Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 april 2022

Kijktip: natuurdocumentaire Wild Aalsmeer

Aalsmeer ken je misschien wel van de wereldberoemde bloemenveiling, de vele watersportmogelijkheden of de bekende tv-studio’s. Maar wist je dat je in Aalsmeer ook een heel bijzonder natuurgebied kan bezoeken? De Westeinderplassen omvatten een gebied vol unieke planten en diersoorten die goed gedijen in de Randstedelijke omgeving. Het wordt daarom ook wel de verborgen parel van Aalsmeer genoemd. Benieuwd hoe dat er precies uitziet? De Westeinderplassen vormen het decor van de inspirerende natuurdocumentaire Wild Aalsmeer, die je nu gratis via VisitAalsmeer.nl kan bekijken. 

Foto: Kicksfotos.nl

EEN UNIEK NATUURGEBIED

Midden in een van de drukste regio’s van Nederland vind je een uniek natuurgebied: de Westeinderplassen. Het landschap is al in de 17de eeuw ontstaan door turfwinning en in de loop der eeuwen heeft de natuur er vrij spel gehad. Het plassengebied bestaat uit verschillende kleine meertjes die met elkaar zijn verbonden door sloten en waterwegen, en hebben een totaal oppervlak van 10 vierkante kilometer. Langs de oevers vind je jachthavens en strandjes, maar er leven ook tal van dieren en vogels. Zo kun je hier de veenmol spotten en komen er slechtvalken en meervallen in het gebied voor.

Beeld uit de documentaire

NATUURDOCUMENTAIRE OVER AALSMEER

Dat de Westeinderplassen een bijzonder natuurgebied vormen, dat hoef je de Aalsmeerders niet te vertellen. Maar vanaf nu kan ook de rest van Nederland van het gebied genieten met de mini natuurdocumentaire Wild Aalsmeer. In deze mooie docu wordt het wilde leven in en rondom de plassen uitvoerig in beeld gebracht. Het verhaal wordt vertelt door ’s lands bekendste Aalsmeerder, Gerard Joling, maar hij is niet de enige local die meewerkte aan de documentaire. Regisseur Jan Willem Schram ging met behulp van lokale gidsen op zoek naar de mooiste plekjes en het resultaat is een inspirerend portret van een bijzonder stukje Nederland.

WAAR KUN JE DE DOCUMENTAIRE WILD AALSMEER BEKIJKEN?

Nieuwsgierig geworden? De trailer van de documentaire kun je hieronder alvast bekijken. De gehele documentaire Wild Aalsmeer is online te zien via wildaalsmeer.nl of VisitAalsmeer.nl/wildaalsmeer.

Reizen in Nederland

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie Nederland

Ook voor een vakantie in Nederland kun je terecht op Expeditie Aardbol. Van originele ideeën voor een weekendje weg tot een lijstje met de leukste tips voor een stedentrip in eigen land: hier vind je tips en inspiratie voor Utrecht, Arnhem en Amsterdam.

Meer lezen over een vakantie in eigen land? Lees hier alle reisblogs over Nederland.

Bestemmingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset