Nederlands Reisblog Expeditie Aardbol
5 januari 2022

5 ideeën voor een unieke wintervakantie

Tips voor een unieke wintervakantie

Sinds ik voor het eerst ben wezen wintersporten staat een vakantie naar de sneeuw hoog op mijn lijstje. Ik wil uiteraard nog beter leren skiën, maar ook een echte wintervakantie in bijvoorbeeld Lapland of Canada staat hoog op de nominatie. Want ook als je niet zo sportief bent en een hekel hebt aan skiën valt er de nodige winterpret te beleven.

Ik selecteerde vijf fantastische bestemmingen die ik dolgraag nog een keer in de winterperiode wil zien en meemaken.

WINTERVAKANTIE IN LAPLAND

Met stip op één: Lapland. Sinds mijn zomerse avontuur in Zweeds Lapland staat een wintervakantie naar het hoge noorden bovenaan mijn lijstje met reiswensen. Het lijkt me fantastisch mooi om mezelf onder te dompelen in een winters avontuur in bijvoorbeeld Noorwegen, Zweden of Finland. Sneeuwscooteren, huskytochten, sneeuwschoenwandelen en natuurlijk het Noorderlicht lijken me fantastisch om mee te maken.

Goedkope vliegtickets naar Lapland ➞
Boek hier je huurauto ➞

Tips voor een unieke wintervakantie

WINTERVAKANTIE IN JAPAN

Tijdens mijn eerste reis naar Japan heb ik al een beetje mogen meemaken hoe het is om tijdens de winter te reizen. Ik verbleef in de Japanse Alpen toen het plotseling begon te vriezen en sneeuwen, maar het echte winterweer bleef uit. Tijd voor een herkansing, en dan het liefst tijdens een wintervakantie op het eiland Hokkaido. Je kunt hier fantastisch skiën en na afloop lekker opwarmen in een onsen. Als liefhebber van Japan lijkt me dat de ultieme ervaring.

Goedkope vliegtickets naar Japan ➞
Boek hier je huurauto ➞

Tips voor een unieke wintervakantie

WINTERVAKANTIE IN CANADA

De uitgestrekte natuur van Canada trekt me al jaren. Het lijkt me zo bijzonder om hier te gaan rondreizen en wildkamperen, en ooit gaat het er van komen. Ook voor een wintervakantie in Canada ben ik wel te porren. Zo kun je in het uiterste noordwesten van Canada op ijsberen expeditie en ook de foto’s van het Nahanni National Park zien er waanzinnig uit. Iets minder afgelegen vind ik trouwens ook prima. Je kunt in Canada namelijk ook super goed wintersporten en het Noorderlicht spotten.

Goedkope vliegtickets naar Canada ➞
Boek hier je huurauto ➞

Tips voor een unieke wintervakantie

WINTERVAKANTIE IN IJSLAND

Sinds mijn bezoek aan de Faeröer Eilanden kriebelt het ook om nog een stukje noordelijker te reizen, en wel naar IJsland. Met name in de winterperiode lijkt me dat interessant, als watervallen bevroren zijn en de meeste toeristen elders in Europa op vakantie gaan. Want IJsland wordt niet voor niets het land van vuur en ijs genoemd, en wanneer kun je dat nou beter ervaren dan tijdens een wintervakantie?

Goedkope vliegtickets naar IJsland ➞
Boek hier je huurauto ➞

Tips voor een unieke wintervakantie

WINTERVAKANTIE IN RUSLAND

Als je ergens een sneeuwgarantie krijgt, dan is het wel in het hoge noorden van Rusland. De Transsiberië Express is de ultieme treinreis en het lijkt me fantastisch om de tocht door een winterlandschap te maken. Buiten is het stervenskoud, maar binnen maak je het gezellig met spelletjes, boeken en wodka. In gedachten zie ik de uitgestrekte sneeuwlandschappen al aan mijn raampje voorbij trekken en uiteraard mag een stop bij het Baikalmeer niet in de planning ontbreken. Dit grootste zoetwatermeer ter wereld vriest in de winter helemaal dicht en het ijs is dik genoeg om er met een auto overheen te rijden.

Goedkope vliegtickets naar Rusland ➞

Tips voor een unieke wintervakantie

Meer tips en inspiratie voor een wintervakantie? Deze blogs vind je misschien ook wel interessant:

• Ervaar een onbekende kant van Tirol tijdens wintersport in Niederthai
• Waarom Les Sybelles het perfecte skigebied is voor de beginnende wintersporter
• De Nederlandse winter ontvluchten? Op deze bestemmingen is het wél warm!
• Tips voor wintersport in het Oostenrijkse St. Johann im Pongau


Verantwoording: Foto’s via Unsplash.

Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp