Route en planning: 11 dagen eilandhoppen en rondreizen op Kaapverdië

Route en planning: 11 dagen eilandhoppen en rondreizen op Kaapverdië
Home » Afrika » Route en planning: 11 dagen eilandhoppen en rondreizen op Kaapverdië

Wil je eilandhoppen op Kaapverdië? De Kaapverdische eilanden zijn een uitstekende vakantiebestemming om zelfstandig te gaan rondreizen. Combineer een paar verschillende eilanden en je krijgt een goed beeld van dit mooie land. Maak bijvoorbeeld net als ik een rondreis over het groene Santiago en sluit af op de stranden van Maio.

Santiago is een prachtig eiland met levendige dorpen en een grillig binnenland, terwijl Maio voornamelijk uit zand en strand bestaat. Twee authentieke eilanden waar je kennismaakt met het echte Afrika. Het is de perfecte combinatie voor actieve én ontspannen vakantie op Kaapverdië.

Wil je ook eilandhoppen op de Kaapverdische Eilanden en ben je benieuwd naar een mooie route voor een rondreis Kaapverdië? In deze blog deel ik onze route en planning van 11 dagen eilandhoppen en rondreizen op Kaapverdië.

EILANDHOPPEN IN KAAPVERDIË

Rondreis Kaapverdië: De mooiste route voor eilandhoppen op Kaapverdië

PRAIA, SANTIAGO (4 NACHTEN)

We beginnen onze rondreis door Kaapverdië in de hoofdstad Praia, op het eiland Santiago. We komen rond middernacht aan en checken in bij ons simpele pension. De volgende dag staan we vroeg op en gaan we de stad verkennen. Praia ligt aan zee en de oude binnenstad is gelegen op een plateau. Hier kun je mooi wandelen tussen gekleurde huisjes en over de markt. Een feest voor je zintuigen, want op straat klinkt muziek en op terrasjes wordt schaak gespeeld.

Het centrum van Praia is niet heel groot en je bent hier in een ochtend wel uitgekeken. Daarom lopen we rond het middaguur via de kustlijn naar het leukste strand van de stad: Quebra Canela. Dit is een kleine baai die wordt omringd door hoge rotsen, met bovenop een gezellige strandtent. We zoeken een plaatsje op het terras, waar ze lekkere sandwiches en goedkope cocktails serveren. Een heerlijke plek om lekker te hangen met een boekje.

Verblijf: Residencial Paraiso

| Lees ook: Rondreis Kaapverdië: 10 tips voor het eiland Santiago

Rondreis Kaapverdië: De mooiste route voor eilandhoppen op Kaapverdië
Rondreis Kaapverdië: De mooiste route voor eilandhoppen op Kaapverdië

CIDADE VELHA, SANTIAGO

Op ongeveer een uur rijden van Praia ligt het plaatsje Cicade Velha, de oude hoofdstad van Kaapverdië. Toen de Portugezen de eilandengroep in 1496 ontdekten, werd deze plek het belangrijkste tussenstation voor de slavenhandel. Hier vind je de oudste straat van Kaapverdië en de pelourinho, de vroegere slavenpaal. Met de bus maken we vanuit Praia een dagtrip naar Cicade Velha, dat ongeveer een uurtje verderop ligt. Ooit was dit het centrum van de slavenhandel, nu is het een slaperig stadje met mooie pleintjes, palmbomen en een dromerige kustlijn. Je kunt er even rondlopen en een hapje eten, om vervolgens naar het fort op de berg te lopen en te genieten van het uitzicht.

| Lees ook: Rondreis Kaapverdië: Het oude slavernijverleden in Cidade Velha

Rondreis Kaapverdië: De mooiste route voor eilandhoppen op Kaapverdië
Rondreis Kaapverdië: De mooiste route voor eilandhoppen op Kaapverdië

VILA DO MAIO, MAIO (3 NACHTEN)

Na drie nachten in Praia nemen we tijdelijk afscheid van het eiland Santiago. Met de Kaapverdiaanse maatschappij TACV vliegen we naar het nabijgelegen eiland Maio. Met 8 minuten de kortste vliegreis die ik ooit heb gemaakt, maar het verschil tussen beide eilanden is enorm. Santiago is groen en heuvelachtig. Maio droog en plat. We slapen in het vakantiehuis van een vriendelijke Engelsman, en hebben een zee van ruimte en tuin vol bloemen en planten voor onszelf.

Op Maio gaat alles een paar tandjes langzamer dan elders ter wereld, met slechts een paar kleine supermarkten, een strandtent, een bakker en wat restaurants waar je dagverse vis van de barbecue eet tot onze beschikking. De boot met verse groenten en fruit is al twee weken vertraagd, en groener dan olijven uit blik wordt het niet. Het zij zo. We vullen onze dagen met zwemmen (zowel in zee als in onze eigen infitnitypool), lezen, eten en wandelingen door het kleurrijke en fotogenieke stadje. Echt een heerlijke plek.

Verblijf: Villa Stella Maris

| Lees ook: Eilandhoppen op Kaapverdië: Het paradijselijke eiland Maio

Rondreis Kaapverdië: De mooiste route voor eilandhoppen op Kaapverdië Rondreis Kaapverdië: De mooiste route voor eilandhoppen op Kaapverdië Rondreis Kaapverdië: De mooiste route voor eilandhoppen op Kaapverdië

ASSOMADA, SANTIAGO (1 NACHT)

We vliegen terug naar Santiago, waar we direct de aluguer naar Assomada pakken. Assomada is een klein dorpje dat midden op het eiland ligt, maar beroemd vanwege de Afrikaanse markt. We slingeren over hoge bergtoppen en door diepe valleien, langs kleine dorpjes en afgelegen huisjes. Ik zit half op schoot bij een dame van de markt, onze backpacks zijn vastgebonden op het dak en de bijrijder hangt uit het raam om nieuwe passagiers op te pikken.

Het reizen in Kaapverdië is wat primitief, maar ik vind het geweldig. We slapen één nacht in Assomada en zijn de volgende ochtend stipt op tijd bij de beroemde markt waar het hele eiland elke zaterdag zijn boodschappen doet. Het blijkt voor ons toeristen toch niet heel interessant te zijn, en na een uurtje rondkijken houden we het voor gezien. We reizen daarom snel door naar onze laatste bestemming van deze rondreis Kaapverdië: Tarrafal.

Verblijf: Hotel Residencial Cosmos

| Lees ook: Rondreis Kaapverdië: De Afrikaanse markt in Assomada

Rondreis Kaapverdië: De mooiste route voor eilandhoppen op Kaapverdië

TARRAFAL, SANTIAGO (3 NACHTEN)

De laatste halte van deze rondreis Kaapverdië is het kustplaatsje Tarrafal. En deze plek is minstens zo leuk als Vila do Maio. Tarrafal ligt helemaal in het noordelijkste puntje van Santiago en is surfers paradise. Jongens met dreadlocks en surfplanken lopen over straat, er is een vrolijke Fransman die elke dag pizza’s uit de steenoven bakt en we slapen in een kleine sfeervolle b&b met heerlijk dakterras. We passen ons aan aan het Afrikaanse ritme en houden het hier bij zwemmen en relaxen. In Tarrafal eindigt onze rondreis op Kaapverdië en na 11 heerlijke dagen reizen we weer terug naar de luchthaven in Praia.

Verblijf: Casa Strela B&B Tarrafal

| Lees ook: Rondreis Kaapverdië: Chillen in surfdorpje Tarrafal

RONDREIS KAAPVERDIË: DOEN OF NIET?

Wat is Kaapverdië leuk en wat ben ik snel van het land gaan houden. Als je zelfstandig wil rondreizen door Kaapverdië, dan kan ik het aanraden om twee eilanden te combineren. Ik vond Maio geweldig vanwege de ongereptheid, maar je kan bijvoorbeeld ook de eilanden São Vicente of Fogo bezoeken. Kaapverdië is de ideale bestemming voor actieve reizigers, maar je kunt er ook prima op het strand liggen. Juist daarom kan ik een rondreis Kaapverdië bij iedereen aanraden. Want met 10 eilanden om uit te kiezen, is er voor ieder type reiziger wel wat wils.

Lees hier al mijn verhalen over rondreizen op Kaapverdië

Rondreis Kaapverdië: De mooiste route voor eilandhoppen op KaapverdiëRondreis Kaapverdië: De mooiste route voor eilandhoppen op KaapverdiëRondreis Kaapverdië: De mooiste route voor eilandhoppen op Kaapverdië

Meer lezen over backpacken in Kaapverdië? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

– Alles wat je moet weten over een vakantie of rondeis op de Kaapverdische Eilanden
– Tips voor een vakantie naar het eiland Maio op Kaapverdië
– Kaapverdië: 10 x doen op het eiland Santiago
– Kaapverdië: Tips voor het relaxte Tarrafal

Lees hier alle verhalen over Kaapverdië »

OVER EXPEDITIE AARDBOL

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, allen geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!27 REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.