Expeditie Aardbol
15 april 2020

In dit Zwitserse skigebied kun je street art spotten op de piste

Street art in Crans-Montana, Zwitserland
Home » Wintersport » In dit Zwitserse skigebied kun je street art spotten op de piste

Het Zwitserse Crans-Montana is een zonnig skiresort in het Franstalige deel van het land. Niet alleen een uitstekende plek om te gaan wintersporten, maar ook op kunstzinnig vlak valt er een hoop te zien. Crans-Montana is namelijk dé plek waar elk jaar het Vision Art Festival neerstrijkt, een evenement waarbij kunstenaars kale betonnen muren onder handen nemen en voorzien van de vetste street art. Het resultaat? Pistes vol met kleurrijke street art en bijzondere kunstwerken waar je graag even stopt voor een foto.

OUTDOOR MUSEUM

Dat street art niet alleen is voorbehouden aan steden als New York, Londen en Berlijn, bewijst het Zwitserse alpendorp Crans-Montana. Hier worden de straten én skipistes gedomineerd door kleurrijke kunstwerken. Van lelijke parkeergarages tot transformatorhuisjes in de bergen: overal waar je kijkt kun je wel een kunstwerk ontdekken. De grote kleurrijke murals springen natuurlijk direct in het oog, maar ook op minder voor de hand liggende plekken zie je regelmatig bijzondere street art voorbij komen, zoals een nis in het gondelstation.

VISION ART FESTIVAL

Het Vision Art Festival is een jaarlijks terugkerend event en vindt plaats in de zomermaanden. De organisatie nodigt dan 15 internationale artiesten uit die carte blanche krijgen om iets moois te maken. Ze laten zich inspireren door de mooie omgeving, maar bijvoorbeeld ook door beroemde inwoners van het skidorp. Zo werd er in 2018 een enorme mural gemaakt met het portret van Roger Moore, de James Bond-acteur die jarenlang een chalet had in Crans-Montana. Grappig feitje: niet elk kunstwerk valt bij de lokale inwoners in de smaak. Als het écht niet past in het straatbeeld, wordt een kunstwerk na twee jaar weer overgeschilderd. Benieuwd wat je allemaal aan street art kunt zien in Crans-Montana? Hieronder een aantal foto’s van de kunstwerken en op deze website vind je een overzichtskaart met alle street art.

STREET ART

Street art in Crans-Montana
Street art in Crans-Montana, Zwitserland
Street art in Crans-Montana, Zwitserland
Street art in Crans-Montana, ZwitserlandStreet art in Crans-Montana, ZwitserlandStreet art in Crans-Montana, ZwitserlandStreet art in Crans-Montana, ZwitserlandStreet art in Crans-Montana, Zwitserland
Street art in Crans-Montana, Zwitserland
Street art in Crans-Montana, Zwitserland
Street art in Crans-Montana, ZwitserlandStreet art in Crans-Montana, Zwitserland

Meer leuke tips voor wintersport? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Ervaar een onbekende kant van Tirol tijdens wintersport in Niederthai
• Zo blijf je warm tijdens wintersport
• Tips voor wintersport in het Oostenrijkse St. Johann im Pongau
• Met deze checklist ga je goed voorbereid op wintersport

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

Presets
Bewerk je vakantiefoto's met de filters van Expeditie Aardbol
Lees meer
Tote bags
De enige echte Expeditie Aardbol tas!
Lees meer
Shirts
Bestel hier het exclusieve Expeditie Aardbol t-shirt
Lees meer
Previous
Next