Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

Boekentip: Solo Reizen – Hoe je in je eentje de wereld trotseert

Solo Reizen - Liesbeth Rasker

Of soloreizen gevaarlijk is en een recept voor eenzaamheid? Valt allemaal wel mee, het is vooral heel erg leuk om een keer in je eentje op reis te gaan. Liesbeth Rasker is een fervent soloreizigster en laat in het boek Solo reizen zien hoe je in je eentje de wereld trotseert. Een prachtig boek vol jaloersmakende foto’s van bestemmingen die je uitstekend in je eentje kunt bezoeken.

Solo Reizen - Liesbeth Rasker

SOLO REIZEN

HOE JE IN JE EENTJE DE WERELD TROTSEERT

Reisjournalist Liesbeth Rasker (bekend van RTL Boulevard, Lonely Planet Magazine en reisblog Bag to Reality) schreef een boek over soloreizen en al in het voorwoord heeft ze me overtuigd om er ook weer eens in mijn up op uit te trekken. Dit strak vormgegeven koffietafelboek is namelijk niet alleen een praktische reisgids voor de mooiste bestemmingen om in je eentje te ontdekken, het is tegelijkertijd een pleidooi om solo de wereld over te reizen.

IN JE EENTJE DE WERELD ROND

Soloreizen is een onderwerp dat op Expeditie Aardbol (nog) nauwelijks aan bod komt. En dat terwijl het eigenlijk heel leuk is. Het gros van mijn reizen maak ik met mijn vriend of in groepsverband voor mijn werk, maar er zijn ook een aantal plekken die ik in mijn eentje heb ontdekt. Zo was ik ooit een paar dagen in mijn eentje in Beijing, ging ik alleen stedentrippen in Valencia en maakte ik roadtrips op Lesbos en door Portugal zonder een reisgenoot aan mijn zijde. De laatste keer is inmiddels een aantal jaren geleden, maar sinds dit boek begint het weer te kriebelen.

Liesbeth kan namelijk erg overtuigend schrijven en Solo reizen is als een schop onder je kont om ook een keer in je eentje de wereld rond te trekken. Waarom? Ik quote: Ten eerste omdat het ontzettend leuk is, en ten tweede omdat er weinig leuke dingen zijn waar je ook nog eens zoveel van leert en voor de rest van je leven profijt van hebt.

Solo Reizen - Liesbeth Rasker
Solo Reizen - Liesbeth Rasker

EEN FLINKE DOSIS INSPIRATIE

Maar waar moet je dan in hemelsnaam naartoe? Ook daarvoor moet je dit boek lezen. Liesbeth neem je mee naar exotische bestemmingen als Costa Rica en Indonesië, maar ook minder voor de hand liggende plekken komen aan bod. Zo kun je in het boek tips vinden voor Zuid-Afrika, niet het eerste land waar je aan denkt om solo te bereizen. In je eentje op stedentrip naar Johannesburg? Je moet het maar durven.

Gelukkig zijn er ook de nodige tips en adresjes dichter bij huis. Want je hoeft echt niet naar het einde van de wereld te vliegen om ervaring als solotoerist op te doen. Ik werd erg enthousiast van haar voorstel om soloreizen een keer uit te proberen tijdens een weekendje Parijs. En wat ook niet verkeerd klinkt én relatief weinig geld, tijd en moeite kost: een paar dagen onderduiken op de Waddeneilanden.

Solo Reizen - Liesbeth Rasker
Solo Reizen - Liesbeth Rasker
Solo Reizen - Liesbeth Rasker

ZO VRAAG JE VOORBIJGANGERS OM EEN FOTO

Onmisbaar in een boek voor soloreizigers zijn natuurlijk de nodige praktische tips. Want wat te doen als je pinpas kapot gaat en hoe zorg je dat voorbijgangers een leuke vakantiefoto van je maken? Ook op dat soort vragen wordt uitgebreid antwoord gegeven. Liesbeth legt duidelijk uit hoe ze haar financiën heeft geregeld, hoe je reisvrienden voor het leven maakt en wat te doen als de eenzaamheid toeslaat. Maar over dat laatste moet je je vooral niet teveel zorgen maken als je van plan bent om alleen op reis te gaan. Soloreizen is bovenal een heel mooi avontuur.

Het boek Solo reizen kost € 22,50 en is onder andere verkrijgbaar via bol.com.

Solo Reizen - Liesbeth Rasker
Solo Reizen - Liesbeth Rasker
Solo Reizen - Liesbeth Rasker
Solo Reizen - Liesbeth Rasker

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp