Zoek
Sluit dit zoekvak.
21 december 2023

Infographic: dit zijn de voorspellingen voor de kersenbloesem in Japan voor dit jaar

Hanami: 10 tips voor het bekijken van de kersenbloesem in Japan

De kersenbloesem in Japan is er dit jaar vroeg bij. Ten minste, als we de voorspellingen mogen geloven. Het Japanse weerinstituut houdt de bloesembomen nauwlettend in de gaten en weet elk jaar weer een vrij accurate voorspelling te geven. Ze kunnen bijna perfect inschatten wanneer de eerste knoppen openen en wanneer de bomen in volle bloei staan. Zo ook dit jaar.

Voorspellingen kersenbloesem Japan 2024

De voorspellingen voor het kersenbloesemseizoen van 2024 zijn nog niet bekend! Het Japans weerinstituut brengt in februari de eerste voorspellingen. Wij zullen de updates tegen die tijd verwerken in deze blog.

Dit waren de voorspellingen in 2023

Ga jij deze lente naar Japan en ben je benieuwd wanneer de kersenbloesem precies gaat bloeien? Controleer het kersenbloesem weerbericht! Mijn vrienden van JRailpass maakten een handige infographic met daarin alle voorspellingen op een rijtje.

Ook naar Japan voor de kersenbloesem?

Wil jij in 2024 ook naar Japan om de kersenbloesem te bewonderen? Koop al voor vertrek een Japan Rail Pass en reis comfortabel met de trein naar de mooiste kersenbloesem locaties. Benieuwd hoe zo’n JR Pass precies werkt? Lees ook mijn blog met tips voor reizen met de trein in Japan. Op Expeditie Aardbol vind je trouwens nog veel meer tips voor een reis naar Japan tijdens de sakura. Lees bijvoorbeeld ook mijn uitgebreide blog met meer achtergrondinformatie over de kersenbloesem in Japan.

Reizen naar Japan

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

2 reacties

  1. Japan in de bloesemtijd staat heel hoog op mijn lijstje.. Heel jammer alleen dat ik tijdens deze periode telkens geen vrij kan krijgen. Misschien toch eens met mijn werkgever onderhandelen voor volgend jaar :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rondreis Japan

Japan is het land van sushi, kersenbloesem, geisha’s en hogesnelheidstreinen. Een land met boeiende gebruiken en tradities, maar waar je als reiziger ontzettend comfortabel kan rondreizen. Of je nou een ervaren backpacker bent of voor het eerst in Azië komt, wedden dat je al op de eerste dag verliefd wordt op de cultuur en haar bewoners?

Wil je meer weten over reizen in Japan? Lees hier alles over een rondreis door Japan.

Japan Rail Pass

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset