale wekker en een zandloper.

Vanuit bed kan ik zien hoe de tram voorbij komt, en dat Amsterdamse plaatje bevalt me erg goed. Over het bed gesproken: dat is enorm. En bovendien ook nog voorzien van een lekker dik dekbed, een perfect matras en heel veel kussens die precies de juiste dikte hebben. De rest van de kamer wordt gevuld met een kleine zithoek en een lang bureau. Een echte badkamer heb ik trouwens niet: de wastafel is onderdeel van het interieur, en het toilet en de ruime regendouche zijn verstopt achter twee deuren.

Ink Hotel Amsterdam

Ink Hotel Amsterdam

Ink Hotel Amsterdam

FACILITEITEN

Dan de faciliteiten. In het hotel zit een fitnessruimte, een sfeervolle binnentuin, een lounge, bar en restaurant: Pressroom. Ik neem ’s avonds plaats in de lounge die al net zo mooi is als de rest van het hotel. Fijne banken met heel veel kussens, een open haard en een kaart vol speciaalbiertjes, wijn, gin tonic en cocktails. Je kunt er borrelhapjes bij bestellen, maar als je liever echt een hapje komt eten dan kan dat ook: in het restaurant serveren ze kleine en grotere gerechten om te delen.

Ikzelf proef echter alleen van het ontbijt en geniet van een uitgebreid buffet. Je kunt kiezen uit yoghurt of (soja)melk met havermout, fruit en noten. Er zijn (zoete) broodjes, hard- én zachtgekookte eitjes, tig verschillende kaasjes, gerookte zalm en gebakken aardappeltjes. Thee komt in potjes en de verse sinaasappelsap vloeit rijkelijk. Onmogelijk om alles op te noemen, laat staan om alles te proeven. Maar een beter begin van de dag kan ik me niet wensen. Vroege vogels kunnen trouwens een ontbijtje to go krijgen, en in hal staat ook een bakfiets met ontbijtproducten.

Ink Hotel Amsterdam

Ink Hotel Amsterdam

CONCLUSIE

Ik heb maar in weinig hotels geslapen waar ik zo heb genoten van mijn verblijf als in het INK Hotel in Amsterdam. Op dit hotel kan ik gewoon helemaal niets aanmerken, en ik was zelfs een beetje teleurgesteld dat ik na een nachtje weer moest inpakken. Mijn kamer was perfect, het bed lag heerlijk en de locatie, op tien minuutjes lopen van Centraal Station, is ook ideaal.

PRAKTISCHE INFO

De prijs voor een tweepersoonskamer bij Ink Hotel Amsterdam begint bij € 159 per nacht. Boeken kan via Booking.com.

Ink Hotel Amsterdam
Nieuwezijds Voorburgwal 67
1012 RE Amsterdam

* In ruil voor een review mocht ik een nachtje blijven slapen in het Ink Hotel, ik ga echter alleen samenwerkingen aan waarbij ik eerlijk mag schrijven over mijn ervaringen.

Ink Hotel Amsterdam

Ink Hotel Amsterdam

Ink Hotel Amsterdam

Meer lezen over reizen in Nederland? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Wadlopen op Terschelling: Beleef en proef de Waddenzee
• Bijzonder overnachten in de natuur: wakker worden op Vakantieboot Frederiek
• Een roadtrip maken in eigen land: toeren met een lelijke eend
• Toerist in eigen land: een weekendje weg in Arnhem

8 Locatie
10 Kamer
10 Bed
10 Design
10 Eten & drinken
7 Prijs
9.2

OVER EXPEDITIE AARDBOL

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, allen geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!23 REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.