Zoek
Sluit dit zoekvak.
30 april 2024

De mooiste plekken in het Taroko Gorge National Park in Taiwan

Taroko Gorge National Park in Taiwan

Hangbruggen, watervallen en marmeren rotspartijen: het Taroko Gorge National Park in Taiwan was voor mij het hoogtepunt van mijn rondreis. Dit natuurpark ligt op slechts een paar uur reizen van Taipei en is dé plek in Taiwan die je buiten de hoofdstad gezien moet hebben.

Het Taroko Gorge National Park omvat een natuurgebied dat is ontstaan rondom een diepe kloof. Deze Taroko kloof is 18 kilometer lang en wordt doorkliefd door een felblauwe rivier. Een spectaculair mooi stukje Taiwan met hoge rotswanden, diepe afgronden, grotten en stroomversnellingen. Tijdens een bezoek aan het park volg je de weg langs de rivier en kom je langs tal van mooie plekken. Van felrode bruggen tot duizelingwekkende uitzichtpunten en mysterieuze tempels: ze passeren allemaal de revue.

Taroko Gorge National Park

Taroko Gorge National Park in Taiwan

Bezienswaardigheden in de Taroko Kloof

Begin je bezoek aan het Taroko Park met een korte stop bij het bezoekerscentrum. Deze ligt direct bij de ingang en hier kun je een kaart krijgen van het gebied. In principe kun je niet verdwalen, want door het park loopt slechts één weg, maar ik vond het persoonlijk wel handig om een overzicht te hebben van alle bezienswaardigheden. Hieronder vind je een overzicht van de plekken die wij tijdens ons bezoek aan het park hebben bezocht.

1. Highway 8

Het Taroko Gorge National Park wordt ook wel de Grand Canyon van Taiwan genoemd. Highway 8 loopt dwars door de kloof en als je deze weg volgt kom je vanzelf langs de mooiste bezienswaardigheden. Wandelroutes, uitzichtpunten, felrode bruggen en andere interessante plekken staan goed aangegeven en er zijn veel plekken langs de weg gemaakt waar je even kan stoppen voor een foto. Highway 8 is een van de mooiste wegen van heel Taiwan en alleen al het rijden door dat landschap van bos, rotspartijen en watervallen was een hoogtepunt. De leukste manier om het park te bezoeken is trouwens per scooter, maar daar lees je verderop in dit artikel meer over.

Taroko Gorge National Park in Taiwan

2. Eternal Spring Shrine (Changchun)

Als je het park inrijdt, dan kom je al snel langs een van de bekendste plekken in het Taroko park: de Eternal Spring Shrine. Deze tempel herken je misschien wel uit je reisgids, want het is het meest gefotografeerde plekje in het hele park. Niet voor niets, want de combinatie van waterval en tempel ziet er ook gewoon heel mooi uit. Als je goed kijkt kun je vanaf de parkeerplaats ook de hoger gelegen Bell Tower tussen de boomtoppen zien liggen.

Hier begint direct een mooie wandeling: de Changchun Shrine Trail. Een vrij pittige trail van 1,3 kilometer die naar de Bell Tower slingert.

➞ Taroko tip: Doe deze wandeling direct aan het begin van de dag. Je moet veel trappen beklimmen en aardig wat hoogtemeters overbruggen. Wij hadden deze trail bewaard voor het laatst, maar waren uiteindelijk te moe om nog zo’n inspanning te leveren. Zonde!

Taroko Gorge National Park in Taiwan

3. Swallow Grotto Trail (Yanzikou)

Een stukje verderop ligt de Swallow Grotto Trail, een korte wandeling die je dwars door de kloof leidt. Je kunt deze wandeling vrij makkelijk combineren met andere hoogtepunten van park, dus zet hier zeker even je scooter aan de kant. Tijdens deze wandeling volg je een weg van tunnels en uitzichtpunten, en tientallen meters beneden je kolkt de felblauwe rivier. Onderweg heb je prachtig uitzicht over de marmeren rotspartijen en dit vond ik persoonlijk het mooiste plekje in het hele Taroko park.

Taroko Gorge National Park in Taiwan
Taroko Gorge National Park in Taiwan
Taroko Gorge National Park in Taiwan

4. Mooie bruggen in het Taroko Gorge National Park

Tijdens je bezoek aan de Taroko Gorge zul je heel wat bruggen tegenkomen. Zowel grote rode bruggen waar al het verkeer overheen kan, als wiebelige hangbruggen die alleen voor voetgangers toegankelijk zijn.

Een van de mooiste bruggen in het park is bijvoorbeeld de felrode Cimu Bridge, die een prachtig contrast vormt met het omliggende groen. Een andere opvallende brug is de Ning’an Bridge, deze oude brug is niet meer in gebruik, maar je kunt hem nog wel bewonderen.

De bekendste hangbrug is onderdeel van de Zhuilu Old Trail. Als je geen permit hebt aangevraagd voor deze wandeling, dan kun je deze brug alleen van een afstandje bekijken. Gelukkig kom je op vrijwel alle andere wandelingen ook hangbruggen tegen, al zijn deze wel iets minder spectaculair.

Taroko Gorge National Park in Taiwan
Taroko Gorge National Park in Taiwan
Taroko Gorge National Park in Taiwan

5. Xiangde Temple

De Xiangde Temple is een prachtige pagode die aan het eind van een lange trap ligt. Om er te komen moet je eerst een hangbrug oversteken en vervolgens nog een stuk omhoog klimmen. Het is de moeite waard, want vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Op hetzelfde terrein is ook een spierwit boeddhabeeld te bewonderen.

Taroko Gorge National Park in Taiwan
Taroko Gorge National Park in Taiwan

6. Zhuilu Old Trail

De mooiste wandeling van het hele park is de Zhuilu Old Trail, een rondje van zo’n 10,3 kilometer langs duizelingwekkende afgronden en over wiebelende hangbruggen. Deze wandeling neemt zo’n 7 uur in beslag en er worden maximaal 156 mensen per dag toegelaten op het pad. Het is echt een begrip in Taiwan, maar helaas alleen toegankelijk als je ruim van tevoren een permit hebt aangevraagd. Wij kwamen daar te laat achter en twee dagen van tevoren viel niets meer te regelen. Doodzonde, dus maak alsjeblieft niet dezelfde fout. Vraag echt op tijd toegang via de officiële website of boek een tour met gids via Viator. Dat laatste is iets duurder, maar je hoeft niet zelf iets te regelen via een Chinese website.

Taroko Gorge National Park in Taiwan

7. Baiyang Trail

Tijdens ons bezoek aan het Taroko Gorge National Park wandelen wij ook een stuk van de Baiyang Trail. Deze wandeling komt door een super mooi deel van het park en eindigt bij een waterval en twee hangbruggen. Officieel kun je nog een stukje verder lopen, maar het laatste deel van het pad is helaas gesloten vanwege stormschade. Geen probleem, want het eerste stuk van deze wandeling is ook de moeite waard. De wandeling begint in een pikzwarte tunnel van zo’n 380 meter lang, maar daarna kom je langs verschillende mooie plekjes en uitzichtpunten. Als je stevig doorloopt kun je deze wandeling makkelijk in een uurtje doen.

Taroko Gorge National Park in Taiwan
Taroko Gorge National Park in Taiwan
Taroko Gorge National Park in Taiwan

8. Qinshui Cliffs

Een bezienswaardigheid die vaak in één adem wordt genoemd met Taroko Gorge: de Qingshui Cliffs. Dit fotogenieke stukje kustlijn ligt net buiten het park en is de naam van een 21 kilometer lange weg langs de oceaan. Het wordt ook wel een van de acht wonderen van Taiwan genoemd en die benaming is volledig terecht. Langs de kust zijn verschillende uitzichtpunten gecreëerd waar je een geweldig uitzicht hebt op dit natuurschoon. Ik kan het aanrader om na je bezoek aan de Taroko Kloof ook nog een stukje langs de kust te rijden, want de route is beeldschoon.

Taroko Gorge National Park in Taiwan

Reizen naar Taiwan

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

3 reacties

  1. Dank voor de info! Ik twijfel nog of ik deze zomer wel of niet het park zal bezoeken. Het ziet er mooi uit, maar lange wandelingen met een baby in de draagzak is misschien niet zo praktisch.

    1. Ik kan niet zo goed inschatten wat haalbaar is met een baby, maar de Baiyang Trail die wij liepen was bijna volledig vlak en niet heel lang of lastig. Voordat je weer omdraait is ook een zitje gemaakt waar je even kan pauzeren eventueel. Ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat doen!

  2. We hebben echt super veel aan jullie blogs. We zijn momenteel in Taiwan en gaan over twee dagen Taroko park in. Tnx voor alle tips! Super fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rondreis Taiwan

Dit kleine eilandje voor de kust van China is als vakantiebestemming nog nauwelijks ontdekt. Onterecht, want in Taiwan komt het beste van China en Japan samen. De hoofdstad Taipei is een indrukwekkende metropool, maar er zijn meer steden die je gezien wilt hebben tijdens een rondreis. Voor natuurliefhebbers heeft Taiwan overigens ook genoeg te bieden, het Taroko Gorge National Park is een van de mooiste natuurparken in heel Azië.

Wil je meer weten over reizen en backpacken in Taiwan? Lees hier alle reisblogs over Taiwan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset