Zoeken
Sluit dit zoekvak.
6 april 2022

Een auto huren in het buitenland: mijn ervaringen met Sunny Cars

Sunny Cars ervaringen

Een auto huren in het buitenland geeft je de ultieme vrijheid, maar kan flink in de papieren lopen als je niet oplet. Ik heb het zelf in het verleden ook regelmatig meegemaakt: dan moest je bij het ophalen van de auto nog voor honderden euro’s aan extra verzekeringen afsluiten. Het overkwam mij onder andere in Marokko. Je wilt ten slotte niet achteraf een dikke rekening krijgen voor schades die je hebt gerekend.

Sinds ik mijn auto huur via Sunny Cars zijn dat soort praktijken gelukkig verleden tijd, want Sunny Cars is een van de weinige partijen die all inclusive autohuur aanbiedt. De afgelopen jaren heb ik regelmatig bij hun een auto gehuurd en ik ben altijd tevreden geweest. Benieuwd naar mijn ervaringen met Sunny Cars? Je leest ze hieronder.

Een auto huren in Zuid-Afrika: mijn ervaringen

DE SUNNY CARS BELOFTE

Het grote voordeel van huren bij Sunny Cars is hun all inclusive formule. Alle verzekeringen zijn inclusief en je betaalt ook geen eigen risico als je schade rijdt. Je hoeft ter plekke dus geen verzekering meer af te sluiten en je hebt geen extra kosten als je de auto komt ophalen. Dat vind ik zelf een hele fijne gedachte, want je wordt regelmatig door verhuurders voor het blok gezet. Dan moet je opeens allemaal extra verzekeringen afsluiten, en maken ze je bang met alle mogelijke dingen die onderweg kunnen gebeuren. Met Sunny Cars weet je dat je altijd 100% verzekerd bent, dus kun je overal ‘nee’ op zeggen.

Let op: dat geldt natuurlijk niet als je zelf extra opties aanvinkt bij het reserveren van je huurauto, zoals een kinderzitje of navigatiesysteem. Voor die extra services betaal je uiteraard wel.

ALLE VOORDELEN VAN SUNNY CARS OP EEN RIJTJE

Hieronder nog even kort alle voordelen van Sunny Cars op een rijtje.

➞ Standaard all inclusive en zonder extra kosten
➞ Ongelimiteerde kilometers
➞ WA-dekking € 7,5 miljoen
➞ CDW Schadeverzekering
➞ TP Diefstalverzekering
➞ Glas-banden-bodem-dakschadedekking
➞ Terugbetaling eigen risico bij schade of diefstal
➞ Ongevallen inzittendenverzekering
➞ Dekking van verlies autosleutel- of papieren
➞ Inclusief luchthavenafleveringskosten
➞ 14 dagen optie
➞ Gratis wijzigen
➞ Noodnummer dat 24/7 bereikbaar is

➞ Bereken hier de prijs voor een huurauto

IN WELKE LANDEN KUN JE EEN AUTO HUREN VIA SUNNY CARS?

Inmiddels kun je in meer dan 120 landen terecht voor een huurauto van Sunny Cars. Dat zijn vrijwel alle landen in Europa, maar ook in verre oorden zoals Canada, Japan en Costa Rica kun je een auto huren bij Sunny Cars. Op hele exotische bestemmingen zoals Madagascar en de Faeröer Eilanden zitten ze helaas nog niet, dus daar zul je een alternatief moeten zoeken.

Huurauto Marokko

SAMENWERKEN MET LOKALE VERHUURDERS

Goed om te weten: in tegenstelling tot veel andere autoverhuurders heeft Sunny Cars geen eigen wagenpark. Ze fungeren als tussenpartij en koppelen jouw reserveringsaanvraag aan een lokale autoverhuurder, maar dan wel met de voorwaarden van Sunny Cars. Bij welke autoverhuurder je uiteindelijk je auto moet ophalen verschilt per reservering. Zo moest ik me zelf al eens melden bij de balies van Herz, Locauto en Sicily by Car.

MIJN ERVARINGEN MET SUNNY CARS IN ENGELAND

Voor mijn roadtrip door Zuid-Engeland had ik een auto gereserveerd bij de luchthaven van Bristol. Ik koos dit keer voor het premium pakket van Sunny Cars, omdat je dan minder lang hoeft te wachten bij het ophalen. Dat bleek achteraf overbodig, want het gaat hier om een klein kantoor waar überhaupt maar weinig auto’s worden gehuurd. Het is daarom slim om van tevoren even te kijken of dit het geld daadwerkelijk waard is.

Hoe dan ook: we kregen binnen twee minuten de auto mee, die ook nog eens groter bleek dan we gedacht hadden. We reden vier dagen rond in een comfortabele Nissan Qashqai, en dat is prima bevallen. Het was wel een beetje spannend om voor het eerst links te moeten rijden, maar omdat je verzekerd bent tegen alle schade valt dat uiteindelijk ook wel mee.

➞ Boek een huurauto in Engeland

Sunny Cars ervaringen

MIJN ERVARINGEN MET SUNNY CARS IN ITALIË

Inmiddels heb ik twee keer via Sunny Cars een auto gehuurd in Italië: op Sicilië en in Noord-Italië. De Italianen rijden niet zo netjes, dus dan is het een geruststelling dat je je niet zoveel zorgen hoeft te maken over een kras of kleine deuk. Zo heeft iemand twee keer mijn spiegel geraakt tijdens het nemen van de binnenbocht en dan is het toch wel prettig dat alle eventuele schade gedekt is.

Tijdens mijn reis naar Noord-Italië heb ik tevens voor het eerst hulp nodig gehad van de klantenservice. Mijn vlucht was verplaatst, en ik kon mijn huurauto kosteloos een dag eerder ophalen en inleveren.

Waar je wel rekening mee moet houden dat je niet altijd het type auto krijgt dat je hebt gereserveerd. Ik had een Fiat 500 gereserveerd op Sicilië, maar het werd uiteindelijk een Peugeot 108. In de voorwaarden staat dan ‘Fiat 500 of vergelijkbaar model’. Houd daar rekening mee als je een auto huurt via Sunny Cars. Inmiddels kun je op een aantal bestemmingen wel een gegarandeerd type auto meekrijgen, waaronder op Mallorca en Sardinië.

➞ Boek een huurauto in Italië

Sunny Cars

MIJN ERVARINGEN MET SUNNY CARS IN NOORWEGEN EN ZWEDEN

Ook tijdens een rondreis door de Zweedse regio Värmland huur ik mijn auto via Sunny Cars. Ik reis via het vliegveld van Oslo en steek daarna met de auto de Zweedse grens over. Bij het ophalen van de auto hoefde ik daar niets extra’s voor te betalen.

Ook bij deze boeking had ik hulp nodig van de klantenservice. Op het boekingsformulier stond namelijk het verkeerde geslacht aangegeven. Ik was bang dat dit foutje mij geld zou kosten, maar de dame van de klantenservice kon het kosteloos voor me aanpassen.

➞ Boek een huurauto in Noorwegen

Sunny Cars ervaringen

MIJN ERVARINGEN MET SUNNY CARS IN ZUID-AFRIKA

Sunny Cars zit buiten op Europa op nog veel meer plekken ter wereld. Zo ook in Zuid-Afrika, waar ik drie weken met een huurauto rondreis. Ook dit keer huur ik via Sunny Cars, een enorme bak met het stuur aan de linkerkant. In Zuid-Afrika is het een hele fijne gedachte om all inclusive verzekerd te zijn, want de wegen zitten soms vol met gaten en ze rijden (net als in Engeland) aan de linkerkant. Wel zo prettig als je dat niet gewend bent en bang bent om brokken te maken. Uiteindelijk vond ik het helemaal niet eng om links te rijden en ging het rijden ook in de natuurparken erg goed. Ga jij binnenkort ook naar Zuid-Afrika en ben je van plan om een roadtrip te maken met huurauto? In dit artikel lees je al mijn tips voor autohuur in Zuid-Afrika.

➞ Boek een huurauto in Zuid-Afrika

Een auto huren in Zuid-Afrika: mijn ervaringen

Reistips

Foto van Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp