Zoeken
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

Tip: Offline navigatie-app Maps.me

Gratis offline navigatie app Maps.me

In de categorie life savers: een offline navigatie-app die je overal ter wereld de weg kan wijzen. Maps.me is een gratis navigatie-app voor je telefoon of tablet en stippelt de snelste route uit tussen A en B. Of je nou met de auto bent of al wandelend snel verdwaald: de weg vinden was nog nooit zo makkelijk.

| Lees ook: Met deze tips wordt jouw roadtrip nog leuker

OFFLINE KAARTEN DOWNLOADEN MET MAPS.ME

Wie weleens een auto huurt in het buitenland weet dat de prijs voor een navigatiesysteem behoorlijk kan oplopen. Je betaalt al snel een paar euro per dag en bent soms zelfs goedkoper uit als je ter plekke een navigatiesysteem koopt. Een onnodige kostenpost, want er zijn genoeg alternatieven.

Met een kaart kom je doorgaans een heel eind, maar in drukke steden is een beetje begeleiding wel handig. Gelukkig is er Maps.me, een gratis route-app die je ook offline kan gebruiken. Het enige wat je moet doen is voor vertrek de juiste kaarten downloaden en je kunt je telefoon vervolgens tijdens de reis in vliegtuigstand gebruiken.

De app werkt net als elk ander navigatiesysteem en vertelt je precies hoeveel kilometer het nog is tot je eindbestemming en wat de verwachte aankomsttijd is. En wat extra handig is: behalve de route laat de app ook bezienswaardigheden, hotels, restaurants en handige plekken als parkeerplaatsen, tankstations en pinautomaten zien.

| Lees ook: 5 ideeën voor een te gekke roadtrip door Italië

Tip: Gratis navigatie-app Maps.me

MIJN ERVARINGEN

Ik probeer de app uit tijdens mijn rondreis door Marokko. De app stuurt me moeiteloos met de auto door Marrakech en wijst me te voet de weg in de medina van Fez. Met de hele kleine straatjes heeft de app af en toe moeite, maar ik verdwaal geen enkele keer.

Hoewel de app ontzettend handig is om de weg te vinden in steden en dorpjes, is de app vooral een uitkomst voor de langere stukken in de auto. Ik weet precies hoeveel kilometer ik nog moet, al moet je er in een land als Marokko wel vanuit gaan dat je bijna nooit op de maximale snelheid kan rijden. De aankomsttijd is dus niet heel erg betrouwbaar. Wel vind ik het prettig dat de app onder andere laat zien waar langs de route tankstations en restaurants zitten, ideaal voor het plannen van een korte pauze.

Ook prettig: Met mijn kleine huurauto passeer ik de hoogste bergpas van de Atlas en dankzij Maps.me weet ik precies wat ik kan verwachten qua hoogte. Daarnaast kom ik via de app te weten waar zich de mooiste uitzichtpunten bevinden, dus ik hoef niet onverwacht de auto langs de weg te zetten voor een foto.

VOOR- EN NADELEN

+ Zowel de app als de kaarten zijn gratis te downloaden.
+ De app is niet alleen handig in de auto, maar ook erg prettig om te gebruiken als je te voet bent.
+ Inclusief handige plekken als restaurants, pinautomaten en tankstations.
+ Gebruikers kunnen eigen informatie insturen om de kaarten compleet te maken.

– De kaarten nemen redelijk wat ruimte in. Veel geheugen is dus essentieel.
– Voor langere afstanden moet je vaak meerdere kaarten downloaden.
– De app houdt geen rekening met eventuele vertragingen op de weg.
– De aankomsttijd wordt erg strak berekend en is daarom niet altijd even reëel.

Maps.me is verkrijgbaar via App Store, Google Play en Amazon.

Tip: Lees op de website Safe and Healthy Travel meer over handige apps voor op reis.

Tip: Gratis navigatie-app Maps.me

Reistips

Foto van Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

12 reacties

 1. Wat een handige tip, die app. Wij hadden tijdens onze roadtrip door Zuid-Afrika onze eigen TomTom meegenomen met een update van kaarten van Zuid-Afrika. Dat koste veel en was ook niet altijd even vlekkeloos ;) Die app lijkt me ook handig voor het bezoeken van steden. Fijn!

  1. Nee precies, als wij in Marokko een tomtom hadden moeten lenen waren we meer dan 100 euro kwijt. Echt zonde van het geld.

 2. Hele handige tip! Wij gebruiken altijd here, als ik het zo lees eigenlijk hetzelfde, maar het heeft een andere naam. sinds die app zijn we nooit meer verdwaald, maar op mijn telefoon neemt het te veel geheugen in beslag helaas. Dus zodra ik zonder mijn vriend reis moet ik het zonder doen

  wij gebruikten het in de bus ook vaak, dan weet je of je goed zit en hoe lang het nog duurt. Ik zit ook gelijk een stuk relaxter in de bus :p

  1. Here heb ik vaker over gehoord, ga ik ook eens bekijken. En dat geheugen is inderdaad wel een nadeel, toch een grotere telefoon nemen!

 3. Ik zou de app willen gebruiken voor in Noord oost Amerika. Heb kaarten gedownload. Waar ik echter tegenaan loop is dat wanneer ik een adres invoer (wat Google maps moeiteloos vindt) maps.me het niet kan vinden.
  Iemand een tip hoe je de adresinvoer moet doen?

  1. Eerst de kaarten laden. Dan met de cursor in de buurt van het te verwachten adres gaan staan. Liefst ook nog de naam van de plaats op de kaart opzoeken, want die wordt ook niet altijd gevonden. Dan adres intypen met een spatie na de laatste letter. Bij mij werkt dit.

 4. maps.me is een geweldig navigatie middel. Bij mij staan de kaarten al vol met merktekens van plaatsen die ik belangrijk vind. Woonplaatsen van Familie, kennissen, restaurants en hotels waar denk terug te komen. Ook de routes die ik gereden heb staan aangegeven. Met de boot op water alle 10 minuten een merkteken en je weet niet wat je ziet. Al die merktekens (Spelden) storen het gebruik van de kaarten niet. Een aanrader tot en met.
  Telefoon in de auto en aangesloten op een 6000 mAh energiebank draait de hele dag door. In de vliegtuigstand is het helemaal te gek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp