Zoek
Sluit dit zoekvak.
30 mei 2023

Vandaag niet thuis: 175 x leuke hotspots voor het hele gezin

Vandaag niet thuis

Pluktuin, alpacaboerderij, stadsstrand, kasteeltuin, uitkijktorens… Nederland barst van de unieke plekken. Je moet de adresjes alleen even weten te vinden, want de leukste plekjes liggen vaak net wat beter verscholen. Tot nu toe dan. Want de Instagrammers achter het account @vandaagnietthuis verzamelden een heel boekwerk vol bijzondere uitjes met het hele gezin. Mooie plekken waar jij kan genieten van een lekker kopje koffie, en je kinderen zich buiten uitleven in het groen. Oftewel: hotspots waar volwassenen én kinderen blij van worden.

Vandaag niet thuis

Vandaag niet thuis

Vandaag niet thuis: tips voor het hele gezin

Romi Tweebeeke en Maaike Schmitz zijn het gezicht achter het succesvolle Instagramaccount @vandaagnietthuis. Sinds 2021 verzamelen ze op hun account de leukste plekjes in eigen land, en sinds kort is er dus ook een boek. Vandaag niet thuis is een lekker dikke paperback met meer dan 175 tips en adresjes die volledig family proof zijn. Wat dat precies inhoudt? Geen krijspaleis of indoor speeltuin, maar plekken waar je als ouder ook blij van wordt. Denk bijvoorbeeld aan een leuk lunchtentje met blotevoetenpad naast de deur, of een landgoed waar je een taartje kan eten en daarna met konijnen kan knuffelen.

35 mooie locaties in het groen

Het boek is onderverdeeld in 35 hoofdstukken waarin een natuurgebied, landgoed of buitenlocatie centraal staat. Zo nemen Romi en Maaike je mee naar Landgoed Mariënwaerdt in de Betuwe, het Henschotermeer bij Utrecht en Hanneke’s Pluktuin in de Flevopolder. Alle hoofdstukken zijn daarnaast aangevuld met een paar extra tips voor in de buurt, zodat je een volwaardig dagje uit kan plannen. Het Henschotermeer valt bijvoorbeeld goed te combineren met een bezoek aan de Pyramide van Austerlitz en Café Beaufort. 

Vandaag niet thuis

Praktische reisgids vol mooie foto’s

Van alle reisgidsen die de afgelopen jaren over Nederland zijn verschenen, is dit misschien wel de leukste. Of in ieder geval de meest praktische. Ik heb dit boek de afgelopen weken al zo vaak uit de kast getrokken. Romi en Maaike zijn bijzonder goed op de hoogte en geven originele tips voor een dagje uit. Ik woon al 17 jaar in het midden van het land, maar zelfs voor mij en mijn gezin valt er nog genoeg in eigen regio te ontdekken, zo bleek. Vandaag niet thuis is daarnaast een heel mooi boek. De foto’s zijn prachtig en nodigen uit om er zelf met je gezin op pad te gaan. En vergeet dan niet om ook even het hoofdstuk met fotografietips door te nemen. Zodat je de herinneringen net zo mooi vast kan leggen als de auteurs van dit boek hebben gedaan.

Vandaag niet thuis
Vandaag niet thuis

Waar is Vandaag niet thuis te koop? 

Geen idee wat je moet doen komend weekend? Met dit boek zit je nooit meer verlegen om leuke ideeën. Even bladeren en je zit direct vol inspiratie. Vandaag niet thuis kost € 22,50 en is verkrijgbaar bij jouw favoriete boekhandel en online via onder andere bol.com.

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp