Zoek
Sluit dit zoekvak.
13 maart 2023

Bezoek teamLab Planets Tokyo: een museum vol digitale kunstwerken

Mori Building Digital Art Museum in Tokyo

Je hebt het misschien al voorbij zien komen op Instagram: teamLab Planets TOKYO, een digitaal en interactief museum vol bijzondere installaties. Dit tijdelijke museum in Tokyo richt zich volledig op digitale kunst en is een absolute must visit. Ten minste, als je dit jaar naar Japan gaat. De tentoonstelling is namelijk maar tot eind 2023 te bezoeken. Wees er dus snel bij en koop op tijd je entreekaartje, want het is een populaire bezienswaardigheid en tickets zijn snel uitverkocht.

teamLab Planets TOKYO

teamLab Planets TOKYO: een digitaal museum

De laatste jaren zijn er overal ter wereld digitale musea bijgekomen, maar Tokyo is en blijft koploper. Al eerder werd hier het Mori Digital Art Museum geopend, een soortgelijk project van dezelfde makers. Wij zijn er destijds in 2018 geweest en vonden het een waanzinnige ervaring. Je zag onder andere levensgrote olifanten en tijgers voorbij sjokken, kon wandelen door een veld vol digitale bloemen en er waren verschillende spiegelkamers waar geen eind aan leek te komen.

Mori Building Digital Art Museum in Tokyo
Mori Building Digital Art Museum in Tokyo

Interactieve installaties en ruimtes vol projecties

Als bezoeker van het teamLab Planets TOKYO ben je zelf onderdeel van de verschillende installaties. Denk aan interactieve ruimtes waar je kunt wandelen tussen de digitale koikarpers en een tuin met bloemen om helemaal in op te gaan. Daarnaast zijn er zogenoemde infinity rooms en tal van Instagram-waardige plekjes waar je bijzondere foto’s kan maken.

Mori Building Digital Art Museum in Tokyo
Mori Building Digital Art Museum in Tokyo
Mori Building Digital Art Museum in Tokyo

teamLab Planets TOKYO bezoeken

teamLab Planets TOKYO is een tijdelijk museum. Het zou eigenlijk al in 2022 stoppen, maar het is verlengd tot eind 2023. Dat betekent ook dat je er op tijd bij moet zijn als je het museum wil bezoeken. Het is erg populair, dus koop een paar maanden van tevoren al een toegangskaartje. Dat is het makkelijkst via Tiqets.nl. Je kunt over het algemeen geen kaartjes meer aan de deur kopen op de dag zelf.

Mori Building Digital Art Museum in Tokyo
Mori Building Digital Art Museum in Tokyo

Hoe kom je er?

Het digitale museum van teamLab Planets TOKYO ligt een stukje buiten het centrum van Tokyo, om precies te zijn op het eiland Toyosu. Dat ligt op ongeveer een half uur reizen van de wijk Shibuya en vanuit Asakusa ben je drie kwartier onderweg. Kom je met het openbaar vervoer, dan moet je uitstappen bij station Shin-toyosu Station. Vanaf de metro is het een paar minuten lopen naar de ingang van teamLab Planets Tokyo.

Mori Building Digital Art Museum in Tokyo

Reizen naar Japan

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

4 reacties

  1. Wij vertrekken 12 mei naar Japan en het bezoeken van het museum stond hoog op het lijstje! We wisten eerlijk gezegd niet dat je kaartjes beter online kunt kopen en wat blijkt op dit moment is het al tot 6 mei uitverkocht dus super bedankt! Dankzij jou hebben we nu in ieder geval tickets!

  2. Ik kom net uit het Digital Arts Museum.

    Het is voor mij moeilijk onder woorden te brengen wat ik voel, maar afschuw en weerzin komt het dichtst bij. Een koortsdroom die pas stopt bij de uitgang, of een slechte trip.

    Het is voor veel mensen geweldig, probeer het vooral, en kijk wat je er van vindt. Mijn mening: een hype.

    1. Dat is ook een manier om het te omschrijven inderdaad. Jammer dat het niet iets voor jou was, ik vond het zelf geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rondreis Japan

Japan is het land van sushi, kersenbloesem, geisha’s en hogesnelheidstreinen. Een land met boeiende gebruiken en tradities, maar waar je als reiziger ontzettend comfortabel kan rondreizen. Of je nou een ervaren backpacker bent of voor het eerst in Azië komt, wedden dat je al op de eerste dag verliefd wordt op de cultuur en haar bewoners?

Wil je meer weten over reizen in Japan? Lees hier alles over een rondreis door Japan.

Japan Rail Pass

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset