Zoek
Sluit dit zoekvak.
15 februari 2024

5 handige tips voor een eerste bezoek aan Universal Studios Japan

Universal Studios Japan

Als je een pretparkliefhebber bent, mag je Universal Studios niet overslaan tijdens een reis door Japan. Het attractiepark in Osaka neemt je mee in de betoverende werelden van iconische films zoals Harry Potter, Jurassic Park en Spider-Man. Het park is drukbezocht en je wil het meeste uit je dag halen. In dit artikel ontdek je alle handige tips voor een onvergetelijk bezoek aan Universal Studios Japan.

Boek hier je tickets voor Universal Studios Japan via officiële partner Klook.

Universal Studios Japan

Universal Studios Japan

Tips voor een bezoek aan Universal Studios Japan in Osaka

Verlies jezelf in de magie van Harry Potter’s Wizarding World, ontmoet de karakters uit Super Mario en maak eindeloos veel rondjes in achtbanen. Welkom in de wereld van Universal Studios Japan, een van de leukste plekken om te bezoeken als je in de buurt van Osaka bent!

1. Koop je tickets van tevoren 

Als eerste op de lijst: de tickets. Het is aan te raden om de toegangstickets voor Universal Studios Japan ruim van tevoren aan te schaffen, ongeveer 6 tot 8 weken voor je bezoek. Dit is niet overdreven: Japan is niet de bestemming waar je op de bonnefooi kan reizen. Het is slim om je route en bijbehorende hotels en tickets voor bepaalde bezienswaardigheden van tevoren vast te leggen. Dit kan via de officiële site van Universal Studios Japan, maar onze creditcard werd via deze weg niet geaccepteerd. Wij hebben daarom onze tickets via de officiële partner Klook aangeschaft voor dezelfde prijs. 

Universal Studios Japan

2. Overweeg een Express Pass 

Naast je toegangspas is er de optie om een Express Pass te kopen. Met deze pas kun je voor een aantal van de populairste attractie de reguliere wachtrij overslaan. Het kost zeker wat extra, afhankelijk van de dag 70 euro extra voor een Express Pass voor 4 attracties en zo’n 130 euro extra voor 7 attracties. Let op: als je een Express Pass aanschaft, zijn er meerdere opties mogelijk. Zorg ervoor dat je voor de optie kiest die toegang geeft tot jouw favoriete attracties. Wij vonden een Express Pass het geld zeker waard. Het was ontzettend druk op de dag dat wij het park bezochte en we hadden maar één dag de tijd. Met de pas konden we daarom veel meer attracties bezoeken binnen de tijd die we hadden. 

3. Super Nintendo World: regel een extra reservering 

Super Nintendo World is een van de populairste delen van Universal Studios Japan, maar hier kun je niet zomaar naar binnen lopen. Als je geen Express Pass neemt, heb je twee opties om te garanderen dat je Nintendo World in kan: kom heel vroeg naar het en ga als eerst naar Nintendo World. Óf download de Universal Studios Japan-app en reserveer zodra je binnen bent een Area Timed Entry Ticket. Hiermee reserveer je een tijdslot en kun je gegarandeerd binnen die tijd Nintendo World in. 

Universal Studios Japan

4. Plan je bezoek doordeweeks en vroeg 

Het is aan te raden om Universal Studios op een doordeweekse dag te bezoeken om topdrukte in het weekend te voorkomen. Het park gaat ongeveer 45 minuten tot een uur eerder open dan dat er op de site vermeld staat. Je kunt dus extra vroeg komen om het meeste uit je dag te halen.

Dit gaat natuurlijk makkelijker als je al in de buurt bent. Er zijn verschillende hotels bij Universal Studios te vinden, zoals The Park Front Hotel of Oriental Hotel Universal City. Vanaf Osaka is het ongeveer 7 kilometer naar Universal Studios. Met de trein duurt het een klein kwartiertje en de reis wordt gedekt met de JR Pass. 

5. Vergeet deze dingen niet in je tas te stoppen

Wat je echt mee moet nemen als je een dagje naar Universal Studios Japan gaat? Doe deze dingen in ieder geval in je tas.

  • Je paspoort: hiermee kan je belastingvrij souvenirs kopen in het park 
  • Je opgeladen telefoon: om de app te downloaden voor een overzicht van de wachttijden en activiteiten (zoals parades en meet & greets)
  • Een petje tegen de zon in de zomer. 
  • Een flesje water en een reep of banaantje: er zijn veel restaurants en genoeg tentjes om snacks te halen, maar dit komt toch goed van pas als je iets langer in de rij staat dan gedacht. 

Ga op reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset