Zoek
Sluit dit zoekvak.
2 mei 2024

9 tips voor een bezoek aan het Taroko Gorge National Park in Taiwan

Taroko Gorge National Park in Taiwan

Een van de mooiste bestemmingen in Taiwan is het indrukwekkende Taroko Gorge National Park, gelegen aan de oostkust van het eiland. Met het stadje Hualien als uitvalsbasis kun je hier geweldige wandelingen door de natuur maken, tempels bezoeken en toeren met een scootertje. In een van onze eerdere blogs vind je een overzicht van alle bezienswaardigheden in het Taroko Gorge National Park, vandaag delen we een aantal praktische tips.

Taroko Gorge National Park

Taroko Gorge National Park in Taiwan

1. Huur een scooter

De leukste manier om het Taroko Gorge National Park te bekijken, is per scooter. Je kunt in Hualien een scooter huren en vanuit het centrum is het nog ongeveer een uurtje rijden. Tegenover het treinstation in Hualien vind je verschillende zaakjes waar scooters worden verhuurd, maar niet overal wordt een Nederlands rijbewijs geaccepteerd. Na een beetje rondvragen hebben wij uiteindelijk een adresje gevonden. In de straat tegenover het station vind je het Mini Voyage Hostel en twee deuren links daarvan zit de verhuurder. Je herkent hem aan de oranje uithangborden.

Taroko Gorge National Park in Taiwan

2. Kijk uit waar je parkeert

Als het gelukt is om een scooter te huren, pas dan wel op waar je deze parkeert. Wij kregen namelijk een boete van 600 NTD (ongeveer 18 euro) omdat we de scooter hadden neergezet langs een doorgetrokken rode streep. Er stonden ook andere auto’s, dus gingen ervan uit dat het goed was. Dat bleek dus niet zo te zijn, want zodra de politie eraan kwam waren ze snel verdwenen. Het staat nergens verder aangegeven dat dat niet mag, maar ze controleren erg streng. Blijf dus zoveel mogelijk bij je scooter in de buurt en parkeer alleen op aangewezen parkeerplekken.

Reisblunders

3. Neem een lunchpakketje mee

Midden in het park ligt een piepklein dorpje: Tianxiang. Hier vind je een aantal hotels, maar bijvoorbeeld ook een 7 Eleven. Er valt eigenlijk niets te doen, maar je kunt er wel terecht voor een flesje cola of een simpele snack. Verder zijn er weinig voorzieningen in het Taroko Gorge National Park, dus neem vooral zelf een lunchpakketje mee. Tip: neem ook een hervulbare waterfles mee, je kunt bij verschillende tempels in het park water schoon drinkwater tappen.

4. Leen een helm

Voor sommige wandelingen wordt het aangeraden om een helm te dragen. Je kunt een gratis helm lenen in het park; langs de weg zitten verschillende punten waar ze de helmen uitdelen. Als je met de scooter reist, dan kun je natuurlijk ook gewoon je scooterhelm opzetten.

Taroko Gorge National Park in Taiwan

5. Slaap in het Taroko Gorge National Park

Achteraf gezien was ik graag een nachtje in het park blijven slapen, want er wij hebben in één dag niet alle trails kunnen lopen. Er zijn verschillende hotels in het park, maar heel erg veel keus heb je niet. Zo heb je het peperdure vijfsterrenhotel Silks Place, maar het Taroko Village Hotel is iets vriendelijker voor je portemonnee. Een leuke budget optie kregen wij trouwens getipt van een Nederlands meisje dat we onderweg tegenkwamen: in Tianxiang kun je blijkbaar ook aankloppen bij het Catholic Hostel. Dit hostel is niet van tevoren te boeken via Hostelworld of Booking, maar je kunt er wel goedkoop slapen. Ze hebben dorms en privékamers.

➞ Taroko tip: Mocht je nog op zoek zijn naar leuk hotel in Hualien: wij sliepen in het Meci Hotel, dat pal tegenover het treinstation is gelegen.

Tips voor het stadje Hualien in Taiwan

6. Ga vroeg op pad

Als je één dag de tijd hebt in het Taroko Gorge National Park, dan kan het ik het aanraden om zo vroeg mogelijk te beginnen. Er valt ontzettend veel te zien en het is echt onmogelijk om alles in één dag te bekijken. Wij moesten uiteindelijk best wel haasten om ook nog de Qingshui Cliffs te bekijken, want we waren pas aan het eind van de middag klaar in Taroko.

Nog iets om rekening mee te houden: er wordt eigenlijk altijd wel aan de weg gewerkt in het park en dan zetten ze soms gewoon de hele straat af. Je kunt er dan ook met je scooter niet langs en staat rustig een uur te wachten tot ze de weg weer openen. Het overkwam ons gelukkig op de terugweg, maar het is toch iets om rekening mee te houden.

Taroko Gorge National Park in Taiwan

7. Meld je op tijd aan de Zhuilu Old Trail

Je kunt de waanzinnig mooie Zhuilu Old Trail alleen doen als je van tevoren een permit hebt aangevraagd. Regel dit minstens 10 dagen van tevoren om zeker te zijn van een plekje.

8. Controleer welke trails open zijn en welke niet

Taiwan wordt regelmatig getroffen door tyfoons, aardbevingen en slecht weer. Daardoor zijn soms hele trails ingestort en onbegaanbaar. Het kan dus zomaar voorkomen dat bepaalde delen van het park tijdelijk zijn afgesloten. Vraag hiernaar bij het Taroko bezoekerscentrum of kijk op de officiële site van het park.

9. Niet vergeten mee te nemen

Zorg dat je altijd stevige wandelschoenen aan draagt met een goed profiel. Dat is zeker een aanrader als het recent heeft geregend. Daarnaast is het slim om een regenponcho in te pakken, want het kan in elk seizoen flink spoken in dit deel van Taiwan. Tijdens ons bezoek aan Taroko was het gelukkig droog, maar de dag erna heeft het echt keihard geregend.

Taroko Gorge National Park in Taiwan
Taroko Gorge National Park in Taiwan

Meer tips voor een reis naar Taiwan? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Ga op reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset