Nederlands Reisblog Expeditie Aardbol
10 november 2021

Win: Toffe lenzenset voor je smartphone – gesloten –

Deze winactie is gesloten. De winnaar heeft bericht gehad.

Ik heb een nieuw speeltje. Sinds een paar dagen ben ik namelijk de gelukkige eigenaar van een lenzensetje voor mijn mobiele telefoon. Met deze toffe gadget kun je geweldige nieuwe dingen doen met de camera op je smartphone, en dat moest natuurlijk uitvoerig getest worden.

Dus toog ik afgelopen weekend met mijn nieuwe aanwinsten en de iPhone 5 van vriendlief naar het prachtige Slot Zuylen in Utrecht, voor een middagje fotograferen. Het resultaat zie je hier onder.

4-IN-1 LENS SET

Deze lenzenset van het merk Muvit bestaat uit een handig systeem waarmee je vier verschillende lensjes op je telefoon kan plaatsen. Het clipje plaats je over de camera van je telefoon, en je kan aan de slag. Het maakt niet uit welke telefoon je gebruikt, door middel van dat clipsysteem passen de lenzen op elke smartphone of tablet. En ook wel fijn: de lenzen komen in een compacte hardcase, waardoor je ze veilig tussen de rest van je spullen kan vervoeren.

Muvit 4-in-1 lens set

Muvit 4-in-1 lens set

Fisheye
Spelen met een fisheye lens is gewoon heel erg leuk. Elke setting krijgt iets speciaals wanneer je het met deze lens fotografeert. Vooruit, voor gebouwen en mooie straatjes vind ik hem zelf niet heel geschikt (het onderwerp wordt al snel erg klein), maar wel voor bijvoorbeeld het fotograferen van je reisgenoten. Voor het beste resultaat moet je zo dicht mogelijk op je onderwerp gaan zitten.

Muvit 4-in-1 lens set

Muvit 4-in-1 lens set

Macro
Wat mij betreft de coolste lens van het setje. Met het inimini macro lensje kan je de geweldigste close up-foto’s maken. Kijk toch eens naar die superscherpe bij en die ogen van de sprinkhaan! Bijna ongelofelijk dat je zoiets met je telefoon kan maken, toch? Enig nadeel: je moet héél dicht op je onderwerp zitten wil je kunnen scherpstellen. Dat is natuurlijk geen probleem als je een bloemetje op de foto zet, maar met beestjes is dat toch wel lastig mikken. Van de 20 foto’s die ik van een bij op een bloem probeerde te maken, is dit de enige die gelukt is.

Muvit 4-in-1 lens set

Muvit 4-in-1 lens set

Circle Polarizer
Wie zich een beetje in fotografie heeft verdiept weet welke wonderen een polarisatiefilter kan verrichten. Door er aan te draaien kun je de spiegeling in bijvoorbeeld een plas water of een winkelruit weghalen. Ik was een beetje sceptisch of het ook wel echt zou werken op je telefoon, maar dit opzetstuk is glansrijk geslaagd voor de test. Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien lijkt het water boven op een vieze modderpoel, terwijl onder de strakblauwe lucht wordt weerspiegeld.

Muvit 4-in-1 lens set

Muvit 4-in-1 lens set

Wide Angle
Hoewel deze groothoeklens niet waanzinnig spannend is, is het wel een hele fijne lens voor op reis. Want hoe vaak moet je je wel niet in allerlei bochten wringen omdat dat ene mooie gebouw net niet op de foto past? Vanaf nu hoeft dat niet meer, want met deze lens krijg je er aan alle kanten een stukje bij. Omdat de lens bol is heeft dat wel een beetje effect op je foto (met name de zijkanten), maar dat moet je dan maar voor lief nemen.

Muvit 4-in-1 lens set

Muvit 4-in-1 lens set

Win 50 euro shoptegoed!

Enthousiast geworden? Jij kan dit setje winnen! Laat een reactie achter onder dit bericht en vertel mij welk onderwerp jij met welke lens wil fotograferen (vergeet je emailadres niet in te vullen). Aan het eind van de maand trek ik een winnaar die ik beloon met een cadeaubon van 50 euro, te besteden in de webshop van Smartphonehoesjes.nl. Dan kun je zelf kiezen of je deze lenzenset (à € 34,95 aanschaft, of dat je misschien toch liever een powerbank of nieuwe tablethoes koopt. Meedoen kan tot 31 augustus 12:00 uur.

Muvit 4-in-1 lens set

Muvit 4-in-1 lens set

Muvit 4-in-1 lens set

Meer lezen over reizen? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Handig: De ultieme inpaklijst voor backpackers en wereldreizigers
• Checklist: Dit moet je regelen voor je allereerste verre reis
• 20 x onmisbaar tijdens het backpacken
• Backpacken met de draagbare reiskluis van Pacsafe, is het een aanrader?

30 reacties

 1. supertof! Ik heb mijn vriend vorig jaar zijn eerste spiegelreflex camera gegeven, maar ik ben er zelf best veel mee bezig geweest! Een aantal cursussen verder heb ik al best aardige foto’s gemaakt!

  Toch maak ik met mijn Iphone nog de mooiste foto’s! Zoals de zonsondergang gisteren in Arnhem (zie mijn instagram!).

  Die macrolens lijkt me heel gaaf voor alle kleine beestjes in de natuur!

 2. Wat een leuke winactie, zeg! Ik fotografeer zelf erg vaak met mijn spiegelreflex, maar die is best zwaar en niet altijd even handig om mee te nemen. Zeker voor de leuke Instagram/Facebook foto’s pak ik niet ‘even snel’ die camera erbij. Met dit setje kan ik net wat betere foto’s met mijn telefoon maken en kan ik die camera lekker thuis laten, ideaal!

  Daarnaast hoorde ik mijn vriend een tijdje geleden zeggen dat hij graag zo’n lens voor op je mobiel wilde hebben, dus kan ik hem daar eens mee verrassen!

 3. Hoi, oh wat leuk zeg en wat een leuke foto’s. Ik ben al heel erg lang opzoek naar zo’n lenssetje. Helaas kan ik ze alleen maar vinden voor onmogelijke prijzen. Ik vind fotografie namelijk echt geweldig en mijn vrienden vinden ook dat ik er later iets mee moet gaan doen. Helaas heb ik nou niet zoveel geld om de beste Canon of Nikon te kunnen betalen. Ik ben ondertussen al druk aan het solictieren. Ik vind trouwens je blog ook onwijs leuk. Je blog naam vind ik echt ge-wel-dig echt wauw. Ik vind het zo leuk. Ik ben dol op reizen en hoop binnenkort alleen te kunnen reizen naar mijn familie in Zweden. Dikke kus Sanne

 4. Wat een ontzettend gave gadget, de foto’s zijn ook echt ontzettend mooi! Ik denk dat ik met de macro lens elk bloemetje af ga speuren naar wat insectjes om op de foto te zetten, dat zal er vast grappig uitzien hahah.

 5. Wat een superleuke actie! Ik ga vanaf volgende week vanuit mijn kleine dorpje naar Amsterdam verhuizen, dus met die lenzen zou ik prachtige foto’s van Amsterdam willen maken! :D

 6. De kussentjes op de pootjes van mijn kat, die wil ik graag eens van heel dichtbij fotograferen :) En verder zou die breedhoeklens heel erg van pas komen om op reis foto’s te maken. Want soms moet je keuzes maken en een stuk gewoon niet op de foto zetten omdat het er niet bij past…

 7. Mocht ik de Fish-eye set winnen dan zou ik Londen van alle hoeken en standen fotograferen! Ik loop hier momenteel stage en of je nu in het dure Chelsea bent of in het ruige Oost-Londen, er zijn hier zóveel plekken om een foto van te maken..

 8. In september begin ik mijn eerste jaar als leidster bij de scouts. Ik zou elke zondag met deze leuke lensjes talloze leuke foto’s nemen van mijn 6 jarige Kapoentjes die zich amuseren en ravotten in de bossen. :)

 9. Oh, wat een perfecte timing! Ik ben tijdens mijn Japanreis zo vaak gefrustreerd geweest doordat ik mijn onderwerp niet goed op foto kon krijgen. En die fish eye is simpelweg hilarisch!

  Ik zou de wide angle meenemen naar een volgende trip naar de Chinese muur om dan eindelijk een ‘bredere’ foto te kunnen maken.

 10. Aangezien ik momenteel geen fototoestel heb, moet ik dus het dus redden met mijn iphone. Dit lenzenpakket lijkt me dus ideaal voor wat meer mogelijkheden te hebben. Die groothoeklens zou ik dolgraag uitproberen in de hoop volgend jaar de perfecte shot van Angkor Wat te kunnen maken, mijn orchideeën met al hun mooie details thuis lijken me alvast het ideale slachtoffer voor de macro lens en met de fisheye, tja alles ziet er nu eenmaal leuker uit door een fisheye lens?! :-)

 11. Ik vergeet op vakantie meestal foto’s te maken, maar ik ben wel erg fan van katten in de thuissituatie fotograferen :). Ik ben heel benieuwd of ik onze iets bredere kat er ook als een soort cavia uit kan laten zien.

 12. Jaaah! Hebben hebben hebben! En als ik win beloof ik heel hard mijn best te doen om tijdens mijn vakantie in IJsland een walvis te spotten en zo dicht op zijn huid te kruipen met een macrolens dat je niet weet wat je ziet ;)

 13. Tijdens mijn komende vakanties in Portugal, Indonesië en Australië zal ik niet altijd mijn (zware) spiegelreflexcamera meenemen. Zul je net zien dat ik een prachtig plaatje tegenkom die ik vast moet leggen met mijn iPhone. Met deze lenzen is dat een stuk relaxter!

 14. Gaaf deze lenzen voor je smartphone! Ik zou de macro-lens willen gebruiken om ook met mijn iPhone macro-foto’s te kunnen maken. Van bijvoorbeeld een glas bier als ik op een terras zit of van een mooie bloem of insect als ik door de bossen wandel.. :-)

 15. Wauw wat gaaf zeg! Ik zou met deze lenzen foto’s maken in Istanbul. Ik ga in oktober op stedentrip naar Istanbul en ik denk dat ik hier een helemaal mooie plaatjes kan schieten en met deze lenzen worden het helemaal bijzondere foto’s!

 16. Wat leuk! Ik ben vooral gek op de fish eye lens! Ik heb tijden geleden eens gekeken om hem te kopen maar heb het dan weer gelaten voor wat het was. Ik ben van plan binnenkort ook een blog te starten over mijn alledaagse studentenleven, en ik zou graag dingen zoals mijn studentenkamer en mijn huisdieren tonen! En het lijkt me echt een super tof effect om met de fish eye lens een foto van mijn (geniaal ingerichte, natuurlijk ;) ) studentenkamer te nemen en foto’s van mijn gerbils en katten.

  Ja, ik zou er zeker goed gebruik van kunnen maken! ;)

  Groetjes!

 17. Ik neem me keer op keer voor om meer met mijn iPhone te doen, maar het lukt nog niet zo goed… En lenzenset zal zeker helpen.

  Ik ga over een paar maanden naar Iran, en daar loop ik liever niet continue met mijn SLR in het zicht.

 18. ik ga dit najaar naar Parijs en in de herfst naar Rome.
  In beide steden wil ik graag mooie foto’s maken met de Wide Angle lens!
  En die Fisheye vind ik ook heel tof om onderweg malle foto’s mee te maken.
  ik duim alvast, wie weet….
  doeiii, Riekie

 19. Gave foto’s! Geslaagde review in ieder geval ;-) Je had trouwens de Iphone van je vriend bij, werkt die ook goed op andere smartphones? Ik zag zo’n lenzenset laatst al in een winkeltje liggen, maar deze ziet er wel wat professioneler uit, erg handig als je toch mooie foto’s wilt maken maar je camera niet bij je hebt! Mij mag je wel blij maken met zo’n setje! :)

 20. Dit vind ik zo gaaf! Ik zou waarschijnlijk die fisheye gerbuiken. Zo’n lens heb ik altijd al willen hebben :O

 21. Super leuk en handig zeg!! Ik zou foto`s maken van al die gezellige familiemomenten en de prachtige historische plekken die wij op vakantie bezoeken!

 22. Wat leuk! Ik zou foto’s die mijn vriendin gemaakt heeft met haar peperdure spiegelreflexcamera proberen na te maken om te bewijzen dat je met een iPhone ook prima foto’s kunt maken!

 23. Ik zou sowieso veel fotos maken (met een fisheye lens) van het skateboarden! Maar ik kon de lenzen niet meer vinden in de webshop.

 24. Wat een leuke actie. Als ik straks op vakantie ga doen zou ik deze lenzenset heel goed kunnen gebruiken. Natuurlijk voor de standaard vakantie foto’s bij het zwembad en bij het huisje. Maar ook van de mooie omgeving en de kleine details van de natuur.

 25. Wat een ontzettend leuke gadget zeg!
  Binnenkort ga ik op vakantie naar Curaçao, hoop daar prachtige foto’s te mogen maken met deze gadget. Kortom: ik doe graag mee.

 26. Vooral die leuke fisheye lens lijkt me fantastisch om mee aan de slag te gaan. De wereld ziet er opeens heel anders uit, of je nu je huisdier fotografeert of een mooi gebouw.
  En met het inimini macro lensje kan ik eindelijk eens een mooie foto van een vlinder of bloemetje maken.
  Nu maar duimen….
  Groeten en fijne zondag,
  Grete Karina

 27. Die macrolens lijkt mij wel wat! Ik vind het altijd leuk om bloemetjes te fotografen (en het grappige is dus dat ik er daarna nooit meer wat mee doe hahaha), maar goed, het gaat om het idee toch? Ik heb de lenzen wel vaker voorbij zien komen, maar ben wel heel benieuwd naar de gebruiksvriendelijkheid. Het zou een mooie aanvulling zijn op mijn reis naar Amerika strakjes!

 28. Wat een leuke effecten! Ik zou naar de eerste de beste kinderboerderij gaan en de dieren fotograferen met de fish-eye lens :-) Zo’n effect zoals jouw poezen-foto, hilarisch!

 29. Ik zou de fisheye lens gebruiken om mijn neefjes mee te fotografen. Het grappige effect van deze lens lijkt mij een leuke manier om hun creativiteit te stimuleren.

Reacties zijn gesloten.

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset