Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 april 2022

Spectaculair: vliegtuigen spotten op Maho Beach, Sint Maarten

Vliegtuigen spotten op Maho Beach, Sint Maarten

Je hebt vast wel eens een foto gezien van vliegtuigspotters bij Princess Juliana Airport op Sint Maarten. De landingsbaan ligt namelijk pal aan Maho Beach. Tijdens een stranddag raast het ene na het andere vliegtuig over je hoofd. Een bijzonder spektakel dat elke dag vele toeristen trekt, want hoe vaak kun je van zo dichtbij een vliegtuig zien landen? Maho Beach is mede daarom een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Sint-Maarten en absoluut een bezoekje waard. 

Maho Beach, Sint Maarten
Maho Beach

VLIEGTUIG LANDING OP SINT MAARTEN

De aanvliegroute voor Sint Maarten is via de zee en de landing op de luchthaven is op z’n minst spectaculair te noemen. Vanwege de vrij korte landingsbaan moeten grote vliegtuigen namelijk extreem laag komen aanvliegen. KLM en Airfrance scheren rakelings over het strand, voordat ze enkele meters verderop de grond raken. Mede daarom staat de landing op Sint Maarten bekend als een van de gevaarlijkste ter wereld. 

Landing Juliana International Airport Sint Maarten
Vliegtuig landing op Sint Maarten
Landing American Airlines op Sint Maarten

AANKOMSTTIJDEN VLIEGVELD SINT MAARTEN

Als je tijdens je vakantie op Sint Maarten naar Maho Beach gaat om vliegtuigen te spotten, dan is het slim om de aankomsttijden in de gaten te houden. Via bijvoorbeeld flightstats.com kun je zien welk vliegtuig onderweg is en hoe laat deze precies zal landen. Je spot hier vooral heel veel kleinere vliegtuigjes (bijvoorbeeld uit Saba en Sint Eustatius), maar een landing van een grote jumbojet van AirFrance of KLM is natuurlijk het spectaculairst. Zelf zorgde ik dat ik ruim op tijd aanwezig was om de landing van een KLM-vlucht te bekijken. Als Nederlander is dat toch wel het leukst om van dichtbij te bewonderen.

KLM landing op Sint Maarten
Landing KLM op Sint Maarten

OPSTIJGENDE VLIEGTUIGEN SINT MAARTEN

Voor de vakantiefoto’s is een landing op Sint Maarten het leukst om mee te maken, maar het opstijgen is ook een waar spektakel. Piloten hebben namelijk maar weinig ruimte voor het opstijgen. Ze kunnen geen aanloopje nemen en dus moeten ze bij het opstijgen flink wat gas geven. En dat merk je als je op het strand van Maho Beach ligt. Zand en zeewater worden weggeblazen, en als je niet uitkijkt jij zelf ook. Er staan niet voor niets waarschuwingsborden voor een zogenoemde jetblast, dus houd het hek vast en zet je schrap als er een groot vliegtuig gaat opstijgen.

Jetblast waarschuwingsbord op Maho Beach
Jetblast Sint Maarten

VLIEGTUIGEN SPOTTEN VANUIT JE HOTEL

Zoek je nog een hotel voor je vakantie op Sint Maarten? Aan de rand van Maho Beach ligt het Sonesta Maho Beach Resort, een groot luxehotel met uitzicht over Maho Beach en een deel van de landingsbaan. Vanaf hier kun je de vliegtuigen zien landen vanuit het restaurant, het zwembad en (met een beetje geluk) je hotelkamer. Boeken kan onder andere via Booking.com, maar TUI heeft ook kant-en-klare pakketreizen waarbij je een scherp bedrag betaalt voor KLM-vlucht en verblijf in het Sonesta Maho Beach Resort

Vliegtuigen spotten op Maho Beach, Sint Maarten
Uitzicht vanuit hetSonesta Maho Beach Resort

Reizen naar Sint-Maarten

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie Sint-Maarten

Sint-Maarten is gezegend met maar liefst 37 paradijselijke droomstranden en is daarmee de uitgelezen bestemming voor een onbezorgde zonvakantie. In 2017 werd het eiland deels weggeblazen door orkaan Irma, maar inmiddels kun je hier weer als vanouds vakantie vieren. Zon, zee en strand: wat wil je nog meer?

Wil je meer tips voor een vakantie naar Sint-Maarten? Lees hier alle reisblogs over Sint-Maarten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset