Zoeken
Sluit dit zoekvak.
20 november 2023

De Wildline hangbrug in het Zwarte Woud bungelt 60 meter boven de grond

Wildline hangbrug in Bad Wildbad, Zwarte Woud

Als we het hebben over wiebelende hangbruggen, duizelingwekkende dieptes en fenomenale uitzichten over de boomtoppen, gaat jouw hart dan sneller kloppen? Zo ja, dan is de Wildline Hängbrucke in het Zwarte Woud echt wat voor jou. Tijdens een wandeling over deze indrukwekkende stalen brug, hang je tientallen meters boven de grond en heb je vrij uitzicht over de omgeving. 

Wildline Hangbrug

Wildline hangbrug in Bad Wildbad, Zwarte Woud

De Wildline hangbrug in het Zwarte Woud

De Wildline Hangbrug is een van de absolute hoogtepunten van het Zwarte Woud. Je vindt deze hangbrug net buiten het dorpje Bad Wildbad, op ongeveer vijf rijden van de Nederlandse grens.

Het alternatief voor de populaire Geyerlei hangbrug 

De laatste jaren worden op steeds meer plekken in Duitsland hangbruggen geopend. De bekendste is de Geyerlei hangburg, die ook het best bereikbaar is vanuit Nederland. Een paar uur verderop vind je echter nog een hangbrug die het bezoeken waard is: de Wildline Hängbrucke in Bad Wildbad. Deze is net iets minder bekend, net iets minder druk en net iets minder kort, namelijk zo’n 20 meter langer dan de Geyerlei hangbrug. 

Wildline hangbrug in Bad Wildbad, Zwarte Woud

Niet naar beneden kijken…

In totaal meet de Wildline hangbrug in het Zwarte Woud 380 meter en het hoogste punt bevindt zich zo’n 60 meter boven de grond. Als je hoogtevrees hebt kun je maar beter niet naar beneden kijken, zeker als je je bedenkt dat deze hangbrug slechts met twee stalen kabels is verbonden aan twee pilaren. Gelukkig kan de brug wel wat hebben: de hangbrug heeft een capaciteit van 600 personen, maar om veiligheidsredenen worden er maximaal 300 mensen per keer toegelaten. 

Wildline Hängbrucke in Duitsland

Zo heb je deze hangbrug voor jezelf

Tijdens een wandeling over de brug balanceer je op tientallen meters boven de afgrond en kun je tot ver in het dal kijken. Als je geluk hebt kom je geen andere mensen tegen, maar als het wat drukker is, dan zul je de brug ook heen en weer voelen wiebelen. Vind je dat een spannend idee, dan is het raadzaam om je bezoek aan de hangbrug slim te plannen. In de vroege ochtend en buiten het weekend is het vaak het rustigst. Daarnaast zijn de meeste mensen geneigd om eerst het Baumwimpfelpad te bezoeken, dus jij kunt ervoor kiezen om direct door te lopen naar de hangbrug. Hij is geopend vanaf 9 uur ’s ochtends.

Wildline hangbrug in Bad Wildbad, Zwarte Woud

Het Zwarte Woud in de herfst

De Wildline hangbrug is het hele jaar geopend, ook als het sneeuwt of regent. De brug is alleen gesloten tijdens onweer. Wij bezoeken deze hangbrug in de maand oktober, als het Zwarte Woud is gehuld in herfstkleuren. Dat is echt een aanrader. De bossen en het uitzicht zijn dan op hun mooist. 

Wildline Hängbrucke in Duitsland

Wat kost een toegangskaartje voor de WildLine hangbrug? 

Als je de Wildline hangbrug in het Zwarte Woud wilt bezoeken, dan heb je een toegangskaartje nodig. Deze kun je kopen bij het bezoekerscentrum, bij een ticketautomaat of online via de officiële website. Een kaartje voor volwassenen kost € 9,50, kinderen van zes tot veertien jaar betalen € 7.

Wildline Hängbrucke in Duitsland

Tip: Combineer deze hangbrug met het Baumwimpfelpad van Bad Wildbad

Het leuke van een bezoekje aan deze hangbrug in het Zwarte Woud, is dat je er een volwaardig uitstapje van kan maken. Je kunt het namelijk ook een bezoek brengen aan het boomkroonpad in Bad Wildbad. Als je vanaf de parkeerplaats richting de hangbrug loopt, kom je namelijk eerst langs dit zogenoemde Baumwimpfelpad. Deze slingert zo’n 1,2 kilometer tussen de boomtoppen en eindigt bij een enorme uitkijktoren die geweldig uitzicht geeft over het Zwarte Woud. Vanaf de uitkijktoren is het vervolgens nog maar een klein stukje verder lopen naar de hangbrug.

Wildline Hängbrucke in Duitsland

Hoe kom je bij de Wildline hangbrug in het Zwarte Woud?

De Wildline hangbrug ligt op de Sommerberg net buiten het plaatsje Bad Wildbad, op zo’n zes uur rijden* van Nederland. 

Kom je met de auto, dan vind je op de top van de berg een betaalde parkeerplaats. Deze loopt op drukke momenten snel vol, maar wij hadden in de vroege ochtend alle ruimte om te parkeren. Zorg dat je genoeg contant geld mee hebt om af te rekenen, want de pinautomaat was defect tijdens ons bezoek. Je betaalt maximaal € 7 voor een dagkaart.

Met het openbaar vervoer kan ook en is misschien nog wel leuker: vanuit het centrum van Bad Wildbad kun je namelijk met de Sommerbergbahn omhoog, een kabelbaantje die je in vier minuten naar boven brengt. Een retourtje kost € 7, maar ze hebben ook goedkopere familiepackages.

Vanaf zowel de parkeerplaats als het Sommerbergbahn station is het zo’n 20 minuten lopen naar de hangbrug.

* gerekend vanaf Utrecht

Wildline hangbrug in Bad Wildbad, Zwarte Woud

Reizen naar Duitsland

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie Duitsland

Buurland Duitsland is een geliefde vakantiebestemming en dat komt natuurlijk omdat het zo dichtbij ligt. Vanuit Nederland is het maar een klein stukje rijden naar steden als Keulen en Hamburg, maar je kunt hier ook hele mooie roadtrips maken door bijvoorbeeld het Zwarte Woud en Beieren. En ben je ooit al een keer op een Duitse kerstmarkt geweest?

Wil je meer weten over reizen in Duitsland? Lees hier alle reisblogs over Duitsland.

Duitse milieusticker nodig?

BESTEMMINGEN

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset