Zoek
Sluit dit zoekvak.
18 mei 2022

Wandelen op de Faeröer Eilanden: hike naar de top van Klakkur

Wandeling Klakkur Faeröer Eilanden

Ben je op zoek naar een leuke wandeling op de Faeröer Eilanden? Zet koers richting Klaksvik en beklim de berg Klakkur. Ondanks dat je aardig wat hoogtemeters maakt, is het geen hele lastige hike en eenmaal op de top word je beloond met een waanzinnig uitzicht. Vanaf het topje van Klakkur heb je namelijk uitzicht over verschillende omliggende eilanden.

DE WANDELING NAAR DE TOP VAN KLAKKUR

De wandeling naar de top van Klakkur is niet de meest uitdagende of spectaculaire wandeling op de Faeröer Eilanden, maar het is wel een hele leuke. Met name het uitzicht vanaf de top is een goede reden om deze wandeling in je planning op te nemen, want vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over onder andere de eilanden Kunoy, Kalsoy en Eysturoy.

Afstand: 8-9 kilometer
Aantal uur: 3 uur

Klakkur, Kalsoy
Wandeling Klakkur Faeröer Eilanden

HOE ZIT DEZE HIKE IN ELKAAR?

Nadat je de auto hebt geparkeerd bij de kerk in Klaksvik loop je via de Kirkjubrekka – Uppsalagota – Oman Ei∂ – Nidan Horn langs het helikopterplatform naar de onverharde weg met de naam Astarbravt. Je zult merken dat je hoogte aan het winnen bent en dus op de goede weg zit. Aan het eind van de weg kun je via een hek de berg op.

Er is niet echt een goed aangegeven pad, maar je moet in een rechte lijn naar het hoogste punt blijven lopen. Zolang je hier niet te ver van afwijkt is er weinig aan de hand. Onderweg kom je vooral langs stukken gras, maar het kan her en der flink steil worden met wat stenen en rotsen. De top ligt op 413 meter hoogte en geeft je een ontzettend mooi uitzicht over de omgeving. Niet alleen kun je Klaksvik in de diepte zien liggen, maar vanaf hier heb je ook uitzicht over de omliggende eilanden.

Klakkur, Kalsoy

KLAKSVIK

De wandeling naar de top van Klakkur begint in het dorp Klaksvik. Dit is een van de grotere plaatsjes op de Faeröer Eilanden en leuk om even rond te kijken. Zo kun je een bezoek brengen aan de brouwerij van Føroya Bjór en wat lekkere speciaalbiertjes inslaan voor thuis. Ook vind je hier een paar leuke winkeltjes waar je bijzondere souvenirs kan scoren. Zo kocht ik bij de lokale VVV een heerlijke gebreide trui die is gemaakt door een dametje uit het dorp. Wil je blijven overnachten in Klaksvik? Check hier voor een overzicht van hotels en appartementen.

Wandeling Klakkur Faeröer Eilanden

HOE KOM JE BIJ KLAKKUR?

De wandeling naar de top van Klakkur begint officieel in het centrum van Klaksvik. Je kunt daar de auto parkeren voor de kerk en naar het begin van de trail lopen. Het is ook mogelijk om het stuk door het centrum af te snijden en direct via de onverharde weg naar het beginpunt rijden. Navigeer daarvoor naar dit punt via Google Maps.

EXTRA TIPS VOOR JE HIKE NAAR DE TOP VAN KLAKKUR

  • Draag stevige wandelschoenen
  • Draag laagjes en neem voor de zekerheid iets van een regenjasje mee
  • Keer direct om als het weer omslaat en mistig wordt
  • Neem voldoende water en snacks mee, er is onderweg niets te krijgen
Klakkur, Kalsoy

Reizen naar de Faeröer Eilanden

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rondreis Faeröer Eilanden

Er zijn maar weinig mensen die de mysterieuze Faeröer Eilanden kennen. De Deense eilandengroep ligt ongeveer halverwege Schotland en IJsland, en staat vooral bekend om haar ongerepte natuurschoon. Hier maak je spectaculair mooie wandelingen en kun je roadtrippen door een landschap dat wordt gedomineerd door watervallen, vuurtorens, torenhoge rotsklippen en heel veel schapen.

Wil je meer lezen over reizen door de Faeröer Eilanden? Lees hier alle reisblogs over de Faeröer Eilanden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset