Search
Close this search box.
7 maart 2023

6 redenen om dit jaar een road trip te maken

6 redenen om dit jaar een road trip te maken

Tijdens een road trip ligt de wereld aan je voeten en heb je de ultieme vrijheid om op eigen tempo een plek te bekijken. Al jaren ben ik een groot liefhebber van bijzondere autoreizen en ga ik er graag met een huurauto op uit. Met name mijn reis door het Atlasgebergte in Marokko was een groot hoogtepunt, maar ook Sicilië en Portugal leenden zich uitstekend om met de auto te ontdekken.

Inmiddels weet ik dat er bijna niets zo mooi als road trips maken over onbekende wegen en in deze blog geef ik je 6 redenen om er dit jaar ook met een huurauto op uit te gaan. En ben je overtuigd? Lees dan snel verder, want ik mag € 150 huurtegoed weggeven via Sunny Cars!

1. JE HEBT ALLE VRIJHEID

De beste reden om met een huurauto op pad te gaan, is het gevoel van ultieme vrijheid. Je kunt zelf het tempo en de route bepalen, en daar net zo makkelijk weer van afwijken. Je kunt doen waar je zelf zin in hebt en bent niet afhankelijk van andere factoren. Zo vind ik het heerlijk om af en toe de auto langs de weg te zetten voor een fotomomentje of te stoppen bij een leuk restaurantje. Die spontane momenten kunnen je reis maken en zijn alleen mogelijk als je zelf achter het stuur zit.

6 redenen om dit jaar een road trip te maken

2. JE ONTDEKT DE ONBEGAANDE PADEN

Met een huurauto kun je eenvoudig van de gebaande paden afwijken. Sla de grote wegen over en rijd in plaats daarvan via de binnenwegen naar je bestemming. Duurt wat langer, maar het is gegarandeerd een mooiere route. Ook leuk: met een huurauto kun je makkelijk op zoek naar verlaten strandjes of natuurgebieden die onbereikbaar zijn zonder eigen vervoer. En wat dacht je van al die mooie, afgelegen vakantiehuisjes die je nu opeens binnen handbereik hebt?

3. JE ZIET EN ERVAART VEEL MEER

Reizen met het vliegtuig is comfortabel, maar echt veel ga je niet zien van een land. Dat geldt in bepaalde mate natuurlijk ook voor reizen met de trein of bus. Met een eigen huurauto zie je zoveel meer en ervaar je het land bovendien op een veel bewustere manier. Alleen al door bijvoorbeeld een route uit te stippelen op de kaart ben je je veel meer bewust van omgeving en afstanden dan wanneer je je laat rondrijden of -vliegen.

6 redenen om dit jaar een road trip te maken

4. JE KAN LEKKER VEEL MEENEMEN

Ook niet onbelangrijk: je kunt aanzienlijk meer meenemen als je met de auto gaat. Of het nou gaat om een extra zware koffer of je eigen hoofdkussen, over het algemeen heb je meer plek als je met de auto reist. En niet alleen voor je uitrusting, er is ook meer ruimte voor souvenirs. Dat betekent dat je kan inladen bij die Franse wijnboer, een extra flesje olijfolie kan meenemen uit Italië en gerust dat mooie tapijt kan kopen op de markt in het Midden-Oosten. Wel zorgen dat alles vervolgens ook mee kan in het vliegtuig.

5. HET IS COMFORTABEL

Onderschat het comfort van een eigen auto niet. Vertraging heb je zelf in de hand en ook qua beenruimte zul je altijd een streepje voor hebben op het openbaar vervoer. Je kunt zelf plaspauzes inlassen en je hoeft niet uren van tevoren aanwezig te zijn. Als je online je auto reserveert, kun je de reis bovendien zo prettig maken als je zelf wilt. Airconditioning, navigatiesysteem of mobiele WiFi aan boord? Je klikt het zelf bij elkaar.

6. HET IS GOEDKOPER

Een huurauto kan een stuk goedkoper zijn dan reizen met het openbaar vervoer, zeker als je met meerdere mensen op reis gaat. De opstartkosten liggen misschien wat hoger, maar daarna betaal je alleen nog maar tol en benzine. Daarnaast kun je met een auto veel sneller op afgelegen plekken komen, en tijd is ten slotte ook geld. Ben je van plan om veel plekken te gaan bezoeken, dan kan dat op de lange termijn behoorlijk wat geld schelen. Die vlieger gaat natuurlijk niet echt op voor de goedkope backpack-landen, maar in West-Europa en de Verenigde Staten kan het makkelijk uit.

6 redenen om dit jaar een road trip te maken

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

5 reacties

  1. Leuk lady, ik ben dol op roadtrippen! Ik vind het vooral fijn dat je veel vrijheid hebt, zelf je route kunt bepalen en kunt stoppen waar je wilt. Zo zijn we al op veel mooie plekken gekomen, maar de roadtrip wishlist is nog lang. Bovenaan staat Noorwegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp