Zoeken
Sluit dit zoekvak.
6 april 2022

Zo overleef je een vlucht met Ryanair

Zo overleef je een vlucht bij Ryanair

Vliegen met Ryanair. You love it or you hate it. Met Ryanair kun je spotgoedkoop binnen Europa vliegen, maar voor niets gaat de zon op en dat geldt ook voor de Ierse prijsvechter. Een vlucht met Ryanair gaat dikwijls gepaard met een hoop stress, getier en gevloek bij de gate. Ryanair is nou eenmaal berucht om het gebrek aan service en als je pech hebt moet je nog geld bijleggen ook. Waarom blijven we dan toch met Ryanair vliegen? Omdat de goedkope tickets te verleidelijk zijn om te laten liggen. Je kunt voor 20 euro een weekendje op en neer naar Roemenië. Een stedentrip Dublin of Madrid kost je slechts 50 euro. Oftewel, voor een paar tientjes kun je vliegen naar de leukste bestemmingen in Europa. En dan neem je het ongemak blijkbaar graag voor lief.

Heb je nou ook een goedkoop vliegticket gevonden bij Ryanair? Met dit stappenplan ben je goed voorbereid en overleef jij de vlucht zonder onnodige extra kosten.

Zo overleef je een vlucht bij Ryanair

TIPS VOOR RYANAIR

Met deze tips ben je overal op voorbereid

STAP 1: EEN VLIEGTICKET BOEKEN BIJ RYANAIR

Ryanair heeft regelmatig interessante deals naar mooie bestemmingen. Zo kun je voor een paar tientjes naar de leukste plekken in Europa vliegen. Klinkt natuurlijk aantrekkelijk, maar zit er misschien een addertje onder het gras? Moet je opeens hoge boekingskosten betalen of rekenen ze misschien extra euro’s voor je creditcard? Verrassend genoeg valt dat mee, het echte leed komt namelijk pas nádat je een ticket hebt geboekt. Een paar tips voor het boeken van je vliegticket bij Ryanair:

– In het zoekveld op de homepage kun je vluchten zoeken op bestemming en data, waarna je een aantal opties krijgt. Het bedrag dat je hier te zien krijgt is het standaard en meest uitgeklede tarief. Je kunt dan bijvoorbeeld niet een stoel kiezen, bagage meenemen of wijzigingen aanbrengen.
– Wil je meer service en comfort, kies dan voor Plus of Flexi Plus. Zoals je hieronder kan zien, scheelt dat behoorlijk in de prijs.
– Nadat je voor het gewenste tarief hebt gekozen, krijg je nog de mogelijkheid om wat extra opties toe te voegen, zoals een zitplaats of instappen met prioriteit.
– Tip: wil je gebruik maken van deze opties, dan kun je dat het best meteen aanvinken en afrekenen. Doe je dat op een later, dan betaal je gegarandeerd extra.
– Vervolgens moet je je persoonlijke gegevens invullen en kun je kiezen voor de betalingswijze. Je kunt op drie manieren betalen: met creditcard, iDeal en Paypal.

Zo overleef je een vlucht bij Ryanair

HANDBAGAGE RYANAIR: GEWICHT EN AFMETINGEN

Ryanair heeft een gewraakt beleid rondom handbagage. De regels veranderen zo ongeveer elk jaar en dat maakt het allemaal erg ingewikkeld. Ze doen moeilijk over elke extra centimeter, dus je kunt je maar beter strikt aan de regels houden. Ik heb in het verleden wel eens meegemaakt dat ze met een grote weegschaal bij de gate stonden. Waarna je vervolgens ál je kleren moest aantrekken om te voorkomen dat je geld moest betalen om je koffer in het ruim te laten plaatsen. Controleer daarom altijd voor de zekerheid nog even de pagina met handbagageregels op de website van Ryanair.

– Vanaf 1 november 2018 mag je per persoon geen gratis rolkoffer meer meenemen als handbagage. Alleen rugzakken en tassen van maximaal 40cm x 20cm x 20cm mogen gratis mee aan boord.
– Een handbagage koffertje moet standaard worden ingecheckt en de kosten hiervoor bedragen € 6-14 (te boeken als 10 kg Check-in Bag).
– Is je handbagage te groot of te zwaar, dan wordt deze in het ruim geplaatst en betaal je een toeslag van € 50.
– Alleen items die onder de stoel voor je passen mogen mee aan boord.
– Je kunt deze regels omzeilen door een ticket te boeken met Prioriteit & 2 Handbagage” of een Regular/Flexi Plus ticket.
– Alleen deze reizigers mogen een rolkoffer meenemen aan boord.

RUIMBAGAGE RYANAIR

Wil je een koffer of tas inchecken, dan moet je daar bij Ryanair natuurlijk extra voor betalen. Dat kost soms zelfs meer dan het ticket überhaupt heeft gekost, dus bedenk goed of het écht nodig is. Als mijn vriend en ik met Ryanair vliegen, dan delen we een koffer. Samen checken we één tas in en besparen op die manier een paar tientjes. Voor korte tripjes naar zonnige bestemmingen neem ik alleen handbagage mee.

– Per 20 kg betaal je € 25. Voor dat geld mag je één item meenemen. Je kan het gewicht dus niet verspreiden over verschillende tassen of koffers.
– Deze prijzen gelden per een enkele reis. Voor een retourtje moet je dus rekening houden met € 50 per ingecheckte tas.
– Tijdens drukke periodes (bijvoorbeeld de zomer of tijdens kerst) kan er op bepaalde vluchten een extra toeslag gelden. Je betaalt dan € 35 per ingecheckte tas per enkele reis.
– Is je tas te zwaar? Dan betaal je € 10 per extra kilo

Lees ook: Inpakken als een pro: tips voor reizen met alleen handbagage

AFMETINGEN HANDBAGAGE EN RUIMBAGAGE BIJ RYANAIR

In onderstaand overzicht vind je alle informatie over de afmetingen van handbagage en ruimbagage bij Ryanair.

BagageregelsAfmetingenGewichtGoed om te weten
Handbagage40cm x 25cm x 20cmJe mag geen rolkoffertjes meenemen aan boord.
Ruimbagage81cm x 119cm x 119cm20 kgJe kunt voor € 10 een handbagagekoffertje inchecken. Voor grotere bagage betaal je € 25 per tas/koffer per enkele vlucht.

INCHECKEN RYANAIR: ZO WERKT HET

Lees dit goed door voordat je naar de luchthaven komt, want dan kom je niet voor verrassingen te gaan.

– Vlieg je op Standaard tarief, dan moet je altijd van tevoren online inchecken. Inchecken bij Ryanair kan vanaf 4 dagen van tevoren tot 2 uur voor vertrek. Doe je dit niet, dan betaal je een boete van € 55.
– Het is niet meer mogelijk om zelf een stoel te kiezen. Het computersysteem kiest random een stoel uit.
– Reis je met meerdere mensen, dan is de kans zeer groot dat je niet naast elkaar zit. Zelfs als er naast jou een stoel vrij is, dan zal Ryanair jullie spreiden over het vliegtuig. Wil je per sé naast elkaar zitten, dan kun je dat aanvragen via de website (€ 2 – 6 per enkele reis).
– Print je altijd zelf je boardingpass uit en houd deze bij de hand. Ben je je boardingpass kwijt, dan betaal je € 15 op de luchthaven. Je kunt de barcode niet op je telefoon laten zien.
– Heb je geen mogelijkheid om te printen, dan kun je wel gebruik maken van de Ryanair App. Via de app kun je wel je boardingpass laten zien. Zorg er wel voor dat de batterij goed is opgeladen.
– Let op: de app kan niet gebruikt worden bij luchthavens in Marokko, Volos en Kefalonia.

OP DE LUCHTHAVEN

Als je op de luchthaven bent wijst alles zich vanzelf.

– Zorg dat je ongeveer 2 uur van tevoren aanwezig bent, zodat je ruim de tijd hebt om door alle controles te gaan.
– De bagagebalies gaan 2 uur vertrek open en sluiten 40 minuten voor vertrek van de vlucht.
– In Eindhoven kun je je tas zelf labelen en inchecken bij de speciale balies. Dat gaat over het algemeen heel snel en er staat eigenlijk nooit een rij.
– Vlieg je vanuit Marokko, dan moet je verplicht een stempel halen bij de incheckbalie. Doe je dat niet, dan kom je niet door de douane. Ook als je geen bagage hebt, moet je in de rij staan.
– Tijdens het boards wordt alle handbagage gecontroleerd. Reis je priority en heb je een rolkoffertje of grote tas bij je, dan mogen alleen de eerste 90 koffers mee aan boord. De rest wordt kosteloos in het ruim geplaatst. Je krijgt een bonnetje als ontvangstbewijs en kunt je koffer na afloop ophalen bij de bagageband. Let op, dat geldt dus alleen voor reizigers die van tevoren een priority ticket hebben geboekt.

Lees ook: Samsonite koffer review: op zoek naar de beste handbagage koffer

Zo overleef je een vlucht bij Ryanair

IN HET VLIEGTUIG

Eenmaal in het vliegtuig hoef je je nog maar weinig zorgen te maken over extra kosten. Wel heb ik nog een aantal tips voor je.

– Wil je per sé naast je reisgenoot zitten, kijk dan meteen of je met iemand kan ruilen.
– Er wordt over het algemeen weinig Nederlands gesproken door het cabinepersoneel. Ze laten vaak wel een bandje horen waarop de veiligheidsmaatregelen worden uitgelegd in het Nederlands.
– Je krijgt geen eten en drinken aan boord, voor alles broodjes, maaltijden en flesjes water moet je betalen. Wil je toch wat eten of drinken? Neem dan zelf iets mee.
– Er worden erg veel mededelingen gedaan in het vliegtuig, onder andere voor het aanprijzen van tax free artikelen en Ryanair kraskaarten. Neem oordopjes mee of gebruik een noise cancelling headphone om het geluid uit te blokken.

Zo overleef je een vlucht bij Ryanair

VLUCHT VERTRAAGD MET RYANAIR?

Heb je vertraging opgelopen met Ryanair? Met een beetje geluk krijg je financiële compensatie! Volgens EU verordening 261 is Ryanair verplicht om je te compenseren als je vlucht is geannuleerd of bij vertraging van meer dan 3 uur. De precieze vergoeding hangt af van het aantal uren vertraging, maar ik heb ooit € 600 teruggekregen van een vliegtuigmaatschappij. Dat maakt de vertraging toch een klein beetje goed.

Om aanspraak te maken op een vergoeding bij vertraging kun je zelf contact opnemen met Ryanair, maar houd er rekening mee dat dit vaak veel tijd kost. Ter illustratie: ik heb destijds heel veel moeten mailen en het duurde uiteindelijk 8 maanden voordat ik mijn geld kreeg.

Het is ook mogelijk om een bureau in te schakelen, zoals EUclaim. Zij krijgen een percentage van je vergoeding, maar je hoeft zelf geen moeite te doen om je geld terug te krijgen. Ze werken bovendien op basis van no cure no pay, dus je bent geen geld kwijt als je claim wordt afgewezen. Een partij als EUclaim heeft bovendien een juridische achtergrond en kan tot in de rechtszaal voor jouw zaak vechten, iets dat je zelf waarschijnlijk niet zult doen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Naar welke bestemmingen vliegt Ryanair?
Ryanair vliegt naar bestemmingen in heel Europa en enkele steden in Marokko. Zo kun je met Ryanair vliegen naar Dublin, Faro, Basel, Bratislava en Sofia.
Wat zijn de afmetingen voor handbagage bij Ryanair?
De handbagage bij Ryanair heeft maximale afmetingen van 40cm x 25cm x 20cm. Het item moet onder de stoel voor je passen. Uitzondering voor de handbagage regels zijn mensen met een Prioriteit & 2 Handbagage, óf een Regular/Flexi Plus ticket hebben. Die kunnen één extra tas meenemen als handbagage (max. 10 kg afmetingen 55cm x 40cm x 20cm)
Kan ik een stoel reserveren bij Ryanair?
Je kan tegen betaling een stoel reserveren bij Ryanair. Dat is het goedkoopst als je dat doet tijdens het boekingsproces. Je betaalt tussen de € 2 en € 6 voor een stoel.
Mijn tas wordt in het ruim geplaatst, moet ik hiervoor betalen?
Als je koffer binnen de regels voor handbagage valt hoef je hier niet voor te betalen. Anders betaal je € 50.
Moet je betalen voor het toilet bij Ryanair?
Dit gerucht deed een tijdje de ronde, maar de regel is tot op heden niet doorgevoerd. Je kunt gratis plassen, er staat zelfs een zeeppompje!

LEUKE RYANAIR BESTEMMINGEN

Tips voor steden waar je met Ryanair naartoe kunt vliegen

LONDEN

London baby! De Britse hoofdstad is eenvoudig te bereiken met Ryanair en een leuke bestemming voor een stedentrip. Zelfs als je er al een keer bent geweest valt er genoeg te doen.

Londen tips →

10 x leuke dingen om te doen in Oost-Londen

DUBLIN

In Dublin kun je goed winkelen en lekker eten. Daarnaast is het heel eenvoudig om een dagje de natuur in te duiken, bijvoorbeeld bij vissersdorpje Howth.

Dublin tips →

Wat te doen in Dublin? Tips en bezienswaardigheden

MALTA

Ooit een vakantie naar Malta overwogen? De hoofdstad Valletta is in ieder geval een van de mooiste steden van heel Europa. Een leuke plek om je rondreis te beginnen.

Malta tips →

Valletta, Malta: 10 tips voor een stedentrip Valletta

SICILIË

Het eiland Sicilië leent zich uitstekend voor mooie en indrukwekkende roadtrips. Beklim de Etna of ga op zoek naar de mooiste stranden aan de oostkust van het eiland.

Sicilië tips →

Lekker eten op Sicilië: de leukste restaurants, markten en pizzeria's

PALMA

Palma wordt veelal gezien als de toegangspoort tot Mallorca, maar neem ook de tijd voor de stad zelf. Het deed mij een beetje denken aan Barcelona, dus super leuk voor een stedentrip.

Palma tips →

Wat te doen in Palma de Mallorca: 10 tips

VALENCIA

Valencia is misschien wel de leukste stad van heel Spanje. Het is goedkoper dan Barcelona, maar de sfeer is goed, het eten lekker en er valt verrassend veel te zien en te doen.

Valencia tips →

Stedentrip Valencia: 20 tips voor de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Valencia

PORTO

Porto is het gemoedelijke zusje van Lissabon, een stad die draait om genieten. Bezoek bijvoorbeeld de wijnhuizen aan de overkant van de rivier of maak een cruise over de Douro.

Porto tips →

Portugal Porto Stedentrip

NAPELS

Het rauwe Napels leent zich uitstekend voor een stedentrip. Besteed een paar dagen in de stad en zet dan koers naar de Vesuvius, Pompeii en de machtig mooie Amalfikust.

Napels tips →

Vakantie Amalfikust Italië

MARRAKECH

Marrakech is als een sprookje uit 1001-nacht. Het centrum is een labyrint van kronkelende steegjes en je kunt vanaf hier eenvoudig een aantal mooie uitstapjes maken naar de woestijn en de Atlas.

Marrakech tips →

Marokko: Road trip van Marrakech naar Rabat

FEZ

Fez is iets kleiner en gemoedelijker dan Marrakech en daarom eene goede keus voor je reis naar Marokko. Bezoek de eeuwenoude medina en bewonder de prachtige koranscholen.

Fez tips →

Zien en doen in de medina van Fez

Reistips

Foto van Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

43 reacties

 1. Ryanair is zo goedkoop, ik verwacht er daarom vaak ook niet al te veel van! Maar over het algemeen vlieg ik er maar een paar uurtjes mee, dus ik vind het wel prima! Handige tips dit, dat van Marokko wist ik bijvoorbeeld echt niet.

  1. Ja precies, dat heb ik ook! Daarnaast vind ik de vluchttijden van Ryanair via Eindhoven een stuk beter dan Transavia via Amsterdam, dus dan is voor mij de keus ook snel gemaakt.

  2. Ach, als je veiligheid en service niet belangrijk vindt, vlieg je met Ryanair. Ik heb meegemaakt dat er door de zeer jeugdige cabincrew niet werd gecontroleerd op het vastmaken van veiligheidsgordels. Mijn dikke buurvrouw wilde die niet om en ze vonden dat wel goed. Zijn hun piloten ook met die instelling aan het vliegen.?
   Maar ja, het principe van de passagier zit in de portemonnee.

 2. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook nooit meer van Ryanair had verwacht dan alles wat ze waarmaken. Je wordt naar de plek van bestemming gebracht en that’s it! Pas nadat ik een paar keer met KLM ben gevlogen en verdere vluchten heb gemaakt, realiseerde ik me dat vliegen ook met veel meer service kon. Omdat ik nogal bang ben voor vliegen, probeer ik nu eerst of ik via KLM of iets vergelijkbaars goede tickets kan vinden. Ik weet dat het niks uitmaakt, maar die service (vooral de check of alles oké is als ik weer eens volledig in de stress zit) maakt toch wel wat verschil voor mn zenuwen ;)

  1. Ja dat snap ik heel goed! Service is ook zeker wat waard. Ik vind het ook altijd super fijn om met een degelijke maatschappij te vliegen binnen Europa!

 3. Super overzichtelijk artikel! Nog nooit met Ryanair op reis geweest. Sowieso, omdat ze meestal niet op mijn bestemming vliegen en ook vanwege al die regeltjes.. ben als de dood dat ik door iets stoms moet bij betalen dan betaal ik toch liever meer voor een andere maatschapij haha!

 4. Overzichtelijk artikel meid! Ik heb ooit gehad dat mijn koffer in het bagageruim geplaatst moest worden omdat ik als laatste bij de gate was, en vervolgens mocht ik inderdaad ook nog eens 50 euro bijbetalen omdat de koffer iets te breed was. Beetje irritant, aangezien die sowieso al naar het ruim zou gaan, maar dat is denk ik het businessmodel waar Ryanair geld aan verdient. Want met de prijzen van de vluchten kan het bijna niet: ik vloog afgelopen week voor 13 euro naar Estland ;p Het blijft een haat-liefdeverhouding en als ik een andere maatschappij kan gebruiken vlieg ik daar liever mee, maar ze brengen je inderdaad erg goedkoop naar veel plekken in Europa!

  1. Dank! En ja klinkt bekend, ik heb het allemaal voorbij zien komen de afgelopen jaren. Maar je zit dan wel een schijntje aan de andere kant van Europa ;)!

 5. Wat een fijn en overzichtelijk artikel! Heerlijk om zo goedkoop te vliegen, maar check inderdaad goed van te voren de do’s en dont’s! Ik hoor ook veel mensen wie vergeten om in te checken en dan op vliegveld toch een beetje raar staan te kijken!

 6. Zo herkenbaar! Ik boek altijd mijn goedkoopste vlucht en dat is inderdaad altijd met Ryanair binnen Europa. Dat je tegenwoordig niet naast elkaar zit is echt zulke onzin. Ik denk dat ze steeds meer klanten verliezen door dit soort flauwe regeltjes.

  1. Ja de vluchten zijn echt een fractie van de prijs die je betaalt voor bijvoorbeeld KLM, dus logisch dat je daarvoor kiest dan!

 7. Handig artikel!
  Nu lees ik dat er echt strikte regels zijn qua afmetingen van je ‘grote’ handbagage. Dit is op dit moment nog steeds 55cm x 40cm x 20cm, maar mijn tas is dus 57cm door de wieltjes die eronder zitten. Zou ik voor de zekerheid een kleinere tas meenemen of mag dit nog wel?

   1. Hoi Dennis, ik moet zeggen dat ik ze al heel lang niet meer heb zien meten bij Ryanair. Zou daarom zelf misschien het risico wel durven nemen, maar ik kan je daar moeilijk in adviseren natuurlijk (wil je niet onnodig op kosten jagen). Als je op safe wil spelen, dan zou ik een tas of koffer meenemen die wel past..

    1. Bedankt voor het antwoord! Gelukkig heb ik nog een kleinere koffer. Nog een laatste vraagje, is de boarding pass pas beschikbaar nadat ik heb ingechecked? Ik kan nergens terugvinden waar ik hem kan downloaden etc.

 8. vlucht naar Tenerife in sept met ryanair kost koffer van 20 kg 100,00 retourtje is dit normaal? kan niks vinden op dr site maar vlgs reisburo is dit meestal op vlucht naar TENERIFE

  1. He Jean, leuke reis ga je maken! Ik heb zelf nog nooit zoveel betaald voor mijn koffer bij Ryanair, maar volgens mij zijn ze sneaky genoeg om de prijzen aan te passen op populaire vakantievluchten. Die 100 € zouden dus inderdaad juist kunnen zijn. Je zou het kunnen testen door het boekingsproces te volgen voor de data waarop je via het reisbueau wil gaan boeken en kijken hoeveel het kost om dan bagage toe te voegen. Natuurlijk niet je echte gegevens invullen, anders zit je met een dubbel ticket! Groetjes, Stéphanie

 9. Wat een overzichtelijk artikel, word gelijk veel duidelijker ! Ik heb echter wel een vraag, de tweede handbagage (handtas) tellen de afmetingen dan ook qua handvaten? Of is het alleen de inhoud? Ik heb bijvoorbeeld een tas van 32x13x19. Alleen met de handvaten komt er bij de hoogte nog eens 17,5 cm bij. Kunnen wel naar beneden. Alvast bedankt voor uw reactie.

  1. He Melanie, graag gedaan! Het gaat inderdaad echt om de totale afmetingen, dus ook handvatten en wieltjes worden meegerekend. Groetjes, Stephanie

 10. Kunnen wij de kleine koffertjes ook bij de drop and go inchecken? Anders blijven we er mee rond lopen totdat we aan boord kunnen! Wij vliegen vanaf Eindhoven met Ryanair. Betalen niet voor voorrang omdat wij 2 stoelen hebben gereserveerd op rij 1. Hebben alleen ieder een handtas bij ons. Dus als laatste naar binnen. Lekker relaxed en geen geduw voor ons. ?

  1. Hoi Elly, dat durf ik niet te zeggen! Daar kun je beter contact voor opnemen met Ryanair. Onthoud trouwens dat de regels per 1 november gaan veranderen als je reist met een handbagagekoffertje. Groetjes en goede reis, Stephanie

   1. Dank je wel Stephanie. Ben er ondertussen, na lang zoeken, achter, dat je ze niet mag inchecken bij de drop and go. Ze worden ingenomen voordat je naar buiten loopt. Geeft ze alleen maar meer werk lijkt me en meer ( voor hun kostbare) tijdverlies, maar dat is mijn probleem niet toch? Groetjes. Elly

   2. Dank je. Maar ben er ondertussen achter. Koffertjes kunnen niet ingecheckt worden en net voordat je naar buiten loopt worden ze ingenomen. Beetje omslachtig lijkt me, maar na de laatste maanden sta ik nergens meer van te kijken bij Ryanair! Het personeel zal er niet echt vriendelijker van worden, waarvoor mijn begrip uiteraard. Het wordt er niet beter op voor hun vanaf november. Ik heb in ieder geval wel besloten dat dit mijn laatste keer is met Ryanair.

    1. Goed dat je het antwoord hebt gekregen. En inderdaad, het vliegcomfort wordt er niet beter op gemaakt. Succes in ieder geval!

 11. Wat maken mensen zich vaak toch druk en zoveel kritiek.
  Als je zelf goed nazoek werk doet en je houdt je aan de regels is er niets loos!!!
  En wat de service betreft zijn ze echt wel bereid te helpen,als je zelf maar vriendelijk en beschaafd blijf.
  Ik heb echt alleen maar goede ervaring!En dat voor goedkope vlucht!!

 12. Hallo,

  ik zou graag willen weten of ik met Ryanair als ruimbagage alleen voor de heenreis een doos kan meenemen die uiteraard goed is verpakt en voldoet aan de afmeting 81×119×119 cm of kleiner en gewicht. (20kg) kan inchecken.
  Bedrag zou zijn 25,00 euro.
  Heeft iemand hier ervaring mee?

  1. Hoi, als het goed is zou dat gewoon moeten kunnen. Anders zul je denk ik twee aparte boekingen, dus twee keer een enkeltje moeten doen.

 13. Het is zo moeilijk om contact te krijgen met Ryanair. Gelukkig heb ik deze site gevonden!
  Ik kan nergens vinden of het noodzakelijk is om thuis online via Mijn Boekingen een rolkoffertje als bagage aan te geven. Ik heb wel een koffer geboekt (63 euro naar Madrid !) maar ben dat rolkoffertje vergeten. Als ik een wijziging doe via Mijn Boekingen moet ik natuurlijk weer betalen. Kan ik gewoon met m’n handtasje en rolkoffertje naar het vliegveld? Of moet ik dat eerst thuis online regelen?
  Ik lees overal dat het meenemen van een rolkoffertje in het ruim van het vliegtuig tien euro kost. Het hoeft ook niet mee in de cabine maar ik wil graag weten of ik dat ding aan de incheckbalie nog kan aangeven en daar dat tientje kan betalen….

  1. Hoi Marian, wat verveld dat je geen contact krijgt met Ryanair. Ik heb het even voor je uitgezocht en kwam dit tegen: Klanten zonder prioriteit die geen tas aan hun boeking toegevoegd hebben, kunnen bij het bagageafgiftepunt op de luchthaven voor een hoger bedrag nog een 10kg trolley aan hun reservering toevoegen. Zo te zien betaal je dus extra als je het pas bij de luchthaven gaat regelen. Succes en fijne reis naar Madrid!

  1. Dat zou ik even navragen bij Ryanair zelf, durf het niet te zeggen hoe coulant ze zijn met dat soort items.

 14. Geweldig artikel! Alleen snap ik niet wie er ooit over Ryanair zou zeggen ‘love it’. Waar ik op zoek was is hoe ik een koffer tot 10kg (voor 8,- euro of meer?) in kan checken. Ik heb werkelijk overal gezocht, maar krijg het niet voor elkaar van tevoren een koffer bij te kopen. Weet jij dat, misschien?

  1. Beste Wendy,

   Ik liep hier ook tegenaan en ik vond de optie ook niet op de site. Maar via de App kan je wel een rolkoffer bijboeken

 15. Hoi.

  Weet iemand als je 20 kg mag meenemen of je het over 2 tassen of koffers kan verdelen of is het zo dat het max aantal kg in een koffer of tas moet?

 16. SICILIË
  Het eiland Sicilië leent zich uitstekend voor mooie en indrukwekkende roadtrips. Bezoek de VESUVIUS of ga op zoek naar de mooiste stranden aan de oostkust van het eiland.

  Sicilië tips →

  Misschien is de Etna dichterbij? De Vesuvius stond vorig jaar nog bij Napels.

 17. Geloof het of niet. Pak 15 jaar geleden vloog ik van Chaleroi naar Valencia.
  Ze boden inderdaad krasbiljetjes aan. De man naast mij, ietsjes ouder, koopt eentje. En krabt de hoofdprijs, Audi TT. Het personeel zelf kon het moeilijk vatten.
  Zie zo, dit wou ik eventjes kwijt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp