Zoek
Sluit dit zoekvak.
1 november 2022

Doen in Zuid-Afrika: ziplinen in de Magoebaskloof

Ziplinen in de Magoebaskloof, Zuid-Afrika

Of je tijdens een rondreis door Zuid-Afrika alleen maar op safari bent? Zeker niet. Neem bijvoorbeeld de Magoebaskloof, een prachtig groen gebied ten noorden van Johannesburg. Hier kun je overnachten in houten blokhutten, hiken naar watervallen en koffie drinken tussen de avocadobomen, maar ook: ziplinen. Via een parcours van metalen kabels zoef je van de ene rotswand naar de andere en onderweg heb je ongehinderd uitzicht op indrukwekkende watervallen. Geloof mij maar: dat wil je doen. 

Ziplinen Magoebaskloof

ZIPLINEN IN DE MAGOEBASKLOOF

Als je niet vies bent van een beetje avontuur, dan moet je koers zetten naar de Magoebaskloof in het noorden van Zuid-Afrika. Ter hoogte van de Groot Letaba River Gorge is namelijk een super vet parcours uitgezet van 13 platforms en ziplines tot wel 150 meter. Je kunt er op een hoogte van 20 meter over enorme watervallen zoeven en er is geen betere manier om de natuurlijke schoonheid van deze regio te ervaren.

Of het eng is? Als je hoogtevrees hebt misschien wel, maar er kan niets gebeuren. Je zit veilig vastgegespt in een harnas en gaat op pad met een gids die voor elke sprong checkt of je goed gezekerd bent aan de kabel. Zelf heb ik ook last van hoogtevrees, maar je doet je eerste sprong op een makkelijke lijn en als je eenmaal gewend bent aan het harnas, dan valt het hartstikke mee. Je bent altijd dubbel gezekerd en de deskundige gidsen geven veel vertrouwen. Uiteindelijk vond ik vooral het wachten op de houten platforms het spannendst, want dan heb je de tijd om naar beneden te kijken. Als je het echt te eng vindt, dan kun je gelukkig op verschillende plekken langs het parcours alsnog stoppen met deze activiteit. 

Ziplinen in de Magoebaskloof, Zuid-Afrika

WAT MOET JE MEENEMEN?

Ga je ziplinen in de Magoebaskloof, dan moet je met een paar dingen rekening houden. Draag altijd dichte schoenen en makkelijke, sportieve kleding. Je krijgt een harnas aan, dus dat werkt niet met een jurkje. Daarnaast moet je goed oppassen met lange haren, want daarmee kun je verstrikt raken in de zipline. Een hoodie of vest met capuchon is daarom wel handig, die kan je namelijk onder je helm dragen. Tot slot is het ook tof om een GoPro, waterdichte camera of waterproof hoesje voor je telefoon mee te nemen. Je kan onderweg nat worden van de watervallen. 

Ziplinen in de Magoebaskloof, Zuid-Afrika

OOK ZIPLINEN IN ZUID-AFRIKA?

Het is echt een aanrader om tijdens je verblijf in de Magoebaskloof te gaan ziplinen. Ziplinen kost € 44 per persoon en kan je het makkelijkst via deze site reserveren. Boek op tijd, zeker in het hoogseizoen.

REISVIDEO ZUID-AFRIKA

Benieuwd hoe een reis naar Zuid-Afrika eruit ziet? Check ook ons reisfilmpje!

Reizen naar Zuid-Afrika

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rondreis Zuid-Afrika

Als je een keer de Big 5 wilt spotten, dan is Zuid-Afrika echt een bestemming voor jou. Je hebt er de mooie reservaten voor het oprapen en gaat er gegarandeerd veel mooie dieren tegenkomen. Zuid-Afrika is daarnaast het land van de mooie roadtrips en een huurauto is een must. Een van de hoogtepunten? Sla de spectaculair mooie Panoramaroute zeker niet over.

Meer lezen over een reizen in Zuid-Afrika? Lees hier alle reisblogs over Zuid-Afrika.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

Reisorganisaties