Zoeken
Sluit dit zoekvak.
24 oktober 2023

De Tian Tan Boeddha in Hong Kong bezoeken

De Tian Tan Buddha, oftewel de Big Buddha, van Hong Kong Bezoeken

Hong Kong kan soms een beetje overweldigend zijn. Het is natuurlijk bekend om de enorme wolkenkrabbers, kleurrijke night markets en bewierookte tempels, maar buiten het centrum krijg je een heel ander beeld van de stad. Het is daarom een aanrader om alle hectiek een paar uurtjes achter je te laten en bijvoorbeeld een dagtrip te maken naar Lantau Island. Dit is de plek waar je een van de grootste boeddha’s ter wereld kan bewonderen: de Tian Tan Buddha. Tel daar een ritje in de kabelbaan en bezoek aan het Po Lin Klooster bij op, en je hebt de ingrediënten voor een volwaardig dagje sightseeing. 

Tian Tan Buddha 

Grote Boeddha van Hong Kong

De Tian Tan Buddha in Hong Kong bezoeken

Metropool Hong Kong kent vele gezichten en juist daarom is het leuk om ook een dagje naar Lantau Island te plannen. Hier wordt het uitzicht gedomineerd door groene heuvelruggen, stranden, kloosters en vissersdorpjes op palen. Je kunt er komen met de ferry, maar leuker is het om de Ngong Ping kabelbaan te pakken, die rechtstreeks je naar de Tian Tan Buddha brengt.

➞ Lantau tip: Heb je maar een paar uur de tijd in Hong Kong? Het kabelbaanstation ligt dicht bij het vliegveld en een bezoek aan de Tian Tan Buddha is dus de perfecte activiteit tijdens een overstap in Hong Kong.

Een van de grootste boeddha’s ter wereld

De Tian Tan Buddha wordt ook wel de Big Buddha van Hong Kong genoemd, en die naam is niet voor niets. Het beeld is 34 meter hoog en weegt maar liefst 250 kiloton. Het is een van de grootste boeddha’s ter wereld en de bijzondere ligging maakt het plaatje nog indrukwekkender. De Tian Tan Buddha is bovenop een bergtop gebouwd en vanuit de weide omtrek te zien. Op heldere dagen zou je het enorme boeddhabeeld zelfs vanuit Macau kunnen zien liggen.

Tian Tan Buddha Hong Kong
Tian Tan Buddha op Lantau Island

De Ngong Ping kabelbaan 

Alleen al de reis naar de Tian Tan Buddha is de moeite waard. Je kunt er op verschillende manieren komen: met de ferry en vervolgens nog een stuk met de bus, of je pakt de metro naar het startpunt van de Ngong Ping kabelbaan voor een spectaculaire tocht over het eiland. En met name die laatste optie is een aanrader.

De Ngong Ping kabelbaan is een gondellift die begint bij metrostation Tung Chung. De kabelbaan is 5,7 kilometer lang en brengt je in 25 minuten naar de voet van de Tian Tan Buddha en het nabijgelegen Po Lin Klooster. Onderweg heb je de mooiste uitzichten over de groene bergtoppen van Lantau Island, maar vanaf hier kun je ook goed het vliegveld van Hong Kong zien liggen. 

➞ Lantau tip: Koop van tevoren een kaartje voor de kabelbaan, zodat je minder lang hoeft te wachten. 

Ngong Ping Kabelbaan in Hong Kong

De Tian Tan Buddha bezoeken

De Tian Tan Buddha ligt op de top van een heuvel en om het boeddhabeeld te bereiken moet je een flinke trap met 268 treden beklimmen. Vanaf hier kun je niet alleen de boeddha goed bekijken, maar heb je ook een mooi uitzicht over de omgeving. 

De Grote Boeddha is van buitenaf gratis te bezoeken, maar als je binnenin een kijkje wilt nemen betaal je wel een toegangsprijs. 

Big Buddha Hong Kong Bezoeken

Po Lin Klooster

Een bezoek aan de Big Buddha van Hong Kong wordt vaak gecombineerd met het naastgelegen Po Lin Klooster. Dit klooster is een belangrijk boeddhistisch heiligdom. Het is het grootste boeddhistische tempelcomplex in Hong Kong en ligt op een prachtige locatie in de bergen. Het complex bestaat uit verschillende rijkversierde gebedshallen, waar je ook als reiziger een kijkje mag nemen. Op het terrein zit ook een eethuis waar ze boeddhistische (vegetarische) maaltijden serveren. 

Big Buddha Hong Kong Bezoeken
Po Lin Monastery in Hong Kong

Wat is er nog meer te doen op Lantau Island?

Als je alleen de Big Buddha, het klooster en de kabelbaan afstreept heb je al een hele leuke dagtrip in het verschiet, maar er is meer te doen op Lantau Island.

Zo is Disneyland Hong Kong een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Lantau Island. Het park is opgedeeld in zeven secties en al je favoriete Disney-figuren lopen er rond.

Ook leuk is het om het Tai O vissersdorpje te bezoeken. Dit vissersdorpje staat bekend om haar paalwoningen en is een totaal andere ervaring dan je van Hong Kong gewend bent.

Tot slot is Lantau Island ook de ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. Je hebt hier mooie strandjes voor het uitkiezen, maar kunt er ook heel goed hiken. Een van de bekendste trails is de tocht van Siu Sai Wan naar Shek O.

Tian Tan Buddha op Lantau Island

Overnachten op Lantau Island

Blijven slapen op Lantau Island? Kan ook! Er is een hostel in Ngong Ping, op loopafstand van de Tian Tan Buddha, maar elders op het eiland heb je ook wat luxere accommodaties. Blijf bijvoorbeeld slapen bij Auberge Discovery Bay, dat een privéstrandje heeft. Of kies voor een van de hotels van Disney

Reizen naar China

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rondreis china

China is een van de fascinerendste bestemmingen van Azië. Een land met schitterende natuur, mooie tempels en overweldigende miljoenensteden. Enerzijds hypermodern, anderzijds traditioneel tot in de details. Het land is te groot om in één reis te kunnen doorgronden, maar een bezoek aan Beijing, Shanghai en Hong Kong is een goed begin.

Wil je meer weten over rondreizen en backpacken in China? Lees hier alle reisblogs over China.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset