Wildkamperen in Noorwegen en Zweden

Wildkamperen in Noorwegen en Zweden
Home » Noorwegen » Wildkamperen in Noorwegen en Zweden

Een slaapplek in de middle of nowhere. Om me heen alleen het ritselende gefluister van bomen, het geluid van zacht brekende takjes en een kabbelend beekje op de achtergrond. ‘s Ochtends was ik me in datzelfde heldere watertje en ‘s avonds zit ik tot de nacht valt te lezen bij een flikkerend kaarsje. Er is geen stroom of toiletgebouw in de buurt. Geen andere reizigers of een bakkertje waar je geurend vers brood kan halen in de ochtend. Wildkamperen doe je helemaal alleen, en in de vrije natuur.

Meer lezen over een vakantie naar Zweden? Lees ook mijn blog met tips voor Zweeds Lapland in de zomer.

Vakantie Zweeds Lapland in de zomer

STOCKHOLM, OSLO & BERGEN

Een maand na mijn afstuderen rij ik samen met een vriendin naar Noord-Europa. We mogen het busje van haar vader lenen en leggen een matras en een krat vol boodschappen achterin. Met ons geïmproviseerde campertje, die ik liefkozend heb omgedoopt tot Barbie’s Picknickmobiel, vertrekken we naar het noorden. Via Kopenhagen rijden we naar Stockholm, van Oslo naar Bergen en via de ruige fjordenkust weer naar beneden tot we in het zuidelijkste puntje van Noorwegen de boot terug naar Denemarken pakken.

Vakantie Zweeds Lapland in de zomer    Vakantie Zweeds Lapland in de zomer Vakantie Zweeds Lapland in de zomer

In Noorwegen en Zweden is wildkamperen toegestaan als je je houdt aan de regels van het allemansrecht. Dat betekent dat je mag kamperen waar je maar wilt, zolang je maar uit de buurt blijft van gecultiveerd land en privé terreinen, en liefdevol omgaat met de natuur en zijn bewoners.

WILDKAMPEREN

Ik zie ons in de weken voor vertrek al helemaal staan: bovenop een fjord en naast een uitgestrekt meer. Porrend in een kampvuurtje en ver weg van de bewoonde wereld.

In de praktijk blijkt wildkamperen toch iets minder sprookjesachtig. De eerste avond lig ik de hele nacht te draaien omdat ik doodsbang ben voor vreemdelingen rond onze slaapplek. De tweede avond luisteren we te lang naar de radio in de auto en worden we wakker met een lege accu. Het regent soms de hele dag en we zitten het grootste deel van onze dagen achter het stuur.

Maar ook het wildslapen went, we krijgen de accu godzijdank weer aan de praat en zien ontzettend veel van de omgeving. We slingeren tussen de goudkleurige heuvels in Zweden, rijden over kale bergtoppen in Noorwegen, passeren woeste watervallen, diepe ravijnen en loslopende koeien. We kronkelen door de fjorden, moeten een keer flink op de rem voor een overstekend hert, vergapen ons aan de uitzichten en kamperen op de mooiste plekjes.


Vakantie Zweeds Lapland in de zomer

BIJZONDERE SLAAPPLEKJES

Ons doel is om elke dag op een bijzonder slaapplekje te eindigen. We hebben een globale route in ons hoofd, maar wijken regelmatig af als we langs een mooi meer, een groen bos of een veld vol bloemen komen. We gooien letterlijk het stuur om als de omgeving ons roept en het is elke dag weer een verrassing waar we ‘s avonds terecht komen.

Zo drinken we in Stockholm tot laat wijntjes aan een picknicktafel op één van de eilandjes. In de buurt van Karlstad zien we de zon zakken in een uitgestrekt meer. Ergens op de weg naar Bergen staan we een nachtje naast helder blauw water. Bij elke zonsopgang wacht een nieuw avontuur en een dag vol verse indrukken. Onze reis is onvoorspelbaar, maar één ding hebben alle ochtenden gemeen: Ik blijf me verbazen over hoe puur en mooi dit deel van Europa is.

MIJN TIPS VOOR WILDKAMPEREN

 • In principe mag je overal staan, zolang je niets kapot maakt en de natuur met rust laat. Zet dus gerust een tentje op in een weiland, maar ga er geen vuurtje maken.
 • Ik krijg vaak de vraag wáár ik precies heb gekampeerd, maar ik zou het niet meer weten. Wij wezen een random (groen) plekje aan op de kaart en navigeerden daar naartoe. Ter plekke keken we vervolgens waar we het mooist konden staan. Soms vonden we direct wat, soms moesten we vanaf daar nog een half uur zoeken.
 • Als je je gaat wassen in beekjes, riviertjes en meertjes, zorg dan dat je biologisch afbreekbare douchegel, shampoo etc. bij je hebt. Op die manier komen er geen slechte stoffen in de natuur.
 • Behoefte aan een echt bed of voor langere tijd een stad bezoeken? Via couchsurfing kom je in contact met locals waar je gratis op de bank mag slapen. Vooral handig voor de grote steden.
 • Vergeet de startkabels niet.
 • Meer lezen over reizen in noordelijk Europa? Lees ook over mijn rondreis door Zweeds Lapland en doe inspiratie op voor een roadtrip door Noorwegen.

Charmant Vakantiehuis Zweden

Meer lezen over reizen in Zweden en Noorwegen? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Route en planning: een rondreis door Zweeds Lapland, de laatste wildernis van Europa
• Bijzonder overnachten: het ultieme Lapland ervaren vanuit een Zweedse blokhut
• Zo mooi is Zweeds Lapland zonder sneeuw
• Wandelen met husky’s in Zweeds Lapland

Lees hier alle verhalen over Zweden »

67 Comments

 • Klinkt goed! Lijkt me echt een hele mooie omgeving daar. Maar of wildkamperen iets voor mij is, weet ik alleen nog niet;-)

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Kan het me voorstellen hoor! Ik vind kamperen sowieso ontzettend leuk om te doen, dus wildkamperen ook ;)!

 • Linda schreef:

  oooooh wat een heerlijk verhaal! En die foto’s! Noorwegen is zo moooooi! (Zweden trouwens ook haha)

 • Karlijn Travels schreef:

  Het ziet er prachtig uit! Ik ben helemaal geen kampeerder, maar een paar nachten wildkamperen lijkt me dan weer wel geweldig!

 • Wat onwijs gaaf! Zou ik ook ooit nog wel eens willen doen (maar ik zou stiekem denk ik ook wel bang zijn om helemaal alleen met 1 tentje in de middle of nowhere te liggen;))

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Ik was ook bang, haha! Maar het was achteraf gezien ook wel gaaf ;)

   • Hanne schreef:

    In the middle of nowhere wéét niemand dat jij daar ligt, hihi. Dat stelt mij altijd gerust.
    En er zijn nog meer “goeie mensen” dan slechte. ;-)
    Een tent of een auto die al uren in de wildernis staat, daar kijkt echt niemand hier van op. Dat is hier zo ingeburgerd.

 • kim schreef:

  wat ontzettend leuk!! Een ding wat ik me wel afvraag… hoe doe je dat als je heel ongemakkelijk naar het toilet moet (vooral als het buiten regent..) haha ;)

  • Bianca schreef:

   Wat ik deed (heel slecht) weinig drinken. En verder naar restaurants. In Schotland heb je veel grote schone, openbare, gratis toiletten, ook ideaal!

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Ik heb vrij weinig moeite met wildplassen (zeg ik dit echt?), dus dat deed ik in de vrije natuur (ook als het regende), en de rest bewaarde ik voor tankstations onderweg ;)…

 • Kimber schreef:

  Dat lijkt me echt een bijzondere ervaring! Ik zou waarschijnlijk in het begin ook doodsbenauwd zijn dat er iemand rond de tent zou sluipen terwijl ik lekker op één oor lig. Maar ik kan me wel voorstellen dat het went en dat het de nachten daarna heerlijk rustig slapen is.

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Het went inderdaad! Ik ben zelf best wel bang aangelegd wat dat betreft, maar dat was helemaal onterecht ;)!

 • Bianca schreef:

  Herkenbaar! In Schotland hebben wij ook wild gekampeerd en het was gewoon echt heel koud, en best wel krap. Maar we hebben ook het knisperende kampvuur ervaren, ‘s ochtends een duik in het meer, ontbijten in de zon. Noorwegen en Zweden lijkt me ook de perfecte bestemming daarvoor, je brengt me op ideeën! Wat een prachtige foto’s ook!

 • Rosanne schreef:

  Oohh heerlijke post, dit staat zo hoog op mijn bucketlist! Wildkamperen… Hoewel ik weet dat het volgens mij gaat tegenvallen, omdat de nadelen zwaarder wegen dan ik nu in mijn romantische gedachten heb. Maar goed, ooit moet ik het gewoon eens doen!

 • Dat klinkt als een geweldige tijd! Ik vind kamperen heerlijk.. Al moet ik eerlijk zeggen dat wild kamperen me wel een beetje eng lijkt :$ Wel ontzettend gaaf dat dat daar allemaal zomaar mag! Ik heb nog veel te weinig gezien van Scandinavie..

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Gewoon proberen! Ik vond het ook eng (ben écht een angsthaas wat dat betreft), maar uiteindelijk is het zó leuk :)!

 • Anouk schreef:

  Wat een pracht en praal om wakker te worden inderdaad! Heel erg gaaf. Heel tof ook dat je deze reis na afstuderen met vriendinnen hebt gemaakt. Een herinnering voor altijd.

 • Ilse schreef:

  Noorwegen is echt prachtig. Over twee jaar ben ik ook klaar met mijn studie en dan hoop ik ook om met een vriendin die kant op te gaan.

 • Prachtig! Dit is echt een droomvakantie van me; busje mee, matrasje achterin en zien waar je uit komt! Ik zat er aan te denken om zoiets dit jaar eens te ondernemen, richting zuid Europa. Maar Noord Europa is natuurlijk ook een goede optie!

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Ultieme gevoel van vrijheid hè? Al denk ik dat Zuid-Europa iets relaxter is qua klimaat, wij hadden best wel veel regen gehad helaas!

 • Eva - eighty7 schreef:

  Lijkt me erg leuk om eens te doen! Ik zou de eerste nacht ook bang zijn voor vreemde figuren rond mijn busje, maar dat went dus blijkbaar.. ;)

 • Marcella schreef:

  Wat een onwijs geweldige natuur! Zweden en Noorwegen staan al erg lang op mijn wishlist, maar op de een of andere manier ben ik er nog steeds niet beland. Wel gaan we in mei rondtrekken door de ruige natuur van west Canada. Zoveeeeel zin in!

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Mooi he? Al denk ik dat Canada nog net iets mooier is ;). Fijne vooruitzichten en het begint al op te schieten zelfs :)!

 • Romi schreef:

  Wauw, die waterval! Ik snap wel dat je de eerste nacht doodsbang was, dat is het eerste waar ik aan dacht toen ik las dat je ging wildkamperen! Ik zou het niet eens durven. Maar het heeft (mits er geen enge dingen gebeuren) ook wel wat. Die prachtige natuur, die je op deze manier op een hele andere wijze beleeft… super gaaf dat je ter plekke kunt beslissen waar je heen gaat! Enne, Barbie’s Picknickmobiel, hihi, gaaf!

 • Sandra schreef:

  Héle gave rondreis! En liefde voor (wild)kamperen!

 • Prachtig! Lijken met hele vredige landen voor dit soort trips

 • Miranda schreef:

  Wat een leuk verhaal ! Wij gaan deze zomer dezelfde route afleggen zoals jij hem heb omschreven in jou verhaal. We hebben ook geen vaste planning, de route is in hoofdlijnen en we zien wel waar de dag eindigen. De insteek is, zoveel mogelijk “wild” kamperen. Na het lezen van jou verhaal… sta ik helemaal trappelen van ongeduld. :-)

 • Alida schreef:

  Geweldig! Wij willen volgend jaar naar Zweden, tent mee, hond mee en we zien wel waar we terecht komen. De bedoeling is zoveel mogelijk wild kamperen en af en toe overnachten in een stugga. Heb je nog tips voor ons?

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Wat een mooie vooruitzichten Alida! Behalve wat hierboven staat heb ik denk ik niet echt tips. Gewoon rijden en op een mooie plek stoppen :). En neem tussendoor een dagje de tijd om de omgeving te bekijken. Wij waren achteraf gezien toch iets te veel aan het rijden ;)!

 • Jeroen van Driel schreef:

  Hoi Stephanie,

  In 2016 wil ik samen met mijn hond, Miss E., gaan wildkamperen in Noorwegen.
  Ik rij erheen met de auto en zal deze op een strategische plek willen neerzetten en van daaruit verder gaan lopen.
  Het mooiste lijkt mij een plek waar het meer en bossen het uitzicht zijn en waar ik een beetje kan rondtrekken. Noorwegen is zo groot en ik kan niet echt een plek verzinnen waar het leuk is om met mijn hond te gaan wild kamperen. Kan jij een tip geven?

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Hi Jeroen, ik heb destijds steeds blind een punt op de kaart aangewezen en daar naartoe gereden. Weet niet meer zo goed welke plekken we precies hebben bezocht, dus kan je niet heel goed helpen. Misschien moet je even contact opnemen met het verkeersbureau van Noorwegen? Zij kunnen je vast verder helpen!

 • Mendy Visser schreef:

  Hoi Stephanie,
  In April willen mijn vriend en ik iets soortgelijks doen. Met een auto/busje rondrijden en in de auto slapen. Wat ik mij afvraag is hoe ik dan een goede plek vind om te gaan staan, en of je overal mag staan (langs wegen/ midden in de natuur) heb je verder nog tips? Groetjes Mendy

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Hi Mendy! Mooie plannen hebben jullie. Je kunt je auto in principe overal parkeren, zolang je maar geen blijvende schade achterlaat. Wij hebben steeds een groen punt geprikt op de kaart en daar met de Tomtom naartoe genavigeerd, maar je kan ook helemaal op gevoel een mooi gebied inrijden natuurlijk! Heel veel plezier en succes :)!

 • Henk Broodkuil schreef:

  Hey, wat waren de mooiste plekjes waar je stond. Misschien kunnen ze wel voor inspiratie zorgen voor onze trip

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Ha Henk, ik heb eerlijk gezegd geen idee. We hebben random punten op de kaart aangewezen en zijn vanuit daar op zoek gegaan naar een mooi plekje. Maar een plekje langs het meer bij Karlstad kan ik je van harte aanraden!

 • Joost Mater schreef:

  Hey Stepanie!

  wat een erg Leuk verhaal!

  Ik ga over een maand met de motor naar noorwegen voor 2weken lang!
  Heb jij echt zo veel regen gehad onderweg? Met de auto is al niet leuk, laat
  staan op de motor ;)

  Goede tip trouwens over biologisch afbreekbare shampoo mee te nemen.
  Is het handig om (veel) contant geld mee te nemen (tol, tankstations) of is dit met creditcard of bankpas ook goed mogelijk?

  Alvast dank voor je reactie!

  groetjes,

  Joost

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   He Joost! Mooie plannen! Wij hadden inderdaad redelijk wat regen, maar ik hoorde dat voor onze vakantie juist een hittegolf was geweest. Dus rekening houden met alles ;). En wij deden veel met bankpas, maar ze accepteren niet overal maestro. Zeker met tanken een creditcard meenemen, vooral als je een beetje afgelegen zit wel handig!

  • Hanne schreef:

   Ja Joost, de Noren hebben geklaagd dat het zo’n slechte zomer geweest is (en Noren klagen echt niet snel over het weer). De lente daarentegen was schitterend.
   Nu is het weer een mooie nazomer (boven de Poolcirkel dan toch, het zuiden weet ik niet)
   Vandaag 16 graden.
   Hoe was je reis?

 • Joost Mater schreef:

  Thanks voor je vlotte reactie!!

 • Dit lijkt mij zo’n gave vakantie. Een camperbusje kan ik lenen van mijn vader. Nu alleen nog iemand vinden die met mij mee wil :)

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Tof! Ik zou het ook nog wel een keer willen doen. En dan ook af en toe wat langer blijven plakken op mooie plekjes.

 • Hanne schreef:

  Leuk dat jonge mensen dit doen! Iedereen zou het moeten doen, er zou ook bij ons veel meer respect voor de natuur komen.
  Leuk blog, Stéphanie, heel herkenbaar.
  Wildkamperen is de max in Scandinavië en IJsland. Ik deed in mijn eentjehet eerst 5 weken, dan 7 weken, dan 2 maanden en (vandaag) 3 maanden. Campings? Véél te duur maar vooral: wat moet je met je bestelbusje tussen al die villa-en truckcampers, bah!
  Crowded house, vind ik bij ons in de stad ook :-/ Wat een verschil al met slechts 8 jaar geleden toen ik voor de 1e keer kwam! Ik zou nooit anders meer willen dan wildkamperen.
  De 1e keer alleen wildkamperen vergeet ik nooit. De hele nacht alle geluiden gehoord en geen oog dicht gedaan. Stom, dit is de veiligste omgeving van Europa (je moet natuurlijk niet in Oslo in een achteraf buurt op een parking gaan staan ;-)
  Jammer dat wij de binding met de natuur wat verloren zijn in onze samenleving. Daar is wildkamperen de max voor!
  Stéphanie, ga vooral de volgende keer méér noordelijker. Talloze voorzieningen voor rondtrekkende reizigers in het noorden, maar je moet je tijd kunnen nemen om ze te vinden (je leert ook snel waar alles te vinden is en je wordt creatief, niet?)
  . Ik zit nu al 2 maanden boven de poolcirkel, het wordt frisjes, maar in elke (zelfs kleine) supermarkt is er een gratis koffiehoek (de dorpelingen komen er trouwens ook samen) waar je bv. bij regen je lunch kan opeten en gratis koffie krijgt. Ik vroeg er ook al water om mijn jerrycan te vullen. Hoe verder van de steden, hoe vriendelijker de mensen.
  Het HOGE Noorden is nog véél en véle malen mooier.
  Ga ook eens naar de Lofoten en (iets minder toeristisc) de Vesterålen eilanden. Mensen zijn bang voor “de kou”, wel ik lag er soms in mijn bikini op ‘t strand in augustus.
  En nu, bijna in Alta, hadden we vandaag 16 graden. Ook al 7 graden gehad. Ja, dat went ook, je weet dat. :-) En de koude ochtendwasbeurt maakt je geheid snel wakker :-)
  Ik heb nog veel tips…Maar fijn dat jij ook zo genoten hebt!
  Maar eerst verder je blog lezen. ;-)

 • Lotte schreef:

  Oh ziet er zo zalig uit. Deze zomer ben ik gaan rondtrekken in Portugal. Ik doe meestal kleine afstanden, omdat ik met vliegtuig reis en dan te voet verder zet, met hier en daar openbaar vervoer (zodat de kilometer die ik maak, langs mooie gebieden zijn).

  Ik zou deze zomer graag vanuit Oslo vertrekken… Zou ik vandaar uit een mooie plek vinden of raad je me aan om toch een trein te nemen naar een bepaalde stad om van daaruit een onbewoond stukje op te zoeken :)

 • Djoeri schreef:

  Wat leuk! Ik wil samen met mijn vriendin ook die kant op! Maar zijn er een aardig wat garages? Mijn auto is niet de beste ;) en kom je ook veel mensen tegen die hetzelfde doen?

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Hi Djoeri! Ik heb niet echt gelet op garages, maar je moet er wel rekening mee houden dat het een stuk uitgestrekter is dan Nederland. Soms kun je uren rijden zonder iemand tegen te komen! En wildkamperen is vrij eenzaam, er zijn tenslotte genoeg plekken waar je kan staan en de meeste mensen kiezen een plekje waar ze niemand anders tegenkomen!

 • Spasticus schreef:

  Hallo allemaal,

  Bij toeval kwam ik op je site.Ik ga morgen met de motor weer naar Zweden voor twee weken.Inderdaad heerlijk de natuur in en ontsnappen aan alles wat “moet”.
  Om te slapen neem ik altijd een hangmat i.p.v. een tent.Het geeft zoveel voordelen t.o.v. een tent.Vooral als de wind je langzaam heen en weer wiebelt.Ik noem het altijd gekscherend het “baarmoeder gevoel”.
  Natuurlijk is het geen standaard hangmat want dan zouden de muggen vrij spel hebben.Google maar eens op bijvoorbeeld ” DD Jungle Superlight Hammock” om je een goed idee te geven.

  Wild kamperen is prachtig en relatief veilig, met de nadruk op relatief.Hou er wel rekening mee dat je niet in een gebied bent waar binnen tien minuten een ambulance is.Zorg voor een beetje basiskunde ehbo en een goede ehbo kit.
  Probeer tijdens het zoeken naar je camping de omgeving in je op te nemen en onthoud waar bijvoorbeeld een huis staat in geval van nood en bewaar je eten beslist niet in je tent maar minimaal 30 meter verderop.Een beer ruikt het op vele kilometers afstand.Tevens is de populatie van wolven de afgelopen sterk toegenomen in de afgelopen 25 jaar.Van dichtbij zijn ze niet zo heel leuk.
  Kortom, gebruik je logica waarheen je ook gaat…

 • Karin schreef:

  Haha zelfs bejaarden gaan i norge wildkamperen ! Mijn man en ik (48 en 54) hebben vorig jaar voor het eerst wild gekampeerd; eerste avond achter wat rotsen aan rivier: rivier kwam omhoog door regenval in bergen… tentje verzetten… toen stopte er een auto met 2 (jonge mannen) zij liepen even heen en weer en kwamen toen onze kant op( over en om allerlei rotsen heen) wijnvaten met bonkend hart…( ok 1 x wildkamperen en nù gaat “het”gebeuren?!!? De mannen hadden ons in eerste instantie niet gezien en maakten even gezellig praatje , deden een plas en gingen weer😅 Ook een keer wakker van bevers om de tent. Doodeng!!!maar ook aantal keren bij mensen op terrein gestaan; vrienden aan over gehouden waar we vanaf dit jaar altijd in een huisje mogen😍 Wildkamperen is leukste / mooiste en gaafste wat er is!!!

 • Paptalk schreef:

  Leuk om allemaal te lezen. Ik ben zelf aan het rondkijken voor Noorwegen. Beter om een camper te huren in Noorwegen of juist in Nederland en er zelf naar toe te rijden? Reisperiode wordt juli/augustus. Ik lees graag ervaringen?

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Ik zou vergelijken wat goedkoper is, dat weet ik niet helemaal uit mijn hoofd. Ik was er in juli, veel regen gehad destijds ;)!

 • Twente Travelers schreef:

  Wat een leuk verhaal. Ben mij aan het oriënteren voor Noorwegen. Deze zomer gaan we 3 weken met de camper. En vinden het ook zo geweldig om wild te kamperen. Het word soms net een sport, om steeds maar weer en mooie plek te vinden, wat vaak ook lukt!

 • Stefanie schreef:

  Super gave ervaring! Mijn vriend en ik gaan deze zomer ook een roadtrip maken door Noorwegen. We kijken er erg naar uit, maar ook wel spannend… heb je je wel eens onveilig gevoeld tijdens je reis (bijvoorbeeld ‘s nachts)? En hoe heb je tijdens die reis je telefoon en camera kunnen opladen?

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Hoi Stefanie, Ik ben van nature een beetje een angsthaas en heb de eerste nachten niet echt goed geslapen, maar dat went snel gelukkig! Mijn reisgenoot had daar minder last van, haha! Telefoon opladen kan in de auto, maar er zijn ook opladers en powerbanks op zonne-energie! Succes en veel plezier ;)

 • Sanne schreef:

  Wat mooi om te lezen al die verhalen :-)
  Wij gaan deze zomer drie weken met de camper naar Noorwegen. We willen zo veel mogelijk gaan wildkamperen!
  Rij je dan ver van de weg af? Heb je de camper op het gras gezet?
  Ik vind het ook wel spannend of we dan niet vast komen te staan.

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Hi Sanne, wij zochten vooral mooie plekjes op in de buurt van wandelroutes, meertjes en bossen, waar je vaak zand- en grindpaden hebt. Ik zou inderdaad niet zo snel op het gras parkeren. Groetjes, Stéphanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.