Zoeken
Sluit dit zoekvak.
11 maart 2024

6 tips voor als je een auto gaat huren in Panama

Auto huren in Panama

Is een huurauto essentieel als je gaat rondreizen door Panama? Zeker niet. Is het desondanks een aanrader? Absoluut. Een huurauto geeft vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Van spontane stops bij mooie uitzichtpunten tot een zoektocht naar afgelegen strandjes waar maar weinig andere toeristen komen: het is een luxe die je alleen hebt als je met eigen vervoer reist. Wij maakten een rondreis van zo’n 3,5 week door Panama en legden met onze huurauto een route van meer dan 1500 kilometer af. 

Huurauto Panama

Autohuur in Panama

Een auto huren in Panama

Panama is een geweldig land voor een mooie roadtrip en onderweg kijk je je ogen uit. Hoge bergen en golvende heuvels, kleurrijke huisjes, cowboys te paard en soms kun je in de verte zelfs een glimp van de oceaan opvangen. Het is hier heel comfortabel en relaxt rondrijden met een huurauto, en tegelijkertijd een groot avontuur, want alles is anders dan je gewend bent. 

Ben je ook van plan om een auto te huren in Panama? Dit zijn zes tips van ons voor jou, die je naar alle waarschijnlijkheid een hoop tijd en/of geld kunnen besparen. 

1. Let op gaten in het wegdek

De wegen in Panama zijn over het algemeen goed. De belangrijkste verkeersader is Highway 1. Deze is onderdeel van de Carretera Panamericana: de weg die van Alaska tot in het zuiden van Argentinië loopt. Deze snelweg is prima staat, al is het niet overal verlicht. Je moet ’s avonds dus goed opletten, want er kunnen zomaar mensen of dieren oversteken. Echter zijn er ook stukken waar de weg zich het beste laat omschrijven als gatenkaas. Met name de laatste kilometers voor Cambutal en Santa Catalina waren tijdens onze rondreis in slechte staat.

Tips voor als je een auto gaat huren in Panama

2. Huur in Panama een all inclusive huurauto

Een ongeluk zit in een klein hoekje en er kan altijd wat gebeuren als je in de auto zit. Zeker als je naar een land gaat waar de automobilisten wat assertiever rijden dan je gewend bent. Om gedoe te voorkomen is het daarom altijd een aanrader om een all inclusive huurauto te boeken. Daarvoor kun je terecht bij Sunny Cars, die ook nog eens een hele fijne Nederlandstalige klantenservice hebben. Geen verborgen kosten, altijd je eigen risico terug (zelfs bij schade) en goed verzekerd op pad. Kortom: top.

3. Pas op voor flitsers

Nog een tip als je een auto gaat huren in Panama: let op je snelheid! Er wordt namelijk op verschillende plekken langs de weg geflitst door politie. Met name op het stuk tussen Panama-Stad en Santiago de Veraguas zijn wij veel flitsers tegengekomen.

4. Tank niet op afgelegen plekken

In Nederland kun je geld besparen door niet langs de snelweg te tanken, in Panama is het precies andersom. Hoe verder je van de snelweg geraakt, hoe hoger de prijzen voor brandstof. Wij hebben benzineprijzen gezien die wel 40 tot 50 cent verschilden met de prijzen langs de grote wegen. Gooi je huurauto in Panama dus lekker vol langs de snelweg. Wij betaalden tijdens onze reis rond de 90 dollarcent per liter.

Tips voor als je een auto gaat huren in Panama

5. Je hoeft geen tolkastje af te kopen

Als je via Sunny Cars een auto huurt in Panama, ben je altijd goed verzekerd en hoef je ter plekke niets meer bij de balie af te sluiten. Toch is het zaak om op te letten bij het afhalen van je auto, want soms willen ze je graag andere extra’s aansmeren. Ons werd aangeboden om voor negen dollar per dag de tolkosten afkopen. Maar Panama heeft nauwelijks tolwegen, dus dat is hoogstwaarschijnlijk totaal niet interessant. Tijdens onze rondreis hebben wij geen enkele tolweg hoeven nemen. Dus tenzij je de hele vakantie als taxichauffeur in Panama-Stad gaat werken, ben je waarschijnlijk goedkoper uit als je niet van tevoren je tol afkoopt.  

6. Maps.me is niet echt accuraat

Van Madagascar tot Mexico: wij gebruiken eigenlijk altijd maps.me als we een auto huren in het buitenland. De app is gratis en offline te gebruiken, dus ideaal voor op reis. Ook voor onze rondreis door Panama hadden we de routekaarten ingeladen, maar deze bleken helaas niet helemaal accuraat te zijn. 

Als we de resultaten van maps.me naast Google Maps legden, werden we regelmatig via onnodig lange routes en slechte (en dus langzame!) wegen gestuurd. Uiteindelijk kun je daar wel omheen navigeren door handmatig tussenstops op de kaart aan te geven, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Tips voor als je een auto gaat huren in Panama

Ook een auto huren in Panama?

Wil je ook een auto huren in Panama? Reserveer op tijd je huurauto, want dan ben je het voordeligst uit. En no worries: als je via Sunny Cars boekt, kun je nog tot één uur van tevoren annuleren. Je hebt dus altijd nog de flexibiliteit om van reisplannen te veranderen.

Je hebt al een huurauto in Panama vanaf € 45 per dag.

Meer tips voor een reis door Panama? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Reizen naar Panama

Foto van Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rondreis Panama

Droomstranden, ’s werelds mooiste snorkelspots, surfdorpjes, jungle trekkings: Panama is een fantastisch vakantieland. Hier kun je in korte tijd veel zien en comfortabel rondreizen met een huurauto of traditionele chicken bus. Verrassend genoeg is Panama – in tegenstelling tot de buurlanden – relatief onontdekt. Hier zijn nog genoeg onontdekte hotspots te ontdekken tijdens een mooie rondreis.

Meer weten over reizen naar Panama? Lees hier alle blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset