Zoek
Sluit dit zoekvak.
12 juni 2023

Ik ging op verrassingsreis met srprs.me en dit was mijn bestemming

Op verrassingsreis naar Nice met srprs.me

Een stedentrip boeken zonder te weten waar je precies naartoe gaat. Je moet het maar durven om alle controle uit handen te geven. Ik deed het en het bleek juist een ontzettend toffe ervaring. Want eigenlijk is het alleen maar heel erg leuk als je je laat verrassen door het onbekende. Ik boekte een verrassingsreis via srprs.me en ging op stedentrip naar een leuke, onbekende stad in Europa. Vooraf mocht ik een paar opties van mijn bucketlist doorgeven, maar het team van srprs.me bepaalde uiteindelijk mijn bestemming. Hoe dat is bevallen en waar ik precies terecht kwam? In deze blog lees je over mijn ervaringen met srprs.me.

OP VERRASSINGSREIS MET SRPRS.ME

srprs.me staat voor surprise me, oftewel: verras me. En dat is precies wat deze bijzondere reisorganisatie doet, namelijk verrassingsreizen organiseren. Tijdens het boekingsproces geef je aan wat voor soort reis je wilt boeken, wanneer je weg wilt en met hoeveel personen, en zij kiezen waar je precies naartoe gaat. In de weken voor vertrek krijg je een paar hints, maar de uiteindelijke bestemming onthul je pas op de luchthaven. 

➞ Psst, via deze link krijg je € 20 korting op je verrassingsreis met srprs.me (bij besteding van € 150): www.srprs.me/korting/expeditieaardbol

SRPRS.ME BUCKETLIST STEDENTRIP

Wie een verrassingsreis boekt via srprs.me heeft keus uit verschillende soorten reizen: van vliegreis tot roadtrip. Ik kies voor een zogenoemde Bucketlist stedentrip, waarbij je een aantal steden doorgeeft die op jouw lijstje staan. De reisexperts van srprs.me hakken dan de knoop door. 

Voor mij was dit de ideale formule, want ik heb al heel veel steden in Europa bezocht en wilde het liefst een nieuwe plek bezoeken. Deze reis is perfect als je toch een béétje regie wilt houden en gegarandeerd in een nieuwe stad terecht wilt komen. Als je deze verrassingsreis boekt moet je namelijk minimaal drie bestemmingen doorgeven. Ik heb uiteindelijk een acht steden opgegeven waar ik nog nooit was geweest: München, Edinburgh, Turijn, Athene, Nice, Bordeaux, Malaga en Sevilla.

Verrassingsreis srprs.me

VOORPRET

Of je tijdens een verrassingsreis de voorpret moet ontberen? Zeker niet. De voorpret is misschien zelfs wel meer aanwezig dan normaal. De maanden voor vertrek heb ik regelmatig kunnen fantaseren over de mogelijke bestemming. Zou het Athene worden? Of gaan we toch naar Edinburgh? En ik was niet de enige die nieuwsgierig was, ook vrienden en familie waren benieuwd naar de uiteindelijke bestemming van onze srprs.me-reis. 

Daarnaast komen er van tevoren druppelsgewijs wat hints binnen met meer info over je verrassingsreis. Zo krijg je te horen hoe laat je op het vliegveld moet zijn, maar ook wat het weerbericht is op je bestemming. Wel zo handig, want voor een stedentrip naar Edinburgh pak je natuurlijk heel anders in dan voor een reis naar Sevilla. 

Aan de hand van het weerbericht kun je natuurlijk een hoop aflezen over je bestemming. Zo zag ik zelf al aan de temperatuur dat we waarschijnlijk niet naar Schotland zouden gaan en ook niet naar Zuid-Spanje.

Verrassingsreis srprs.me
Verrassingsreis srprs.me

DE ONTHULLING OP SCHIPHOL

En dan sta je na weken van spanning eindelijk op de luchthaven. In ons geval was dat een vrijdagochtend op Schiphol. De aftelklok stond op nul en wij mochten onze bestemming onthullen. Spannend! 5, 4, 3, 2, 1…. we gaan naar Nice! 

Ik wist natuurlijk al dat Nice een serieuze kanshebber was, maar het was nog steeds een leuke verrassing. Na de onthulling kregen we direct een mailtje met daarin alle boekingsgegevens over de vlucht, waar we precies moesten inchecken en in welk hotel we zouden slapen. Boardingpassen konden we makkelijk via de app van de luchtvaartmaatschappij ophalen en een paar minuten later waren we al op weg naar de gate.

OP VERRASSINGSREIS NAAR … NICE! 

Het leuke van zo’n verrassingsreis is dat srprs.me niet alleen de bestemming uitkiest, maar ook je hotel. En dat is misschien nog wel het spannendste van allemaal, want de keus voor een hotel kan heel persoonlijk zijn. Gelukkig zit je met srprs.me altijd in een nette accommodatie, op een centrale plek en met een minimale beoordeling van een acht of hoger. Je kunt vervolgens zelf nog aangeven welke mate van comfort jouw hotel moet hebben: shared, standard, comfort of premium. 

Wij hadden een comfort accommodatie en kwamen in een heel leuk boetiekhotel terecht net buiten het oude centrum van Nice. We zaten in een rustige buurt op loopafstand van de zee, en nabij een aantal leuke restaurants en barretjes. Een hotel dat ik zelf ook zeker geboekt zou kunnen hebben. 

Hotel Nice
Hotel Nice

OMARM AAN HET AVONTUUR

Eenmaal ingecheckt in ons hotel is de taak van srprs.me volbracht. We hebben een documentje gekregen met de vijf absolute bezienswaardigheden in Nice en bestandje met eettips via Google Maps, maar hoe we ons weekendje verder invullen mogen we helemaal zelf weten. 

Slimme reizigers kopen op Schiphol daarom nog snel even een reisgids bij de boekhandel of zoeken naar tips via reisblogs, maar je kunt je ook helemaal overgeven aan het avontuur. Vraag bijvoorbeeld eens een local om een restauranttip of ga langs bij de lokale VVV. Wij vroegen bij de receptie van ons hotel naar tips en aanbevelingen, want zo krijg je uiteindelijk de beste tips voor een bestemming. 

Benieuwd wat we uiteindelijk allemaal gedaan hebben in Nice? Dat lees je binnenkort op Expeditie Aardbol in een uitgebreide blog. 

OOK OP REIS MET SRPRS.ME?

Wil jij nou ook op verrassingsreis met srprs.me? Ik kan het van harte aanbevelen. Via de website van srprs.me kun je verschillende soorten reizen boeken, van een bucketlist stedentrip tot een chille strandvakantie. Check de website voor de prijzen en om direct jouw volgende reis te boeken.  

KRIJG € 20 KORTING

Omdat ik zo heb genoten van mijn verrassingsreis heb ik in samenwerking met srprs.me een hele leuke kortingsactie voor je geregeld. Via deze link krijg je € 20 korting* bij een minimale besteding van € 150: www.srprs.me/korting/expeditieaardbol.

*De korting wordt automatisch verrekend en is geldig t/m zondag 19 december.

I Love Nice

Verantwoording: Met dank aan srprs.me voor het regelen van deze onvergetelijke reiservaring

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp